Kabel z metráže

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kabel z metráže

Příspěvek od daliborr »

Před několika dny mě kamarád hifista Petr(PGH) ,poprosil jestli bych mu neupravil jeho reproduktorové kabely AudioQuest TYPE 4. Tyto kabely mu byly kompletovány v nejmenovaném hifi studiu. Takovou prasárnu jsem už dlouho neviděl. Stržený šroubek, úprava veškerá žádná. Na levé straně foto původní stav , na pravé po úpravě. Poničený banánek vyměněn.
IMG_20190205_120738 +.jpg
IMG_20190206_091919 x.jpg
Doma mám ke své spokojenosti repro kabel QED REFERENCE KABEL XT 40 . Na internetu jsem si našel med ohledně AudioQuest TYPE 4.
(Pro dosažení co nejvyšší kvality vedeného signálu disponuje Type 4 technologiemi:

•Carbon-Based Noise Dissipation + Cross-Talk-Dissipation (systémy pohlcení šumu a přeslechů): potažení negativních vodičů speciální vrstvou částečně vodivého polyethylenu s obsahem uhlíku. Tento výjimečný materiál tlumí ruchy, které tak nejsou přenášeny zpět do zesilovače. Kladné vodiče jsou izolovány pomocí polyethylenové pěny se vstříknutým dusíkem, která je nízkoztrátová a příznivá co se ruchů a zkreslení signálu týče.
•Star-Quad geometrie: vzájemná poloha vodičů a jejich správné uspořádání definují základní elektrické vlastnosti kabelu (kapacitanci a indukčnost). Avšak, dokonce i když jsou tyto vlastnosti udržovány v rozumné rovnováze, vzájemná poloha vodičů může velmi ovlivnit výsledný zvuk. Star-Quad koncepce kabelu Type 4 nabízí mnohem lepší vlastnosti, než kdyby byly stejné vodiče vedeny paralelně.
•Spread Spectrum Technology (SST): Každý vodič má, dle své velikosti a tvaru, specificický profil ruchu. SST je metoda, která značně omezuje vznikání nedokonalostí signálu pečlivou kombinací různě velkých vodičů.)
Poslechl jsem si tedy na svém kabelu několik nahrávek jazz,rock a přehodil jsem kabely. Upozorňuji, že to nebyl slepý test. Pustil jsem stejné nahrávky a trochu mě zamrazilo, jak hudba šla do hloubky a do výraznosti. Byl jsem rozhodnut, že pojedu do Červenky u Litovle koupit metráž. Pak jsem vrátil zpátky svoje kabely a ono to hrálo stejně jako ty AudioQuest. Mozek je svině, s novou změnou očekává zlepšení. Zase jsem ušetřil. *2thumbsup*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Moc pekne Dalibore. *palec*

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

zvuk ja z praku?

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Jo oba dva kabely hrají stejně dobře.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

K jakým kabelům by jsi je přirovnal,nebo je zvuk nezaměnitelný,

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Který kabel myslíš ? Jak QED REFERENCE KABEL XT 40 ,tak AudioQuest TYPE 4 hrají stejně. neslyšel jsem žádný rozdíl. Mám ještě svůj kabel vlastní výroby, který má úplně jinou konstrukci a ten hraje taky shodně. Rád bych ten můj kabel porovnal s nějakým dražším,abych si potom mohl sypat popel na hlavu ,že jsem nedal do kabelů více peněz.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

QED XT40 je opravdu výborný kabel! Vřele mohu doporučit
Rothaudio

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Ano, jeho konstrukce mi dává smysl o šíření signálu.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pořád mám mezery ve zkušenostech.

"" Poslechl jsem si tedy na svém kabelu několik nahrávek jazz,rock a přehodil jsem kabely.""

Popiš, jak sis poslechl na kabelu, já to neumím. Vždy jsem myslel, že kabel je k propojení aparátů. Chybí tam jaké aparáty si propojoval, nebo žádné nepropojoval? Tento celek pak bude mít vliv na výsledný zvuk, nebo né?

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Dalibore, hned si to oprav !

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Oldear, to nemyslíš vážně, to pochopí každý kdo se zajímá trochu o hifi, že ty kabely byly zapojeny do zesilovače. Takže podle tebe ,když tyto kabely zapojím do zesilovače za X peněz, tak budou mít vliv na výsledný zvuk jiný než zesilovač za Y peněz. Tady šlo jen o srovnání 2 kabelů . Pro klid tvé duše, zesilovač Vincent D-150, předzesilovač Vincent PS-1, SACD Pioneer PD 50. Zdroj zvuku, CD -Fourplay Japan verze, rock CD -TOTO. Stačí?

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Jo a zapomněl jsem ,reprobedny Wharfedale EVO 50.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Neres poznamky Dalibore..dej prosim vic obrazku. Mas v rukach um. To se pozna. *palec*

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

daliborr

Netrap se tím, obrázky umíš pěkné, dokonce i zkroutit drát a ohřát smršťovačku, ale hlavně, že už je Ti lépe. Hlavně poslouchej hudbu a užívej si toho, že si zase ušetřil.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Oldear, z tvého posledního příspěvku to vypadá tak, že mě bylo špatně a ty jsi zjistil,že asi hraji na nezapojené kabely. Tak teď opravdu nevím, jestli se mě zase neudělá špatně. V žádném případě jsem nechtěl ukázat jak umím kroutit dráty a ohřát smršťovačku, ale ukázat jak některé hifi prodejny dokážou udělat prasárnu. Pak už šlo jen o srovnání 2 repro kabelů, "pro tebe zvlášť ", ne po konstrukční stránce, ale po přenosu signálu ze zesilovače do reprosoustav.

Odpovědět