Kabel z metráže

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kabel z metráže

Příspěvek od terahera »

Na to jsem se sice neptal,ale děkuji za info.Mimochodem,na to máš taky nějaké měření,nebo je to tvůj názor?

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Sašo,
díky za odkaz o strážcích hifi kabelové čistoty.Je to neuvěřitelná blamáž, vůbec nevím co si o tom mám myslet.
Nechci někoho soudit nemám na to právo, ani povahu, ale dvě věci si neodpustím
1 pro mně dva lidé z toho vyšli se ctí:Ramones(stále stejný názor napříč léty)a BVa(ten samý důvod)
2 brystone jaký máš z toho pocit? Nezlob se, ale já bych se z toho asi poblil.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

" Bez diskuse má smysl řešit reprosoustavy, poslechový prostor a nahrávky. Zbytek je dnes na bezproblémové úrovni." *thumbs up*

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

*thumbs up*

A dělá to asi tak 90% zvuku, těch zbylých 10% komponenty, pokud nejsou vadné, nějaké prastaré vykopávky nebo úplně nevhodně zkombinované. Kabely - zhola nic.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Red Baron,
ale ano, já to beru, je to tvůj názor, o bednách s nahrávkou a akustikou není pochyb, já si sice myslím, že neméně důležité jsou i zdroje signálu a zesilovače, ale to teď není podstatné.
Podstatné je, že největší militantní bijec zlatoušců, sám ještě v roce 2010 jasně popisuje rozdíly signálových kabelů a v jiném testu z téhož roku, tentokrát síťových, dokonce píše,že kdyby vyměnil obyčejnou koncovku za
Furutech, tak kabel v testu skončil lépe.
Nic proti nikomu.Vážím si lidí s opačným názorem, pokud si za ním stojí a je to srdcař pro hifi. Z tohoto však...... nevím.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Mám stejnou zkušenost, jako Dasta.
A souhlasím i ohledně dechberoucí trapnosti brystona, boxera či za jaký další nick se schová. Korunu tomu nasadil "povedenou" výmluvou na nesjízdnost D1, která byla ten den suchá a zcela bez komplikací provozu...

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Tak Boxer sa vyfarbil čo ja dávno viem a už teda chápete trocha tie jeho utoky voči mne a aj moje reakcie.
Acia vyvolá reakciu. Moje názory su tiež dlhodobo konzistentné. 8-) Možete v historii dohladať.

Clovek sa občas može aj mýliť sme len ludia, doležité je si ale mať aj pokoru a dokázať to priznať.
To svoje pochybenie a niekedy aj nevedomosť a nie tvrdohlavo stáť si za svojim ako osol ked sa zatne.

Napríklad aj PítrsPraha bol velký kritik ohladom káblov atd a ako vyskušal a aj kvalitnejšie komponenty a reprosustavy a aj akustiku a postupne ho HIFI koniček doviedol ku opačnému názoru a mal aj odvahu to verejne si priznať. Za to má u mna velké plus a obdiv. *thumbs up*
Naposledy upravil(a) jimmi dne 01 úno 2019 09:48, celkem upraveno 1 x.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Takže Pítrse byste za změnu názoru "na ten pravý" vyhazovali radostí do výšky, zatímco na ostatní jste za změnu názoru nakrknutý? A kdo tedy vlastně "prozřel" ? :-D
Naposledy upravil(a) RedBaron dne 01 úno 2019 10:10, celkem upraveno 1 x.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

To je zase Tvoj názor RedBaron. 8-) A to čo som napísal je zase moj. :lol: Každý si na to može urobiť a napísať ten svoj. :D

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Jimmi
Ano, je to tvoj názor..Dlhodobý, konzistentný a pritom nevedomý, pomýlený a zaťatý, ako ten osol. Bez pokory. To je zase môj názor. ;)
Naposledy upravil(a) BVa dne 01 úno 2019 10:13, celkem upraveno 1 x.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

V případě brystona to není změna názoru, ale jen prázdná póza kombinovaná se zbabělostí konfrontovat se s realitou za přítomnosti svědků. Težko odhadovat čím je ta póza motivovaná. Nebo si myslíš, že na své sestavě v důsledku změny názoru vyměnil všechny kabely za tzv. "tkaničky" z Datartu za 50 Kč/ks?

Osobně jsem nikdy v ničem nežil v černobílém světě Losna nebo Mažňák, Sparta nebo Slavie, kabeloskeptik nebo kabelomaniak (tedy krom volby muž či žena jako partner :-) ). Když vyměním komplet kabeláž za ony tkaničky, změna ve zvuku veliká, negativní. Na druhou stranu výměnu samotného coax kabelu za jiný podobné konstrukce jsem nepoznal. Vliv výměny konektoru nějakého kabelu na zvuk jsem nezkoušel a v teoretické rovině na to mám svůj názor.

Nevidím ale žádný důvod, abych se můj názor plynoucí z mé zkušenosti vehementně a naprosto hloupě snažil tlačit někomu jinému jako tu jedinou správnou, jedinou možnou a zaručeně pravou zkušenost. To je absurdní.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Ano, je třeba mít kabely o slušném průřezu, s festovně upevněnými kontakty. Zbytek je nikdy neprokázaná esoterika. Naměřené rozdíly mezi interkonekty v posledním názorném videu někde pod hranicí 120dB, což je u drtivé většiny sestav již dávno utopeno v šumu. Ale je tu pádný argument, že to někdo "prostě slyší". Má asi tak stejnou šanci to slyšet jako spadnout špendlík ve sklepě v domě o tři bloky vedle, ale jo, určitě je to slyšet :-D

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

BVa píše:
01 úno 2019 10:11
Jimmi
Ano, je to tvoj názor..Dlhodobý, konzistentný a pritom nevedomý, pomýlený a zaťatý, ako ten osol. Bez pokory. To je zase môj názor. ;)
Dobre ste to na seba napísal.Len to čo odmeriate inu pravdu nepripustite.Ja som si už na to zvykol a aj to u Vás trochu chápem.A dokážem ho aj tolerovať. Viete čo sa hovorí. „Starého psa novým kouskům nenaučíš“.

http://skolaposkole.cz/prijimaci-zkousky-ss/prislovi ;)

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Tady jde ale o to, proč někdo někoho zesměšňuje za názor, který sám před časem hlásal.To je chucpe.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@Dasta: Já bych s dovolením Tvůj příspěvek ještě zkrátil:
Tady jde ale o to, proč někdo někoho zesměšňuje za názor.To je chucpe.

Odpovědět