Jak vyrobit repro kabel
Re: Jak vyrobit repro kabel
Pitrs
Všetko sa to "meria" minimálnou zmenou signálu v spektre, čase a amplitúde...Potom zostane len to, čo je v zázname a vzniknuté popisované pocity sú následkom hudby, nie jej "úpravy"... Možno na súvislosti za 20-30 rokov prídeš. Ale som silne skeptický.
Všetko sa to "meria" minimálnou zmenou signálu v spektre, čase a amplitúde...Potom zostane len to, čo je v zázname a vzniknuté popisované pocity sú následkom hudby, nie jej "úpravy"... Možno na súvislosti za 20-30 rokov prídeš. Ale som silne skeptický.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Otázka A proto se ptám, proč mně adresuješ vysvětlení k něčemu, co jsem ani náznakem nenapsal? se asi zase nehodila, že
?
A k té výmluvě, ty dáš přece jen na objektivní měřitelná fakta, ne na dojmologie založené na okoposlechu. Proto se na ta objektivní měřitelná fakta ptám. Dokonce jsi jediný člověk na zeměkouli, který se prý umí oprostit od všeho kromě sluchového vjemu, tak exaktní jsi. A ty významem odpovíš "mám okoposlechové pocity"
.
Jasoň.
A k té výmluvě, ty dáš přece jen na objektivní měřitelná fakta, ne na dojmologie založené na okoposlechu. Proto se na ta objektivní měřitelná fakta ptám. Dokonce jsi jediný člověk na zeměkouli, který se prý umí oprostit od všeho kromě sluchového vjemu, tak exaktní jsi. A ty významem odpovíš "mám okoposlechové pocity"
Jasoň.
NA tvoje slová citoval a použil ako argument, tak som odpovedal aj tebe aj analytikovi, ktorý bol zvedavý na reakciu. A odpoveđ na otázky je v predchádzajúcom príspevku. A napísal som aj slova " je popisovaný ako"...Pre tých, ktorým nič nehovoria rôzne skreslenia.
@BVa: Svým příspěvkem jsem nijak nemířil ke tvým prodejním cenám ani k souboru vlastností. Poukázal jsem na to, že mne jako potenciálního zákazníka ta měření mohou tak maximálně poplést, když usoudím, že je integráč za méně peněz lepší než preamp + koncák. Mají pro mne nulovou hodnotu při rozhodovaní o tom, zda si takovou věc chci koupit - a tím nijak nezpochybňuji potřebu měření na straně vývoje produktu. Nezajímají mne ani o kolik tisícin procenta má zesilovač jiné zkreslení, ani kapacita Nordost kabelů, které používám.BVa píše: ↑07 dub 2019 13:57..Pokiaľ ide o porovnanie tých zosilňovačov, ak to "mermomocí" chceš tlačiť do tejto roviny, tak je tam hlavný rozdiel vo funkcii, integrovaný(DO, 5 vstupov..) vs. čistý koniec, koncové stupne boli identické. Takže treba hodnotiť súbor vlastností ( vrátane ceny), nie vytrhnúť to, čo sa hodí. Ak to nevidíš ( nechceš..) tak debata nemá zmysel. A nakoniec, "pár"rokov robím nový koniec s lepšími vlastnosťami , pri nezmenenej cene.
@BVa: A jak jsi na ty své pravdy přišel? Já ty rozdíly v kabelech slyším, tak mne zajímá proč tomu tak je. Tvé tvrzení, nic lepšího než prosté tvrzení totiž nenabízíš, že nic slyšet nemohu, mne přirozeně nemůže uspokojit.
Tvé tvrzení, že nic jiného než RLC (to ti asi vypadlo) parametry přenos signálu u kabelu neovlivňuje, považuji za nepravdivé na základě subjektivních poslechových testů. Úplně vidím, jak se směješ "subjektivním"... můžeš snad ty nabídnout něco lepšího pro podporu svého tvrzení?
Už dopředu jsem věděl jak se k tomu postaví, ale člověk tak nějak nechce věřit, že se k tomu dá takhle naprosto nelogicky postavit.
BVa patří k lidem, kteří se naprosto klidně budou při předložení fotky z policejních kamer z důkazem, že jeli na červenou obhajovat, že neudělali nic špatně, že jeli jen na půl plynu.
On by mohl s fleku do vrcholné politiky, protože tam by toto své umění neodpovídat na položené otázky a mluvit o věcech, které s danou věcí mají sice cosi společné ale nejsou k věci mohl plně zúročil. A věřím, že on si těch předložených skutečností není vědom a nedělá blbého, on prostě věří, že mluví k věci a má pravdu.
