Jak vyrobit repro kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Zdeny »

Tak hlavní asi je či by mělo být, aby byl "výrobce" spokojen se zvukovou kvalitou. Já se ale obávám, že ať tento zmíněný drát zabalíme do čehokioliv, efekt bude vždy stejný:-(

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Jo, my jsme, ale neřešili zvukovou kvalitu silikonu (ta je mimochodem v poměru k ceně velmi dobrá), my jsme tu řešili vzhled a celkový provedení.
Silikonovej kabel má i přes svojí dobrou ohebnost, jednu velice nepříjemnou vlastnost.Hrozně se na něj chytá špína.Má silnej povrchovej náboj, lepěj se na něj tudíž různý chloupky a prach a taky neni moc příjemnej na omak.
Když má na reproduktorovej kabel člověk nějakou dobu koukat s dobrym pocitem, je lepší ho oblíknout do slušivýho opletu.

Nemluvě taky o tom, že silikonová guma je z mechanickýho hlediska trochu choulostivější materiál, takže oplet jí nejen zkrášluje, ale i chrání.
kabelguru.cz

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Prospero píše:Ja bych mel jeden na obchod v Nemecku
Díky.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

ron píše:1. odstrihnúť požadovanú dĺžku kabelu (x2)
2. oddeliť od seba jednotlivé konce vodičov pozdĺžne asi v dĺžke 15 cm
3. odizolovať konce vodiča podľa potrebnej dĺžky - 1-2 cm
4. nasadiť bužírku ktorá bude prekrývať banániky a jednotlivé pramene a širokú bužírku čo bude prekrývať oplet (ak ide prevliecť cez banánik tak stačí i vo finálnej fáze)
5. podľa typu banánikov
- pájecí - pocínovať holý vodič, pocínovať plochu banánika, spájať dokopy
- šroubovací - strčiť vodič a pevne utiahnuť, v prípade veľkej vôle je dobré holý vodič prehnúť cez seba
6. premerať pípatkom, <+> na <+>, <-> na <->
Finalizácia
6. natiahnuť bužírku na banániky a zahriatím zmrštiť
7. natiahnuť oplet, upevniť konce izolepou
8. prekryť koniec opletu/začiatok prameňov širokou bužírkou a zahriatím zmrštiť

tadáá máme hotový kabel *2thumbsup*
S bodom 5, druhý odsek, napriek svojmu totálne laickému prístupu absolútne nesúhlasím!
Dnes som robil veľký :D upgrade reproduktorových káblov, šróbovacie banány šli dolu, odcvakol som prehnutie, pocínoval, utiahol. Do zosilňovača pod terminály išli len pocínované holé vodiče, na reprákoch som banány nechal(kvôli praktičnosti).
Možno autosugescia, ale je to lepšie, neviem či je to spôsobené odcvaknutím zaoxidovaných koncov alebo toho prehnutia.
Núti ma to premýšľať, nad oslovením človeka, ktorý by mi dokázal urobiť dobré káble k bedniam s nekompromisným prevedením ukončenia vodiča, aby nedochádzalo k oxidácii - nič extra drahé, len poriadne urobené.

Ako je to s tienením repro kábla?

Akú metráž by ste odporučili?

So zhotovením oslovím asi jedného z moderátorov. Pozeral som dnes po hotových kompletoch, ale keďže som trošku cholerik, nútilo by ma to pozrieť sa na ukončenie toho kábla.
No a kto neodcvakol konce na kábloch posledného pol roka, vrelo odporúčam kliešte do rúk, zapracuje minimálne autosugescia a to, že to pomôže, to tu písal aj taký skeptik ako je Hellboy :D

boxer

Příspěvek od boxer »

Kite

Oslov Pytla.

Mirek dělá káble pro jiný frajery a prodejce. A léta a kvalitně a má obrovský zkušenosti. Já mám od něj celou kabeláž. Když nic jinýho vím, že je 126% jistota, že je to správně, bytelně a překontrolováno. Nehrozí přepojené fáze, špatně naletované spoje, špatně lisované spoje, špatné konektory atd.

A víš co je vevnitř.

