Kabel z metráže
Re: Kabel z metráže
Objevil se nový prvek, ,malo rozlisujici sestava, na ty hlody chodis kde?
malo rozlisujici sestava, na ty hlody chodis kde?
Asi špatně čteš fóra. Toto se opakuje pravidelně ve vláknech o kabelech a voodoo proprietách.
Asi špatně čteš fóra. Toto se opakuje pravidelně ve vláknech o kabelech a voodoo proprietách.
- koukám na modely 0610 a 0645 a rozdíl v nich nevidím...nebo se pletu? Nové bych je popravdě za ty peníze nekoupil, ale z druhé ruky už to vypadá jinak...kychtax píše: ↑10 led 2019 22:40Banánky - Vem si tyto a máš to pořešeno na pořád.
http://www.wbt.cz/produkty/ban%C3%A1nky/0610-cu-detail
Stínění bych asi na RK nedával. Na napájecí spíš ano.
Jestli bych mohl doporučit napájecí a metráž, dobrou zkušenost a vyzkoušený v několik a sestavách (a i jeho současný majitel) s VP-1501. Je to opruz práce (hlavně aby člověk nepřeřízl ty vnitřní vodiče, když řeže tu teflonovou trubku). Ale stojí to za to.
https://www.audiophonics.fr/en/cable-me ... 12772.html
S metráží na reprokabel je potíž. Dlouho jsem hledal nějaký "svatý grál". Ale podle mně taková metráž není. Fabrické kabely od 30tis. už nepřehraje žádná metráž. Ani se nepřiblíží. I ten Viablu podle mně bude spíš kompromis. Sám Míra (pytel) jím nenahradil Neotech NS 241260, který měl tou dobou v sestavě. Asi tak.
- proč bez stínění? Kvůli vyššímu proudu, který v RK "teče" proti signálovým kabelům?
- dík za tip toho síťáku
- koukám ještě na Kimber Kable 8TC - nějaká zkušenost?
Ty 610 jsou low mass. Měly by být novější (a lepší?). Někteří lidi nadávali, že ale ten konektor moc nevydrží. Je tam míň kovu a víc plastu.
Stínění - Schválně píšu "spíš" ano. Jsou na stínění různé názory. Třeba že stínění je anténa .. že se zvedá kapacitance LS kabelu. Můj názor (podepřený vyzkoušením) je, že sice utichne pozadí, ale můžou se trochu zabrousit výšky. Momentálně stínění na RK nemám a neplánuju.
Ten kimber neznám.
Stínění - Schválně píšu "spíš" ano. Jsou na stínění různé názory. Třeba že stínění je anténa .. že se zvedá kapacitance LS kabelu. Můj názor (podepřený vyzkoušením) je, že sice utichne pozadí, ale můžou se trochu zabrousit výšky. Momentálně stínění na RK nemám a neplánuju.
Ten kimber neznám.
měl jsem ten Kimber jednu dobu v sestavě pro basovou sekci. Jevil se jako rychlý, zachovavájící objem a odstranil určitou bouli na basech, kterou jsem tam předtím slyšel. V běžném zapojení taky velmi dobrý. Ale tam jsem preferoval ten někde zmíněný Neotech. Ten působil neutrálněji, Kimber byl zase živější. Oba kabely pro spoustu lidí konečná už vzhledem k ceně. Ale je to vždy součást nějaké proměnné sestavy a toho, jak to člověk chce slyšet...
je teda otázkou jak chápat, že "moc nevydrží"? Jakože když bych furt měnil kabely, tak čistě mechanicky? Ale já moc měnit kabely nechci (zkoušení mě moc nebaví - raději dávám věcem čas prokázat kvalitu), tak by to mohlo být v pohodě

