Nakonec jsem objednal BP-128.
Jaké banánky pro reprokabel?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Jaké banánky pro reprokabel?
Děkuju všem, kteří dali smysluplné tipy
.
Trochu tohle téma oživím se svým dotazem.
Přemejšlím, že bych zakončil kabely banánkama, aby nebyly jen hulvátsky připojený holým koncem a jde mi hlavně o to, aby přestaly oxidovat na povrchu. Takže jsem koukal na různý banánky a zjistil jsem, že třeba QED dělá nějaký s AirLoc systémem, kterej by měl právě zabránit oxidaci, ale bohužel jsou k tomu potřeba speciální krimpovací kleště, který si nechci kupovat kvůli takhle jednorázový akci. Tak jsem si říkal, že bych použil nějaký klasický banánky s uchycením šroubkem a stranu ze který do něj jde kabel bych přetáhl smršťovací bužírkou a tím to utěsnil. Myslíte si, že to bude mít význam, nebo je to jedno? Takhle si to představuju:
a tady nezaizolovaný 
Případně jakej systém připojení banánku je nejvhodnější (přichycení šroubkem, pájení, krimpování atd.)?
Přemejšlím, že bych zakončil kabely banánkama, aby nebyly jen hulvátsky připojený holým koncem a jde mi hlavně o to, aby přestaly oxidovat na povrchu. Takže jsem koukal na různý banánky a zjistil jsem, že třeba QED dělá nějaký s AirLoc systémem, kterej by měl právě zabránit oxidaci, ale bohužel jsou k tomu potřeba speciální krimpovací kleště, který si nechci kupovat kvůli takhle jednorázový akci. Tak jsem si říkal, že bych použil nějaký klasický banánky s uchycením šroubkem a stranu ze který do něj jde kabel bych přetáhl smršťovací bužírkou a tím to utěsnil. Myslíte si, že to bude mít význam, nebo je to jedno? Takhle si to představuju:
a tady nezaizolovaný 
Případně jakej systém připojení banánku je nejvhodnější (přichycení šroubkem, pájení, krimpování atd.)?
-
LONG PLAY audio
- Kontaktovat uživatele:
V LONG PLAY audio jsou QED krimpovací kleště i banánky AirLock.
Stačí si dohodnout termín a můžeme lisovat.
www.longplay.cz
Stačí si dohodnout termín a můžeme lisovat.
www.longplay.cz
LONG PLAY audio
Dank: Vážně?
A jsou to ty originální, který dělají jeden celý spoj, nebo ty, které spojují jen ve dvou bodech? Protože údajně je jeden typ, který používá přímo QED, když dělají hotové kabely a ty dělají jednolitý kompletní spoj a potom je druhý typ kleští, který mají asi ve všech studiích v ČR, kam jsem psal, který krimpuje kabel jen ve dvou bodech, takže nevznikne ten "originál" AirLoc spoj 
-
LONG PLAY audio
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to originál kleště QED AirLock, nicméně nedělají spoj po celé délce dutinky banánku. Obávám se, že tento typ spoje je možné udělat jen průmyslově na hydraulickém lisu. V každém případě je lisovaný spoj kvalitativně mnohem lepší než šroubek. Zastavte se na návštěvu a můžete si vše vyhodnotit ve studiu.
LONG PLAY audio
Dank: Aha, tak to bude asi všude stejné tedy. No tak já až se dostanu do Prahy, tak se za vámi stavím. Zatím je to všechno jen ve fázi úvah, jestli to vůbec dělat - přeci jenom mi tam ty kabely leží jen oholený už asi 20 let a ničemu to zatím nevadilo 
V podstatě můžeš použít jakékoli z prodeje,mám vyzkoušeno asi 25 typů,od různých výrobců ,od levných stodolových až po WBT.Vše beze změny,je to marketingový trik.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
a je to 
Když to jde, koncovkám na kablech se vyhnout. Týká se banánků a vidliček. Nikde jsem na internetu nenašel, že by jakýkoliv banánek zvuk někomu zlepšoval proti holému drátu. Zabývám se tím už poměrně dlouho kvůli svým kablům. Prošel jsem několik diskusí v cizině. Ani zde v Čechách k tomu nemá nikdo žádné vysvětlení a odpověď. Takže vybírat tak, ať není zhoršení proti holému drátu moc velké.
U mně se s koncovkami obvykle dostaví nějaká granularita a zvuk není tak spojitý, hladký.
U mně se s koncovkami obvykle dostaví nějaká granularita a zvuk není tak spojitý, hladký.
Ano vyzkoušel,mám 3 koncáky, ,kvůli rychlému přehození proto banánky.Samozřejmě jen na straně soustav.Jistě že banánek nezlepšuje jak by mohlo ..
Bananky dělá výborné firma MS-HD. Tak pevný kontakt jsem už dlouho neviděl.
Rothaudio
Kdo neřeší stálé laborování s repro kabely, tak zapojit holý drát a ten co stále zkouší své uši ,použije banánek a je jedno jaký druh, na zvuku to není slyšet. Aspoň moje zkušenost.