Jak vyrobit repro kabel
Re: Jak vyrobit repro kabel
Podstatne väčší nezmysel je hovoriť kvetnato o výrazných zmenách zvuku vplyvom kábla, keď signál pred a za káblom sú pri takýchto "výrazných" zmenách zvuku ( ktoré ale záhadne zmiznú pri "oslepnutí") identické na hranici rozlíšenia aj tých najpresnejších meraní pre akýkoľvek signál v audiopásme.. Meranie plne dostačuje pre určenie, či prišlo k nejakej zmene signálu. Na popis obrazotvornosti, autosugescie a fantázií nejakého subjektu určite nestačí.
.
Jimmy
A čo vylepší ten špičkový" kábel z unobtania, ak sa signál po prechode týmto káblom nezmení? Len bankový účet predajcu. A " vo tom to je"
Jimmy
A čo vylepší ten špičkový" kábel z unobtania, ak sa signál po prechode týmto káblom nezmení? Len bankový účet predajcu. A " vo tom to je"
mumu píše: ↑06 dub 2019 11:02NA píše: ↑06 dub 2019 09:30BVa zjevně nezná ceny za opravdu kvalitní materiál pro výrobu reprokabelů (zná jen cenu dvoulinky z OBI a laciných konstrukcí z profi branže kde se díky nutnosti hodně velkých délek drahé řešení nemůže akceptovat), ale já znám ceny dílů pro výrobu zesilovačů. A proto mohu konstatovat, že procentuální zisk na tomto reprokabelu bude obdobný jako ten co má on na svém zesilovači, takže přiměřený.
A znalosti a skúsenosti potrebné na vývoj a výrobu zosilňovačov sú porovnateľné so znalosťami potrebnými na montáž káblov ?![]()
Žiješ v nějaké iluzi, já kabely jen nemontuju ty mumudrlant, je tam vývoj a výroba (od použití jednotlivých vodičů), tedy obdobný proces jako u jiných audio výrobků.
A když už Ti píšu, tak ještě k tomu tvrdému obchodníkovi cos napsal před několika dny ve vedlejším vlákně a já to tehdy nechal bez komentu protože nehodlám ztrácet čas reakcema na kdejakou koninu co kde někdo napíše. Tři roky jsem používal reprokabel Sroll protože i když se mi to jako též výrobci nehodilo nic naplat přinášel prostě lepší zvuk než mé výrobky. Kdybych myslel jako BVa, nebo byl tvrdý obchodník, tak bych jednoduše zapojil svůj kabel a Sroll by šel hned z domu, protože neumíme změřit že by hrál lépe a jaký by byl důvod používat cizí výrobek, zejména, když se mi to obchodně ani nehodí.
No, já chci od hudby uspokojení z co nejlepší reprodukce a tu mi přinášel cizí kabel, tak jsem to klidně veřejně přiznal a s pokorou používal takovou dobu Sroll, ale zároveň se snažil hledat řešení která by přinesla minimálně stejně dobrý výsledek a za nižší cenu. Trvalo to, ale povedlo se. A je mi úplně jedno co sem píšeš ty a ostatní zlý jazykové a omezení technokrati.
Noble Audio - výroba a prodej
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mne je zase jedno čo tvrdia "neobmedzení" empirici o prenose signálu v kábloch. Je to fyzika, a tá kašle na pocity.A je mi úplně jedno co sem píšeš ty a ostatní zlý jazykové a omezení technokrati.
A k tomu "vývoju" a jeho "náročnosti"...si myslím svoje. Vývoj je zlepšovanie objektívnych vlastností. Pri "vývoji" reprokáblov nikto nič také nepreukázal, len reči. To je obmedzenosť, nie akceptovanie reality.
Bva...jaký používáš reprokabel a proč? Díky za odpověď.
Ano, s tím lze souhlasit. Vývoj také znamená identifikovat, které vlastnosti mají být zlepšovány...Vývoj je zlepšovanie objektívnych vlastností.
lubin
Momentálne Magellan SPK240 (Sommer Cable). Koaxiál, OFC 2x4mm2, flexibilný, nízky odpor (0,0043ohm/m) nízka indukčnosť a "slušná" kapacita, normálna cena (cca5€/m), vďaka koaxiálnemu usporiadaniu prakticky nulová plocha "závitu" pre magnetickú indukciu rušení (geometrické stredy vodičov sú totožné, podobne ako prí krížovej štvorke), oplet (tienenie) v dvoch proti sebe vinutých vrstvách, takže dobré tienenie a odolnosť proti vf rušeniu.
FS
Momentálne Magellan SPK240 (Sommer Cable). Koaxiál, OFC 2x4mm2, flexibilný, nízky odpor (0,0043ohm/m) nízka indukčnosť a "slušná" kapacita, normálna cena (cca5€/m), vďaka koaxiálnemu usporiadaniu prakticky nulová plocha "závitu" pre magnetickú indukciu rušení (geometrické stredy vodičov sú totožné, podobne ako prí krížovej štvorke), oplet (tienenie) v dvoch proti sebe vinutých vrstvách, takže dobré tienenie a odolnosť proti vf rušeniu.
FS
Ano, identifikovať..Teda najprv musí byť známe, čo je špatne (ako, prečo, o koľko a či vôbec objekt vývoja degraduje signál ). Nie podľa ucha, nie podľa nálady a dojmov, ale objektívne a opakovateľne. A je nutné (rozumné..) to robiť cielene a efektívne.Ano, s tím lze souhlasit. Vývoj také znamená identifikovat, které vlastnosti mají být zlepšovány...
