Kabel z metráže
Re: Kabel z metráže
No podle ceny by to měla být uplně čistá měď a uplně super izolace 
Tak to bych se nebal..! 
tak tváří se ta metráž jako tento Kimber 12TC a u toho bych věřil, že bude hrát skvěle 
na podobný kabel hraji a je výborný.
Metráž HGA, 32 žil / 99,99 stříbro.
Na koncích dutinky / Banánky a vidličky WBT. Dutinku určitě doporučuji dát taky, např. Elecaudio. Ty tam mám. Pak se to dá lépe utáhnout a déle to vydrží, chrání se dráty před oxidací.
(na dutinku ještě smšťovací bužírku, používám rád průhlednou z Hornbachu, dobře přilne a je čistá)
Dutinky i kleště jsou za pár Euro na Audiophonics.
Metráž HGA, 32 žil / 99,99 stříbro.
Na koncích dutinky / Banánky a vidličky WBT. Dutinku určitě doporučuji dát taky, např. Elecaudio. Ty tam mám. Pak se to dá lépe utáhnout a déle to vydrží, chrání se dráty před oxidací.
Dutinky i kleště jsou za pár Euro na Audiophonics.
- Přílohy
-
Na kolik přijde metr?
Mám doma podobnou konstrukci a bylo mi divné, že se nemůžu doměřit indukčnosti
Teď už vím proč. Měřák umí jen 1uH
Mám doma podobnou konstrukci a bylo mi divné, že se nemůžu doměřit indukčnosti
Teď už vím proč. Měřák umí jen 1uH
ivanb_cko píše: ↑01 lis 2021 08:55tak tváří se ta metráž jako tento Kimber 12TC a u toho bych věřil, že bude hrát skvěle![]()
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 01 lis 2021 11:35, celkem upraveno 1 x.
WOOOOW
Jsem čekal tak 300-500.-
Jsem čekal tak 300-500.-
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 01 lis 2021 11:37, celkem upraveno 1 x.
číňan bude stopro mnohem levnější. Otázka je, zda je to stejný nebo srovnatelný drát. Z mé zkušenosti, se to dá často poznat i vizuálně. pohledem z blízka.
Jako, na středovejškovou sekci by to bylo super, ale ta cena mi přijde hodně napálená.
Kimber 12TC používám několik let. Nahradil u mě AQ Rocket 88. Po delší době mi AQ přišel hodně hutný a až nepříjemně výrazný na některých frekvencích. Zato 12TC má velmi přirozený zvuk a dobré tetaily. Kamarád si koupil taky 12TC na bazaru z polska. Bohužel to byli padělky z Číny které nehrají stejně. Podle toho jak mi to popisoval jsou spíše jak ty kabely od AQ Rocket.
Kdyz Kimber, tak bych poptal rovnou v hifistoru, ktery je distributor pro znacku kimber v CR. Kdyz clovek pokorne a slusne pozada a nechce 1ks
, je tu sance na slevu. Pred nejakou dobou jsem tam bral konektory.
https://www.hifistore.cz/reproduktorove ... de404.html
https://www.hifistore.cz/reproduktorove ... de404.html
No, počítám, že sleva ze 3000.- na 500.- nehrozi. Větší cenu to nema.
Zdravím, prosím o radu . Bohužel můj budoucí zesilovač bude umístěn na straně vedle reproduktorů. K bližšímu reproduktoru budu potřebovat kabel o délce cca 3m,ale k vzdálenějšímu reproduktoru cca 8m. Bohužel dispozičně to nejde jinak.
Má otázka zní, je potřeba dodržet stejnou délku kabelů, nebo nebo stačí nějaký délkový poměr, popř. jaký?
Pro informaci repro Harbeth C7es-3 a zesilovač buď Naim Supernait 3 nebo Yamaha a-s 2200.
Dále bych se rád zeptal, jaký by byl vhodný průměr repro kabelů na tuto nemalou vzdálenost.
Předem děkuji za smysluplné rady .
Má otázka zní, je potřeba dodržet stejnou délku kabelů, nebo nebo stačí nějaký délkový poměr, popř. jaký?
Pro informaci repro Harbeth C7es-3 a zesilovač buď Naim Supernait 3 nebo Yamaha a-s 2200.
Dále bych se rád zeptal, jaký by byl vhodný průměr repro kabelů na tuto nemalou vzdálenost.
Předem děkuji za smysluplné rady .
Doporučuje se vše stejně, ale 8 m na klasický reprokabel je už trochu nad "zvyklosti".
Koukal bych po max průřezu, co snesou svorky, aby byl odpor co nejnižší.
Koukal bych po max průřezu, co snesou svorky, aby byl odpor co nejnižší.
Jestli je to jenom ozvučení na pozadí, tak by mohl být každý kabel jinak dlouhý. Pokud to má být high-end na soustředěný poslech, tak by asi vadily různé parametry kabelů.