Jak vyrobit repro kabel
Re: Jak vyrobit repro kabel
Jedna teoretická úvaha, pro někoho, kdo je dobrej v elektromagnetickém poli a tak.
Dva dráty vedle sebe. Střídavý proud 50Hz cca 4A. Vyrobí nějaké magnetické pole. To zpětně působí na vodiče, asi.
Do těch samých drátů pustím proud 5000Hz 100mA.
Může magnetické pole od těch 50Hz nějak ovlivnit ten malý proud 5000Hz?
Počítáme s tím, že se nejedná o ideální zdroj. Viz činitel tlumení zesilovače.
Respektive, měřil někdo, jestli je na svorkách beden ten samý signál, co na svorkách zesilovače?
Dva dráty vedle sebe. Střídavý proud 50Hz cca 4A. Vyrobí nějaké magnetické pole. To zpětně působí na vodiče, asi.
Do těch samých drátů pustím proud 5000Hz 100mA.
Může magnetické pole od těch 50Hz nějak ovlivnit ten malý proud 5000Hz?
Počítáme s tím, že se nejedná o ideální zdroj. Viz činitel tlumení zesilovače.
Respektive, měřil někdo, jestli je na svorkách beden ten samý signál, co na svorkách zesilovače?
Pár DIY repro kabelů jsem si už vyrobil, většinou v takovém tom nadšení z nějakého na internetu opěvovaného kabelu či postupu výroby a taky s tím pocitem, že tentokrát to těm "drahým profláknutým značkám ukážu"
Nerad bych své závěry zobecňoval, zase tolik těch pokusů nebylo, ale tyhle zkušenosti se mi opakovaly:
- Použití kabeláže se silných drátů vedlo k silně "máznutému" basu. Na první poslech na sebe upozorní velký basový základ, na druhý poslech si uvědomím, že je to jen nekonkrétní zvuková koule.
- Použití různě manuálně motaných drátů, často hodně stíněných či rozdílných drátů, vytvořilo často podobný efekt, jako když si v autě zapnu režim pseudo-surround (jmenuje to 100x jinak). Zajímavé, ale nepoužitelné.
Naposledy jsem si udělal do druhého systému repro kabel z metráže Viablue SC-2, neurazí, ale ani nenadchne. Používám ho.
Zajímavé. Protože mam na bednach možnost biwire a delicky cca 150 a 2500, tak jsem na bas dal kroucené dvě 10mm2 cínované licny v silikonu.
Na středy/výšky, 4UTP paralelně. A hraje to celkem fajn.
Na středy/výšky, 4UTP paralelně. A hraje to celkem fajn.
Hul CS 122 Hybrid je solidni zaklad. Obecne VdH je.
Cysy je nouzovka. Mam jej taky v krabici, musel jsem vyzkouset v rannem obdobi.
Cysy je nouzovka. Mam jej taky v krabici, musel jsem vyzkouset v rannem obdobi.
To je zajímavé. Konstrukcí jde proti tomu co se mi osvědčilo. Ten Hul má asi malou kapacitu, velkou indukčnost a určitě dělá rámovou antenu 
Ma smysl se povenovat i spoji a kdyz je to licna nebo vic vodicu, tak ji opatrit dutinkami a az to pak do bananku/vidlicek. Ma to lepsi zivotnost a da se schovat vodice pred oxidaci. Nevadi poradne utahnuti.
Kychtaxi, tvoje pokusy jsou na nic.Stačí repro dvoulinka, nebo nástrojovej kabel.Máš to tam od BVa jasně napsaný.
...
Historie se neustále opakuje.
Před spoustou let jsem byl hodně aktivní na AVmanii, kde se samozřejmě často probíralo téma kabelů.Pokaždý se od někud vynořil nějakej pochybovač, kterej rozporoval všechny zkušenosti, o kterejch tam lidi psali.A vždycky jsem onoho pochybovače vyzval k návštěvě a absolvování slepýho testu.Nabídl jsem, že všechno připravím, vysvětlím, nebude to žádná habaďůra se změnou hlasitosti, jen prostá výměna kabelů.
A co myslíte, jak to dopadlo ?
Myslíte si, že onen pochybovač nabídku přijal ?
Jasně, že ne !