BVa - môžeš opísať kus ten kábel viac prosím Ťa? Aké máš koncovky na ňom.. Sú spajkované, alebo mechanické spoje? Pripadne foto ak môžeš...
Mám tam NYS508 pretože mi plne vyhovuje aj na strane zosilňovača aj boxu (rozteč svorek 19mm), jednoducho sa montuje(netreba žiadnu bižutériu-zmršťovačky a pod..) a zvuk nijako nezhorší... Pripojenie vodičov skrutkou, bez spájkovania, aj keď aj to by sa dalo.. Viac je v pdf na stránke odkazu.
Super... Ďakujem!!
NA - dnes si nejaký zlý, komolíš mi nick, to ja ako zlý jazyk a technokrat nerobím, nechcel som Ta až tak vytočiť. Takže naozaj tvrdíš, že zhotovenie kábla je obdobné, ako zhotovenie iného audio komponentu - DAC, repro, zosilňovač ? Načisto si sa zbláznil?NA píše: ↑06 dub 2019 13:01mumu píše: ↑06 dub 2019 11:02NA píše: ↑06 dub 2019 09:30BVa zjevně nezná ceny za opravdu kvalitní materiál pro výrobu reprokabelů (zná jen cenu dvoulinky z OBI a laciných konstrukcí z profi branže kde se díky nutnosti hodně velkých délek drahé řešení nemůže akceptovat), ale já znám ceny dílů pro výrobu zesilovačů. A proto mohu konstatovat, že procentuální zisk na tomto reprokabelu bude obdobný jako ten co má on na svém zesilovači, takže přiměřený.
A znalosti a skúsenosti potrebné na vývoj a výrobu zosilňovačov sú porovnateľné so znalosťami potrebnými na montáž káblov ?![]()
Žiješ v nějaké iluzi, já kabely jen nemontuju ty mumudrlant, je tam vývoj a výroba (od použití jednotlivých vodičů), tedy obdobný proces jako u jiných audio výrobků.
A když už Ti píšu, tak ještě k tomu tvrdému obchodníkovi cos napsal před několika dny ve vedlejším vlákně a já to tehdy nechal bez komentu protože nehodlám ztrácet čas reakcema na kdejakou koninu co kde někdo napíše. Tři roky jsem používal reprokabel Sroll protože i když se mi to jako též výrobci nehodilo nic naplat přinášel prostě lepší zvuk než mé výrobky. Kdybych myslel jako BVa, nebo byl tvrdý obchodník, tak bych jednoduše zapojil svůj kabel a Sroll by šel hned z domu, protože neumíme změřit že by hrál lépe a jaký by byl důvod používat cizí výrobek, zejména, když se mi to obchodně ani nehodí.
No, já chci od hudby uspokojení z co nejlepší reprodukce a tu mi přinášel cizí kabel, tak jsem to klidně veřejně přiznal a s pokorou používal takovou dobu Sroll, ale zároveň se snažil hledat řešení která by přinesla minimálně stejně dobrý výsledek a za nižší cenu. Trvalo to, ale povedlo se. A je mi úplně jedno co sem píšeš ty a ostatní zlý jazykové a omezení technokrati.
Nechci kolem tohoto článku https://www.nordost.com/downloads/NewAp ... rement.pdf
znovu rozpoutávat diskusi, to už tu bylo.
Jen připomínám, že představa o vlivu kabelu na zvuk výhradně na základě parametrů RLC je značně omezená:
Jen připomínám, že představa o vlivu kabelu na zvuk výhradně na základě parametrů RLC je značně omezená:
Takže vyrobit kábel, který omezí chyby přenosu signálu v časové doméně může být "oříšek" srovnatelný se zkonstruováním jiného audio komponentu...it now seems that much greater emphasis on the time domain will be critical in advancing our understanding of the way in which electronics and mechanics effect the musical capabilities of our system...
Tak to jó, uplácat kouli z hlíny je stejný jako postavit dům...
Je to typický PR blábol na laikov, nič viac. Všetky "chyby" kábla v časovej doméne sú popísané RLC parametrami ( kmitočtovo závislý fázový posuv, na 20kHz max. pár stupňov, čo je sluchom nezistiteľné. Druhá často "pertraktovaná" vec sú odrazy pri impedančnom neprispôsobeni, ktoré vznikajú ak je vlnová dĺžka signálu porovnateľná s dĺžkou kábla. Na overenie stačí jednoduché delenie..Jediný "oriešok" , ktorý výrobcovia audiokáblov reálne riešia, je vymyslieť "argumenty" na podporu nezmyselných tvrdení, ktoré nikdy nepodložili žiadnym faktom.FS píše: ↑07 dub 2019 09:50Nechci kolem tohoto článku https://www.nordost.com/downloads/NewAp ... rement.pdf
Jen připomínám, že představa o vlivu kabelu na zvuk výhradně na základě parametrů RLC je značně omezená:Takže vyrobit kábel, který omezí chyby přenosu signálu v časové doméně může být "oříšek" srovnatelný se zkonstruováním jiného audio komponentu...it now seems that much greater emphasis on the time domain will be critical in advancing our understanding of the way in which electronics and mechanics effect the musical capabilities of our system...