V těchto situacích se projeví vlastnosti a charaktery, davidhighendovi zase začaly téct nervy a sklouzl k vulgaritám a kdyby to nebylo ve virtuální oblasti byl by i násilný. A to o nic moc nejde, když jde o mnoho jsou z toho křižácké výpravy, upalování čarodějnic, likvidace oponentů, genocida, války.
Noble Audio - výroba a prodej
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
BVa:
Krasna klickovana
.
Popsal jsi situaci, ne odpovedel na mou otazku.
Formulace "zvuk je popisovan", je hloupy eufemismus. Nekdo to tak musel popsat. Kdo to byl? Odpoved rovnou dopln vysledky ABX testu se 100% uspesnosti pro kazdou dotazovanou charakteristiku.
Jinak je to jen z prstu vycucane vymysleni, dojmologie, okoposlech. U tak exaktniho cloveka, na jakeho si hrajes, by to velmi prekvapilo.
Krasna klickovana
Popsal jsi situaci, ne odpovedel na mou otazku.
Formulace "zvuk je popisovan", je hloupy eufemismus. Nekdo to tak musel popsat. Kdo to byl? Odpoved rovnou dopln vysledky ABX testu se 100% uspesnosti pro kazdou dotazovanou charakteristiku.
Jinak je to jen z prstu vycucane vymysleni, dojmologie, okoposlech. U tak exaktniho cloveka, na jakeho si hrajes, by to velmi prekvapilo.
BVa:
Padla kosa na kameň.

v CR:
"Padla kosa na kamen"
Padla kosa na kameň.
v CR:
"Padla kosa na kamen"
NA.... , no a tebe má někdo fakt brát vážně?
Na Petrovy kameny s vámi !
Na Petrovy kameny s vámi !
BVa si vůbec neuvědomuje co se stalo, nerozumí na co se ho ptáme, nechápe souvislosti. Přijde mi, jako by měl mozek vymytý nějakou ideologií a opakoval naučené fráze a slovní spojení která nedávají logiku. Pochopení a porozumění zde není možné.
Noble Audio - výroba a prodej
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To je velmi spravne trefene.
Skipyskypi píše: ↑05 dub 2019 20:18Tak to bude asi řeč o mé maličkosti...Šíře publikovaných "technických informací" a změřené objektivní parametry pro mne byly dostatečným vodítkem k předpokladu, že bude výborný i zvuk, což se následně poslechem potvrdilo.
Že v tvém případě, Jiří, rozhodly o nákupu jen marketingové pindy a "recenze" zasloužilých hifistů, bez jakékoliv objektivizace, přesto že byla opakovaně přislíbená, připadá zase pro změnu srandovní mně![]()
obávám se, že podle marketingu na stránkách BVaudio nakupuješ ty a tobě podobní.
Tak je aspoň skvělé jak se ti "blind" nákup vydařil, když následný poslechový test to potvrdil
Vidím, že mě posuzuješ přesně podle sebe a tak ti asi již potřetí píšu, že nákup mého Sroll zesilovače byl 3 týdenní srovnávací poslech v mé poslechovce s čímkoliv, co jsem byl schopen sehnat na porovnání. Výsledek byl jasný, což jsem si přímo ověřil poslechem během těch 3týdnů.
Takže si užívej BVa zesilovač s výbornými "změřenými objektivními parametry" a hlavně nezapomeň, jak BVa rád říká, že cokoliv co měří ještě lépe než BVa zesilovače tak stejně už není sluchově rozlišitelné, takže vlastně zesilovač z Trnavy je "konečná" protože "pri najvyšších nárokoch na vernú reprodukciu Vás bez problémov prenesú do sveta hudby".
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Hezký příklad okoposlechu ve smyslu "přání otcem myšlenky" resp. poslechového výsledku. Tabulka měření provedená výrobcem na webu výrobce je patřičně naleštěná, očekávání jsou velká. Rozbaluješ balík, vše krásně zabaleno, voní to novotou, to bude panečku hrát! Přístroj je zapojen, začíná znít hudba a........ano, přichází ten očekávaný a vytoužený výborný zvuk, při jehož vyhodnocování hraje sluchový vjem naprosto marginální roli.
Takové hodnocení zvuku nelze brát jako argument, má nulovou vypovídací hodnotu, na tom se snad shodneme
Navíc, poměřováno názorovým světem BVa, výsledný zvuk bude zcela shodný jako u zesilovače za třeba 300 Eur, protože oba mají objektivně měřitelné parametry hluboko pod rozlišovací schopností lidského sluchu.
Rozmýšľal so, či má zmysel reagovať.. Ale skúsim to ešte raz..
K tým adjektívam, k významu slovných popisov vlastností zvuku, ako ich subjektívne vnímame a empiricky popisujeme:
str. 10-14
alebo Stereophile
nebudem opakovať známe veci. A skúsim aj konkrétne (aj keď som už napísal, že objektívne je to všetko kvantifikované v tých meraniach všetkých zmien signálu, , čo je asi pre niektorých nepochopiteľné..) Najprv Pitrs..
