Napišto p.Strankovi. Ty potrefený bambulo s SPaudio kabeláží zdarma
Jak vyrobit repro kabel
Re: Jak vyrobit repro kabel
kychtax
No on tady píše o pohádkách a v tomto případě "Obušku z pytle ven".
RedBaron
Je od Tebe neuvěřitelná drzost poskytovat někomu cizí e-maily, když nemáš k tomu svolení. Ty ten e-mail máš z komunikace se mnou, ale právě z důvodu napadání mé osoby ( drahé přístroje, mimo jiné DG-58 - snobismus a další sra*ky ) a právě na dotaz jednoho respondenta od sousedů k DG-58 pak poskytuješ ten můj e-mail, jako na majitele toho přístroje, který si dříve kritizoval. Drzost neuvěřitelná, ale u Tebe jako destruktora tohoto a podobných for asi normální. Styď se a neber si mně do úst!
Sory za OT.
Souhlas s Kocmeisterem: "Proč sem tyto destruktivní persony vůbec chodí"
No on tady píše o pohádkách a v tomto případě "Obušku z pytle ven".
RedBaron
Je od Tebe neuvěřitelná drzost poskytovat někomu cizí e-maily, když nemáš k tomu svolení. Ty ten e-mail máš z komunikace se mnou, ale právě z důvodu napadání mé osoby ( drahé přístroje, mimo jiné DG-58 - snobismus a další sra*ky ) a právě na dotaz jednoho respondenta od sousedů k DG-58 pak poskytuješ ten můj e-mail, jako na majitele toho přístroje, který si dříve kritizoval. Drzost neuvěřitelná, ale u Tebe jako destruktora tohoto a podobných for asi normální. Styď se a neber si mně do úst!
Sory za OT.
Souhlas s Kocmeisterem: "Proč sem tyto destruktivní persony vůbec chodí"
Jsou lidi Oldeare, ktere ani nenapadne, ze by cizi email nebo telefon nekoho znameho jaksi nemeli davat dal...
A pokud, tak pouze s podminkou souhlasu majitele cisla ci emailu. Ze to udelal Redbaron mne zas tak neprekvapuje..
A pokud, tak pouze s podminkou souhlasu majitele cisla ci emailu. Ze to udelal Redbaron mne zas tak neprekvapuje..
Čo je konštruktívne na príspevkoch "počujúcich" persón? Niekto z nich sem dal nejaké doporučenie, "Jak vyrobit reprokabel"? Len kopa rečí o tom, ako je kábel "počuť", ale očami..Souhlas s Kocmeisterem: "Proč sem tyto destruktivní persony vůbec chodí"
No jo hergot .... Vlákno se jmenuje jak vyrobit reprokabel... Je to možný že je tu o tom 49 stránek?
. Dobrá odpověď je už na první ( kdyby to v tom nedejboze chtěl někdo hledat )
… / příspěvek byl do vlákna vedle 
Ahoj, studování kabelů jsem se teď věnoval poslední měsíc (a furt je to málo). Pročítal jsem vlákna na různých forech, zejména tady. Zaklínadla jako křížová čtyřka, bi-amp, bi-wiring atd. jsem snad pochopil. Chtěl bych znalosti teď využít k vylepšení mé soustavy a jestli to vůbec dává smysl.
Chtěl bych nejdříve popsat stávající „aby to tak nějak hrálo“ retro sestavu:
Gramofon: Tesla NC 440 – cinch vývod + phono kabeláž udělaná z koaxiálu a zvlášť kablíkem pro zem
CD player: Sony CDP-213 (občas)
Stereo zesilovač: A-Onkyo 8230 - 2x100W 4ohm; A+B reproduktory; bohužel má uzký pružinkový terminál pro slabší oholené kabely
Reproduktorové kabely: levný asi Hama 2x4mm², nekroucený (dráty jsou vedle sebe) v průhledné izolaci, 2x 1m, z obou stran oholený
Reproduktory: Heco Victa 301 – 80 ÷ 150 W s možností připojení bi-wiring po odstranění můstku[/list]
Kabel jsem v začátcích koupil na slepo s tím, že jsem chtěl 2x4 mm2 a hlavně odzkoušet komponenty jestli to vůbec bude hrát. Musím přiznat, že dorvat ten kabel do pružinového terminálu zesilovače je prasečina. Teď už vím, že se to dá vyřešit konektorem typu pin např. AEC - TP 109 (není to banánek).
Tak a teď k tomu co bych provést…
1) řešení
Prozatím mám vybrané kabely „SUPRA RONDO 4x2,5 mm2“; „AUDIOQUEST FLX/DB-14/4“ nebo případně nějaký CSSS SiHF 4x2,5 (V05SS-F) v silikonu.
2) řešení
Chtěl bych nejdříve popsat stávající „aby to tak nějak hrálo“ retro sestavu:
Gramofon: Tesla NC 440 – cinch vývod + phono kabeláž udělaná z koaxiálu a zvlášť kablíkem pro zem
CD player: Sony CDP-213 (občas)
Stereo zesilovač: A-Onkyo 8230 - 2x100W 4ohm; A+B reproduktory; bohužel má uzký pružinkový terminál pro slabší oholené kabely
Reproduktorové kabely: levný asi Hama 2x4mm², nekroucený (dráty jsou vedle sebe) v průhledné izolaci, 2x 1m, z obou stran oholený
Reproduktory: Heco Victa 301 – 80 ÷ 150 W s možností připojení bi-wiring po odstranění můstku[/list]
Kabel jsem v začátcích koupil na slepo s tím, že jsem chtěl 2x4 mm2 a hlavně odzkoušet komponenty jestli to vůbec bude hrát. Musím přiznat, že dorvat ten kabel do pružinového terminálu zesilovače je prasečina. Teď už vím, že se to dá vyřešit konektorem typu pin např. AEC - TP 109 (není to banánek).