Odar

Příspěvek od Odar »

Pripadne kontaktuj KablovychGuru *sunglases* Co sa tyka metraze, mam dobre skusenosti s tymto , ja pouzivam tento. Ale kludne si mozes kupit aj cosi drahsie / exotickejsie.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Tak som si objednal tento supra ply/s 2 x 3.4, lacný, tienený - niečo také som chcel.
Hádam som urobil dobre.
:lol: Kam tento svet speje? Keď mi v kábloch musí radiť Boxer a Odar, ktorým týmto ďakujem.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Já spíš obdivuji hafo příspěvků na banální (s odpuštěním) téma...jednou budem řešit jakost toaleťáku zdalipak je ekologicky nezávadný a ne karcinogenní...boxy napájím kulatou dvojlinkou ustřiženou z vysavače co ležel na dešti u kontejneru...kdo slyší rozdíl je buďto hudební génius fenomén s absolutním sluchem nebo reklamou zmanipulovaný konzument - snob.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Lechos:
Rozdiel sú, kvalitný vodič a dobré tienenie je lepšie ako kábel od vysávača.
A k riešeniu banalít, niekedy v 1994tom nám matikar/fyzikár povedal, že čím človečenstvo viacej vie, tým sú ľudia sprostejši - reagoval na používanie kalkulačiek v stredoškolskej matematike :D Dokonca sa smial, že o 10 rokov budú ľudia na kalkulačke rátať aj 2 x 3, nebol ďaleko od pravdy.
O banálnych veciach sa dá diskutovať, pretože to nie je nič zložité :D
A ešte ku kvalite, pripoj si setopbox k telke, bežným koaxiálom a rozdiel aj uvidiš.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

lechos píše:Já spíš obdivuji hafo příspěvků na banální (s odpuštěním) téma...jednou budem řešit jakost toaleťáku zdalipak je ekologicky nezávadný a ne karcinogenní...boxy napájím kulatou dvojlinkou ustřiženou z vysavače co ležel na dešti u kontejneru...kdo slyší rozdíl je buďto hudební génius fenomén s absolutním sluchem nebo reklamou zmanipulovaný konzument - snob.
...bych měl zájem o ten vysavač prosím...jestli už kabel byl tak dobrej....... :)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Chachááá ! Pán je vtipkár, no aby Ti to vydrželo i po Novém Roce, doba je nejistá...doba je zlá. Návštěva místního SD a rozumný úplatek vrátnému může řešit situaci...
http://www.fastimages.eu/images/vys.jpg

curamrda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od curamrda »

Ahoj,
premyslim ze koupim pro predni repro - Klipsch RP-260 Audioquest FLX–SLIP 14/4 kabely pro bi-amp zapojeni>

Obrázek

konce kabelu bych projistotu jemne zacinoval a pridelal vidlicky aby nedochazelo tolik k oxidaci.

pro zadni repro bych vzal asi nejaky jakykoliv postribreny/pocinovany kabel a pridelal bych oplet... jen nevim jaky kabel..bud Oehlbach, supra rondo nebo taky audioquest?

Diky

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Ten AQ je k DK dobrý, ale Rondo je zvukově lepší, mám ho už 7 roků na DK a nemám potřebu jej měnit.

curamrda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od curamrda »

ok. vemu rondu..a pridelam vidlicky

paratk0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paratk0 »

Ahoj,
stavím svoji první sestavu (Klipsch RP-280F a SONY STR-DN1050) a chci ji postavit dobře. Rozhodnul jsem se vyrobit si vlastní bi-wire káble. Nastudoval jsem, co jsem mohl a teď před samotnou výrobou mám pár upřesňujících dotazů. Pro někoho možná úsměvných, ale jsem v tomhle novej, tak prosím o shovívavost a hlavně o radu ;-).
Zkusím popsat, jak si představuju výrobu a prosím o případné postřehy:
1. Pro bassáky chci použít průměr 4mm, pro výšky 2,5mm.
2. Spletu ve směru hod. ručiček 4mm plus a 2,5mm plus. Stejně minus.
3. Spletu dohromady proti směru hod. ručiček.
4. Pohraju si s opletem, koncema atd., není podstatné.
5. Opatrně odizoluju konce, ošetřím proti oxidací a osadím vidličky a banánky. Tohle mi přijde jako slabé místo celé výroby. Přitáhnout do drátu ty dva šroubky mi přijde jako zhovadilost. Nikdy neuvidím, jak je kvalitní kontakt, jestli se kabel nezmáčkl na stranu, atd. Viděl jsem řešení s krimpovacími dutinkami, ale A) jaký materiál vybrat, aby to nebylo ke škodě věci a za B) vleze se mi vůbec něco mezi 4mm kabel a banánek, který je max. pro 4mm kabel? Já se bojím, že ne.
6. Pokud vůbec použiju dutinky, tak to zacínuju.
7. Zkompletuju banánky, stáhnu oplet, atd. zase není postatné.
8. Zásadní dotaz, na konci mám na obou koncích kabelu po 4 konektorech, že ano? Pro bi-wiring použiju volné pozice pro surround repro. Když se dívám na prodávané bi-wire kabely, tak jsou na jedné straně 4 a na druhé spojené do dvou. Uniká mi něco? ;-)
9. Na pozice L a R repro zapojím 4mm, na surroundy 2,5mm kabely.

Když nic jiného, bude to zajímavá zkušenost. Díky za rady, především, za tu osmičku, z které jsem jelen.

Odpovědět