Jak se objektivně či měřením určuje množství zážitků z dobrého zvuku a v jakých jednotkách?
V množstve spokojných zákazníkov, ktorí spokojne dlhodobo počúvajú hudbu a nie zvuk
Jak se objektivně či měřením určuje hladkost zvuku a v jakých jednotkách?
Určuje sa meraním pridaných množstva falošných "informácii", hlavne tých neharmonických a relatívne rastúcich s poklesom úrovne užitočného signálu, jednotka sú % (THD, IMD, prechodové skreslenie)
Jak se objektivně či měřením neúnavnost zvuku a v jakých jednotkách?
Zase tými spokojnými zákazníkmi, ktorí počúvajú kľudne aj dlhodobo, aj hlasno a prináša im to radosť, nie sluchovú únavu. Jednotka je jednoduchá, počet takýchto ľudí..
Jak se objektivně či měřením určuje průzračnost zvuku a v jakých jednotkách?
Priezračnosť (transparencia, ergo nemaskovanie .) Zase sa "prekvapivo" určuje meraním pridaných "informácií" k užitočného signálu, ktoré maskujú nízkoúrovňové informácie v hudbe. A "prekvapivo" sú to zase % skreslení, a odstup rušivých signálov (šum, brum..) v dB.
Ak je to pre niekoho nepochopiteľné, je mi ľúto, ale vzdelanie nikomu suplovať a doplňovať nebudem. Ak relevantné technické fakty považuje niekto za demagógiu alebo "kľučkovanie", nech radšej zostane pri svojej viere, má to jednoduchšie a vie, čo bude robiť aj za 20 rokov- stále nespokojne hľadať káblový svätý grál..
FS
Ak považuješ objektívne , verifikovateľné a preukázané fakty za nepravdivé, na základe svojho subjektívneho pocitu , ktorý ale nevieš nijako doložiť, je to tvoj problém a s tým ti nepomôžem .. Ja môžem pravdivosť mojich tvrdení kľudne doložiť napr. rozdielovým testom, čo je hires záznam ľubovoľnej hudby pred a za káblom, ktorý má výrazne meniť zvuk. Potom sa tieto informácie jednoducho odčítajú a zostane len údajný rozdiel. Tento sa dá priamo "vypočuť", a skúsiť ho identifikovať zase, ako inak , naslepo, len sluchom a v správnom pomere primiešaný ako "rozdiel" k pôvodnému signálu.. Takých testov prebehlo (aj sám som si ich urobil..)xxx, nikto nedokázal identifikovať údajný "zvuk" signálového alebo reprokábla. Program diffmaker je voľne dostupný, počítač a zvukovku má (skoro) každý, tak si to vyskúšajte, namiesto rečí...
K výplodom NA o politikoch, zapieraní faktov a nepochopení súvislostí a vymytom mozgu sa radšej vyjadrovať nebudem, rozumný človek si názor urobí sám.. A že takto reaguje potom , čo som upozornil na to, že jeho promo patrí do iného vlákna, tiež niečo ukazuje.
Len je smutné že na svojom webe sa v úvode prezentuje ako elektrotechnik.. Je to urážka všetkých elektrotechnikov z dôvodu čo potom ďalej píše a ako to "technicky" zdôvodňuje.. "Hnus, velebnosti"..
A ano, "trefené", ako píše Pitrs to je.. Ale kto je tu "trefený", to je otázka
A jedna otázka pre všetkých čo počujú výrazné rozdiely medzi káblami(nerobím si ilúzie, že dostanem odpoveď..): Prečo k tomu, aby počuli výrazné rozdiely káblov, potrebujú vedieť /vidieť čo (ktorý kábel) je použitý??
K tým adjektívam, k významu slovných popisov vlastností zvuku, ako ich subjektívne vnímame a empiricky popisujeme:
str. 10-14
alebo Stereophile
nebudem opakovať známe veci. A skúsim aj konkrétne (aj keď som už napísal, že objektívne je to všetko kvantifikované v tých meraniach všetkých zmien signálu, , čo je asi pre niektorých nepochopiteľné..) Najprv Pitrs..
Jak se objektivně či měřením určuje množství zážitků z dobrého zvuku a v jakých jednotkách?
V množstve spokojných zákazníkov, ktorí spokojne dlhodobo počúvajú hudbu a nie zvuk
Jak se objektivně či měřením určuje hladkost zvuku a v jakých jednotkách?
Určuje sa meraním pridaných množstva falošných "informácii", hlavne tých neharmonických a relatívne rastúcich s poklesom úrovne užitočného signálu, jednotka sú % (THD, IMD, prechodové skreslenie)
Jak se objektivně či měřením neúnavnost zvuku a v jakých jednotkách?
