Jaké banánky pro reprokabel?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaké banánky pro reprokabel?

Příspěvek od PítrsPraha »

Děkuju všem, kteří dali smysluplné tipy *palec* .
Nakonec jsem objednal BP-128.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Trochu tohle téma oživím se svým dotazem.

Přemejšlím, že bych zakončil kabely banánkama, aby nebyly jen hulvátsky připojený holým koncem a jde mi hlavně o to, aby přestaly oxidovat na povrchu. Takže jsem koukal na různý banánky a zjistil jsem, že třeba QED dělá nějaký s AirLoc systémem, kterej by měl právě zabránit oxidaci, ale bohužel jsou k tomu potřeba speciální krimpovací kleště, který si nechci kupovat kvůli takhle jednorázový akci. Tak jsem si říkal, že bych použil nějaký klasický banánky s uchycením šroubkem a stranu ze který do něj jde kabel bych přetáhl smršťovací bužírkou a tím to utěsnil. Myslíte si, že to bude mít význam, nebo je to jedno? Takhle si to představuju: Obrázek a tady nezaizolovaný Obrázek

Případně jakej systém připojení banánku je nejvhodnější (přichycení šroubkem, pájení, krimpování atd.)?

LONG PLAY audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LONG PLAY audio »

V LONG PLAY audio jsou QED krimpovací kleště i banánky AirLock.
Stačí si dohodnout termín a můžeme lisovat.
www.longplay.cz
LONG PLAY audio

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Dank: Vážně? :) A jsou to ty originální, který dělají jeden celý spoj, nebo ty, které spojují jen ve dvou bodech? Protože údajně je jeden typ, který používá přímo QED, když dělají hotové kabely a ty dělají jednolitý kompletní spoj a potom je druhý typ kleští, který mají asi ve všech studiích v ČR, kam jsem psal, který krimpuje kabel jen ve dvou bodech, takže nevznikne ten "originál" AirLoc spoj :(

LONG PLAY audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LONG PLAY audio »

Jsou to originál kleště QED AirLock, nicméně nedělají spoj po celé délce dutinky banánku. Obávám se, že tento typ spoje je možné udělat jen průmyslově na hydraulickém lisu. V každém případě je lisovaný spoj kvalitativně mnohem lepší než šroubek. Zastavte se na návštěvu a můžete si vše vyhodnotit ve studiu.
LONG PLAY audio

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Dank: Aha, tak to bude asi všude stejné tedy. No tak já až se dostanu do Prahy, tak se za vámi stavím. Zatím je to všechno jen ve fázi úvah, jestli to vůbec dělat - přeci jenom mi tam ty kabely leží jen oholený už asi 20 let a ničemu to zatím nevadilo :roll:

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

V podstatě můžeš použít jakékoli z prodeje,mám vyzkoušeno asi 25 typů,od různých výrobců ,od levných stodolových až po WBT.Vše beze změny,je to marketingový trik.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

kubas píše:
07 srp 2018 21:10
V podstatě můžeš použít jakékoli z prodeje,mám vyzkoušeno asi 25 typů,od různých výrobců ,od levných stodolových až po WBT.Vše beze změny,je to marketingový trik.
To jsi fakt vyzkousel na stejnem kabelu 25 ruznych zakonceni?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Když to jde, koncovkám na kablech se vyhnout. Týká se banánků a vidliček. Nikde jsem na internetu nenašel, že by jakýkoliv banánek zvuk někomu zlepšoval proti holému drátu. Zabývám se tím už poměrně dlouho kvůli svým kablům. Prošel jsem několik diskusí v cizině. Ani zde v Čechách k tomu nemá nikdo žádné vysvětlení a odpověď. Takže vybírat tak, ať není zhoršení proti holému drátu moc velké.
U mně se s koncovkami obvykle dostaví nějaká granularita a zvuk není tak spojitý, hladký.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

Ano vyzkoušel,mám 3 koncáky, ,kvůli rychlému přehození proto banánky.Samozřejmě jen na straně soustav.Jistě že banánek nezlepšuje jak by mohlo ..

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Bananky dělá výborné firma MS-HD. Tak pevný kontakt jsem už dlouho neviděl.
Rothaudio

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Kdo neřeší stálé laborování s repro kabely, tak zapojit holý drát a ten co stále zkouší své uši ,použije banánek a je jedno jaký druh, na zvuku to není slyšet. Aspoň moje zkušenost.

Odpovědět