Vždycky se našla výmluva, proč to nejde.Něco jako...bydlím moc daleko od Prahy, bydlím v Praze, ale na Vinohrady je to ode mne daleko, nemám čas, mám moc práce a další podobný kraviny.
Před pár lety, jsem takovejhle slepej test nabízel i tady na fóru.Proběhlo to v nějakým vlákně o kabelech.A jak myslíte, že to dopadlo ?
...
Historie se neustále opakuje.
Před spoustou let jsem byl hodně aktivní na AVmanii, kde se samozřejmě často probíralo téma kabelů.Pokaždý se od někud vynořil nějakej pochybovač, kterej rozporoval všechny zkušenosti, o kterejch tam lidi psali.A vždycky jsem onoho pochybovače vyzval k návštěvě a absolvování slepýho testu.Nabídl jsem, že všechno připravím, vysvětlím, nebude to žádná habaďůra se změnou hlasitosti, jen prostá výměna kabelů.
A co myslíte, jak to dopadlo ?
Myslíte si, že onen pochybovač nabídku přijal ?
Jasně, že ne !
Vždycky se našla výmluva, proč to nejde.Něco jako...bydlím moc daleko od Prahy, bydlím v Praze, ale na Vinohrady je to ode mne daleko, nemám čas, mám moc práce a další podobný kraviny.
Před pár lety, jsem takovejhle slepej test nabízel i tady na fóru.Proběhlo to v nějakým vlákně o kabelech.A jak myslíte, že to dopadlo ?
kabelguru.cz
-
Dark side of the moon
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
šeďour:
Mám naprosto stejnou zkušenost, nabízel jsem zafinancování slepého testu zde i jinde a ... nic. Jen výmluvy.
Mám naprosto stejnou zkušenost, nabízel jsem zafinancování slepého testu zde i jinde a ... nic. Jen výmluvy.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Tuto nabídku si vůbec nevybavuji
.
Já bych jí využil hned, mám to na Vinohrady 5 minut.
Já bych jí využil hned, mám to na Vinohrady 5 minut.
Ja bych se nejake takove zkousky taky rad ucastnil. Klidne i financne prispeju, nebo i nabidnu prostor.
Raz som taký test urobil.. Nikto zo zúčastnených nesúhlasil so zverejnením výsledkov (ani anonymne..), dôvodov (výhovoriek..) milón- neznáma akustika, reproboxy, nahrávky, únava, málo rozlišujúca "aparatúra".. Že to všetko bolo "konštantné" a menil sa íba ten kábel, to bolo jedno. Výsledok- čistá lotéria, hádzanie mincou. 
Berte laskavě v potaz skutečnost že "každej slyší trochu jinak" tudíž
ani "slepý test" není zárukou objektivity a nástrojem verifikace
ani "slepý test" není zárukou objektivity a nástrojem verifikace
Nejde o "básnické" popisy rozdielov ("každej slyší trochu jinak"), ale o jednoduché identifikovaníe rozdielu - ano/nie - po výmene kábla, resp."nevýmene".
A když to doma na svém zařízení slyším, tu změnu, tak je to čím?
Slyšet je třeba rozdíl, sprostá dvoulinka vs koax AIRCELL7
Slyšet je třeba rozdíl, sprostá dvoulinka vs koax AIRCELL7
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 19 kvě 2022 14:09, celkem upraveno 1 x.
-
Dark side of the moon
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Přesně tak - slyším rozdíl nebo ne. Tak jednoduché by to bylo.
Aby takový test měl smysl, museli by se ho ovšem zúčastnit i zástupci té skupiny, která ty rozdíly (údajně?) slyší.
A v tom je právě ten problém. Ty výmluvy, jak píše i BVa, se začaly objevovat hned po zveřejnění nabídky na uspořádání testu.
Doma to slyším jasně (rozdíl třídy, spadla deka, jiná liga ...
), ale jinde ...
Asi tak.
Aby takový test měl smysl, museli by se ho ovšem zúčastnit i zástupci té skupiny, která ty rozdíly (údajně?) slyší.
A v tom je právě ten problém. Ty výmluvy, jak píše i BVa, se začaly objevovat hned po zveřejnění nabídky na uspořádání testu.
Doma to slyším jasně (rozdíl třídy, spadla deka, jiná liga ...
Asi tak.