Tak a teď k tomu co bych provést…
1) řešení
- Chtěl bych aplikovat bi-wiring připojení reproduktorů pomocí křížové čtyřky. To znamená, že si musím opatřit celkem 4 metry kabelu křížové čtyřky. Tento kabel bude mít celkem čtyři vodiče a dva vodiče (drátky) vstupují vždy do jednoho konektoru. Kabel tedy bude osazen čtyřmi konektory (dva na každém konci).
Protože jak jsem doufám správně pochopil, můžu (a také bych měl) zapojit jednu bednu na dva kabely křížové čtyřky. Jeden kabel v zesilovači do A svorek (+)(-); v bedně do horních svorek a druhý kabel v zesilovači do B svorek (+)(-); v bedně do dolních svorek. To samé udělám i pro druhou bednu.
Prozatím mám vybrané kabely „SUPRA RONDO 4x2,5 mm2“; „AUDIOQUEST FLX/DB-14/4“ nebo případně nějaký CSSS SiHF 4x2,5 (V05SS-F) v silikonu.
2) řešení
- Vykašlat se na nějaký bi-wiring. Koupit si nějaké lepší 2x4mm². Ale absolutně nevím které. Možná „OEHLBACH SILVERLINE 40“ nebo „NorStone CL400“
Tesla NC440, Onkyo Integra A-8850, Sony CDP-213, Heco Victa 201
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
biwi u tohoto zesilovace neres, nic ti to neprinese
Biwiring je celkovo nezmysel, nezávisle na kvalite konca a boxov.. Žiadne reálne zlepšenie to neprinesie, až na prípadný väčší prierez proti normálnemu zapojeniu. Len je v "ceste výkonu" potrebný dvojnásobný počet kontaktov (vidličky, banánky, svorky..) , takže "zlepšenie" pre výrobcov. 
Biwiring nesmysl není. Dělal jsem testy jednoduchéh a dvojitého, tedy bi-wirig vedení za pomocí dvou párů kabelů. Dokonce jsem zkusil i třetí možnost a to je při zapojení dvou kabelů použít zkratovaní "klemy" u svorek beden, takže tím byl biwiring tak jak je zamýšlen zrušen a ty použité kabely byly zapojeny paralelně k sobě. Každá z těchto variant přinesla jiný zvukový výsledek.
Noble Audio - výroba a prodej
"takže "zlepšenie" pre výrobcov. "
To je logika, kabely vyrábí převážně jiní výrobci než bedny. Chceš snad říci, že biwiring připojení svých beden začali výrobci dělat proto aby mohli výrobci kabelů více vydělat? A to proč, ty kabelové firmy za to těm bednovejm zaplatili?
To je logika, kabely vyrábí převážně jiní výrobci než bedny. Chceš snad říci, že biwiring připojení svých beden začali výrobci dělat proto aby mohli výrobci kabelů více vydělat? A to proč, ty kabelové firmy za to těm bednovejm zaplatili?
Noble Audio - výroba a prodej

Dr.Sýkora,Stereo a video,1996
A co takhle Bi-Ampling, nejsou dvojí svorky na repro určeny právě pro Bi-Ampling?
, který "význam" nějaký má?
A jinak : worda se ptá
"mám k některým opravdu záhadný otázky. Jak to, že u některých hotových kabelů jsem viděl dva banánky na jedné straně a čtyři vidličky na druhé straně."
Tak to je Bi-Wiring kabel pro zesilovač, který nemá svorky A a B, ale pouze jedny "A"
A jinak : worda se ptá
"mám k některým opravdu záhadný otázky. Jak to, že u některých hotových kabelů jsem viděl dva banánky na jedné straně a čtyři vidličky na druhé straně."
Tak to je Bi-Wiring kabel pro zesilovač, který nemá svorky A a B, ale pouze jedny "A"
Počúvaj BVa, prečo takýmito "geniálnymi výrokmi" robíš zo seba na staré kolená ešte väčšieho blbca ako si v skutočnosti?BVa píše: ↑11 kvě 2019 16:22Biwiring je celkovo nezmysel, nezávisle na kvalite konca a boxov.. Žiadne reálne zlepšenie to neprinesie, až na prípadný väčší prierez proti normálnemu zapojeniu. Len je v "ceste výkonu" potrebný dvojnásobný počet kontaktov (vidličky, banánky, svorky..) , takže "zlepšenie" pre výrobcov.![]()
Meranie, alebo "uchometria"?NA píše: ↑12 kvě 2019 19:26Biwiring nesmysl není. Dělal jsem testy jednoduchéh a dvojitého, tedy bi-wirig vedení za pomocí dvou párů kabelů. Dokonce jsem zkusil i třetí možnost a to je při zapojení dvou kabelů použít zkratovaní "klemy" u svorek beden, takže tím byl biwiring tak jak je zamýšlen zrušen a ty použité kabely byly zapojeny paralelně k sobě. Každá z těchto variant přinesla jiný zvukový výsledek.
Jediná reálna zmena je vylúčenie " intermodulácie" na impedancii kábla. Skúste si to zmerať ( spočítať.)
2 bacil
Počúvaj bacil, čo je na tom výroku nesprávne ( okrem toho, že sa nezhoduje s highendovým "mainstreamom")??Jediný fakt?? Inak Teba v blbosti nemám šancu tromfnúť