Ten Kimber mě docela zaujal a jelikož mé reprobedny nemají možnost bi-wire zapojení, tak mě napadla taková myšlenka ohledně konstrukce kabelu doplnit jej stříbrným drátem k posílení výšek...je to zcela milná myšlenka?
Naposledy upravil(a) ivanb_cko dne 15 led 2019 13:20, celkem upraveno 1 x.
Ano, mechanicky.
To je věštění z koule. Jak to bude hrát u Tebe. Ale zkušenost mi řiká, reprokabel vybrat co nejlepší a koupit použitý za již přijatelnější peníz a "dopasovat" to kably kolem.
Koukal bych např po něčem takovém jako je kimber 3033 za 1300EUR. Prodat ho můžeš vždy. Bude určitě lepší než všechny možné metráže. Ale rozhodně vyzkoušet před koupí.
To je věštění z koule. Jak to bude hrát u Tebe. Ale zkušenost mi řiká, reprokabel vybrat co nejlepší a koupit použitý za již přijatelnější peníz a "dopasovat" to kably kolem.
Koukal bych např po něčem takovém jako je kimber 3033 za 1300EUR. Prodat ho můžeš vždy. Bude určitě lepší než všechny možné metráže. Ale rozhodně vyzkoušet před koupí.
chápu teda, že je to podle tebe milná myšlenka..?
Ten Kimber KS3033 by se mi sice moc líbil, ale dát za RK skoro půlku jako za zesilovač mi nepřijde úměrná investice...
Ten Kimber KS3033 by se mi sice moc líbil, ale dát za RK skoro půlku jako za zesilovač mi nepřijde úměrná investice...
Kimber KS3033 sa aj mne páči.
Len v metráži asi ho nekupiš.
Teda hej kupiš už ako hotové po cca 33cm rozne dlžky.Aká je najmenšia neviem ale na stereo ak máš zosilnovač je vhodné použiť tak cca 2,1m-2,4m.Ak máš vaščiu miestnosť a reprosustavy dalej od seba tak aj dlhšie. Na monobloky stačia logicky aj kratšie reprokáble tak cca 0,9m-1,2m.

To bohuzel nevim. Nemam vyzkouseno(zvlast str.drat na vysky) Ale spis bych sel s dobrym single wirem. Mozna se ozve nekdo, kdo ma k vyskam natazeny zvlast kablik, at uz Cu nebo Ag.
Ohledně toho Kimber 8TC, mi přijde ten nápad jako hloupý a zbytečný, pokud jsi ho ani nezkusil ve své sestavě. Z čeho usuzuješ, ze by mu prospelo v tvé sestavě posílit výšky? Výšek má určitě dost. A pokud by se i tak zdálo, že ne, pak asi zvolit úplně jiný kabel. Tohle je fakt zbytečné teoretizovani...
Názor k tématu od Nordost
https://nordost.com/downloads/NorseJump ... ctions.pdf
https://nordost.com/downloads/NorseJump ... ctions.pdf
je to opravdu jenom teoretizování - určitě bych jej nejdřív vyzkoušel než rovnou něco "upravovat". Díky za rady 

Něco podobného jsem kdysi skoušel,ale naopak,stříbro ke středobasu a měď k výškám.U mě stříbro na výškách dělá paseku,tak proto tahle kombinace.Výsledek byl asi takový,že mě to začlo srát po pěti minutách poslechuivanb_cko píše: ↑15 led 2019 10:58je teda otázkou jak chápat, že "moc nevydrží"? Jakože když bych furt měnil kabely, tak čistě mechanicky? Ale já moc měnit kabely nechci (zkoušení mě moc nebaví - raději dávám věcem čas prokázat kvalitu), tak by to mohlo být v pohodě
Ten Kimber mě docela zaujal a jelikož mé reprobedny nemají možnost bi-wire zapojení, tak mě napadla taková myšlenka ohledně konstrukce kabelu doplnit jej stříbrným drátem k posílení výšek...je to zcela milná myšlenka?

Ja mám na výšky PAD a stredy zliatinu med-striebro-zlato. Ale tiež len ako hotový reprokábel.Na basy je iný, napriklad aj ten Kimber KS 3033.Alebo teraz aj lacný VDH Royal Jade. A mal som to aj opačne zapojené. KS 3033 na výšky a stredy a PAD na basy.
Ta je bežná vec použiť (ak maju reprosustavy tu možnosť a výhybky tak konštruované) 2 reprokáble.
Len je to finančne drahšie ako len mať kvalitnu BI-WIRE prepojku. No ale aj tá niekedy je drahá.
Známi čaká akurát na nacenenie prepojky CRYSTAL CABLE Ultra Diamond Jumper.
Tak okolo 1000€ a asi aj viac.
To už je otázne či naozaj lepšie nepoužiť samostatný kvalitný reprokábel na stredy a výšky.
Ta je bežná vec použiť (ak maju reprosustavy tu možnosť a výhybky tak konštruované) 2 reprokáble.
Len je to finančne drahšie ako len mať kvalitnu BI-WIRE prepojku. No ale aj tá niekedy je drahá.
Známi čaká akurát na nacenenie prepojky CRYSTAL CABLE Ultra Diamond Jumper.

To už je otázne či naozaj lepšie nepoužiť samostatný kvalitný reprokábel na stredy a výšky.