(Pro dosažení co nejvyšší kvality vedeného signálu disponuje Type 4 technologiemi:
•Carbon-Based Noise Dissipation + Cross-Talk-Dissipation (systémy pohlcení šumu a přeslechů): potažení negativních vodičů speciální vrstvou částečně vodivého polyethylenu s obsahem uhlíku. Tento výjimečný materiál tlumí ruchy, které tak nejsou přenášeny zpět do zesilovače. Kladné vodiče jsou izolovány pomocí polyethylenové pěny se vstříknutým dusíkem, která je nízkoztrátová a příznivá co se ruchů a zkreslení signálu týče.
•Star-Quad geometrie: vzájemná poloha vodičů a jejich správné uspořádání definují základní elektrické vlastnosti kabelu (kapacitanci a indukčnost). Avšak, dokonce i když jsou tyto vlastnosti udržovány v rozumné rovnováze, vzájemná poloha vodičů může velmi ovlivnit výsledný zvuk. Star-Quad koncepce kabelu Type 4 nabízí mnohem lepší vlastnosti, než kdyby byly stejné vodiče vedeny paralelně.
•Spread Spectrum Technology (SST): Každý vodič má, dle své velikosti a tvaru, specificický profil ruchu. SST je metoda, která značně omezuje vznikání nedokonalostí signálu pečlivou kombinací různě velkých vodičů.)
Poslechl jsem si tedy na svém kabelu několik nahrávek jazz,rock a přehodil jsem kabely. Upozorňuji, že to nebyl slepý test. Pustil jsem stejné nahrávky a trochu mě zamrazilo, jak hudba šla do hloubky a do výraznosti. Byl jsem rozhodnut, že pojedu do Červenky u Litovle koupit metráž. Pak jsem vrátil zpátky svoje kabely a ono to hrálo stejně jako ty AudioQuest. Mozek je svině, s novou změnou očekává zlepšení. Zase jsem ušetřil.