Zase tými spokojnými zákazníkmi, ktorí počúvajú kľudne aj dlhodobo, aj hlasno a prináša im to radosť, nie sluchovú únavu. Jednotka je jednoduchá, počet takýchto ľudí..
Jak se objektivně či měřením určuje průzračnost zvuku a v jakých jednotkách?
Priezračnosť (transparencia, ergo nemaskovanie .) Zase sa "prekvapivo" určuje meraním pridaných "informácií" k užitočného signálu, ktoré maskujú nízkoúrovňové informácie v hudbe. A "prekvapivo" sú to zase % skreslení, a odstup rušivých signálov (šum, brum..) v dB.
Ak je to pre niekoho nepochopiteľné, je mi ľúto, ale vzdelanie nikomu suplovať a doplňovať nebudem. Ak relevantné technické fakty považuje niekto za demagógiu alebo "kľučkovanie", nech radšej zostane pri svojej viere, má to jednoduchšie a vie, čo bude robiť aj za 20 rokov- stále nespokojne hľadať káblový svätý grál..
FS
Prišiel som na to asi 45 rokmi vzdelávania a praxe , dennodennými skúsenosťami a objektívnymi meraniami.... Ak počuješ rozdiely v kábloch, tak túto schopnosť rozlíšiť máš určite aj pri slepom teste, nie??@BVa: A jak jsi na ty své pravdy přišel? Já ty rozdíly v kabelech slyším, tak mne zajímá proč tomu tak je. Tvé tvrzení, nic lepšího než prosté tvrzení totiž nenabízíš, že nic slyšet nemohu, mne přirozeně nemůže uspokojit.
Tvé tvrzení, že nic jiného než RLC (to ti asi vypadlo) parametry přenos signálu u kabelu neovlivňuje, považuji za nepravdivé na základě subjektivních poslechových testů. Úplně vidím, jak se směješ "subjektivním"... můžeš snad ty nabídnout něco lepšího pro podporu svého tvrzení?
Ak považuješ objektívne , verifikovateľné a preukázané fakty za nepravdivé, na základe svojho subjektívneho pocitu , ktorý ale nevieš nijako doložiť, je to tvoj problém a s tým ti nepomôžem .. Ja môžem pravdivosť mojich tvrdení kľudne doložiť napr. rozdielovým testom, čo je hires záznam ľubovoľnej hudby pred a za káblom, ktorý má výrazne meniť zvuk. Potom sa tieto informácie jednoducho odčítajú a zostane len údajný rozdiel. Tento sa dá priamo "vypočuť", a skúsiť ho identifikovať zase, ako inak , naslepo, len sluchom a v správnom pomere primiešaný ako "rozdiel" k pôvodnému signálu.. Takých testov prebehlo (aj sám som si ich urobil..)xxx, nikto nedokázal identifikovať údajný "zvuk" signálového alebo reprokábla. Program diffmaker je voľne dostupný, počítač a zvukovku má (skoro) každý, tak si to vyskúšajte, namiesto rečí...
K výplodom NA o politikoch, zapieraní faktov a nepochopení súvislostí a vymytom mozgu sa radšej vyjadrovať nebudem, rozumný človek si názor urobí sám.. A že takto reaguje potom , čo som upozornil na to, že jeho promo patrí do iného vlákna, tiež niečo ukazuje.
Len je smutné že na svojom webe sa v úvode prezentuje ako elektrotechnik.. Je to urážka všetkých elektrotechnikov z dôvodu čo potom ďalej píše a ako to "technicky" zdôvodňuje.. "Hnus, velebnosti"..
A ano, "trefené", ako píše Pitrs to je.. Ale kto je tu "trefený", to je otázka
A jedna otázka pre všetkých čo počujú výrazné rozdiely medzi káblami(nerobím si ilúzie, že dostanem odpoveď..): Prečo k tomu, aby počuli výrazné rozdiely káblov, potrebujú vedieť /vidieť čo (ktorý kábel) je použitý??
Jiri
Zmeral som ich sám, na počítači so zvukovkou Lynx L22, s použitím voľne dostupných programov. Ak máš pochybnosti o objektivite techniky a takýchto meraní, verejne ti ponúkam možnosť za rovnakých podmienok a na rovnakom pracovisku zmerať bezprostredne po sebe, aj za prítomnosti svedkov tvoj a môj zosilňovač a potom to tu zverejníme? Berieš?"Změřené objektivní parametry" jsou tedy změřené nezávislou laboratoří nebo je zcela objektivně změřil sám BVa? Na jakých měřících přístrojích?
Dodatok: A potom môžeme urobiť slepý test, či tie dva zosilňovače od seba odlíšiš..