Kabel z metráže

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabel z metráže

Příspěvek od jimmi »

Tak veru nedá sa určiť aký kábel je najkvalitnejší. Výrobcovia by išli sami proti sebe ak by v metráži predávali kvalitnejšie káble ako také čo už hotové sady predávaju a tie su cenovo radikálne drahšie ale aj zvukovo kvalitnejšie.
Nie vždy ale zvukovo sadne drahší ako lacnejší. Všetko je o vyladení celej zostavy.
Mne stačí prehodiť v pristroji (v zosilnovači a to tam mám 2 rozne na možnu výmenu a kombinácie) napriklad len 1.nu poistku a už celá zostava hrá inak a na doladenie zvuku ako sa mi páči zase dám iný sieťový kábel alebo iný reprokábel. To ale človek ich musí mať viacej na porovnanie. 8-) No a tuším sa mi nahromadili zase reprokáble už mám 4ks a možno jeden pojde do sveta. :D :o

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

Původně jsem tady měl rozepsaný dlouhý elaborát.Psal jsem to skoro půl hodiny a snažil jsem se vysvětlit co,proč a jak.Pak jsem si ještě jednou prošel vlákno,jestli jsem na něco nezapomněl a jak jsem to tak četl,tak si říkám,proč se vlastně snažíš.Tak jsem to smazal.Nebudu psát už nic,nemá to smysl.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Tvá odpověď :
"Orbit má lepší odpor a kapacitu.Co z toho můžeš usoudit o vlivu na zvuk? Z hodnoty odporu až tolik ne (rozdíly i hodnoty jsou malé),ale z kapacity ano.Obecně,čím větší kapacita,tím je pravděpodobnější,že bude horší podání výšek"
je čistě teorie a soud od klávesnice bez podpory z praxe. Zabývám se i vývojem a výrobou reprokabelů tak mam prakticky odzkoušeno, že kapacita v těchto hodnotách pro sluchový vjem neovlivňuje negativně přenos vysokých kmitočtů.
Noble Audio - výroba a prodej

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

TAK. Tohle z produktových listů nevyčteš. Lze jen usuzovat. Také jsem usuzoval a myslel si, že vím, když jsem pak zkusil, tak to bylo ve skutečnosti jinak a nekorespondovalo to s papírovou představou nebo nějakým převzatým názorem.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

to Pytel:
jak se chová při single-wire zapojení?

Nejlépe oslovit majitelé, kterým jsem to kompletoval, určitě minimálně dva sem chodí. U mě po zahoření vždy testuji na své sestavě, ale chce to delší poslech, třeba někdo sem napíše dlouhodobé poznatky s kabelem SC-6.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

darken76 píše:
16 led 2019 21:37
Původně jsem tady měl rozepsaný dlouhý elaborát.Psal jsem to skoro půl hodiny a snažil jsem se vysvětlit co,proč a jak.Pak jsem si ještě jednou prošel vlákno,jestli jsem na něco nezapomněl a jak jsem to tak četl,tak si říkám,proč se vlastně snažíš.Tak jsem to smazal.Nebudu psát už nic,nemá to smysl.
Nevím, proč máš tento postoj - možná ses s někým na fóru k tomu, co jsi chtěl napsat, již dříve dostal do neproduktivního sporu?
V každém případě, pokud jsi vypozoroval nějakou souvislost mezi fyzikálními parametry kabelu a jeho vlivem na zvuk, potom to tady klidně napiš - je to k tématu a jistě to mnohé zaujme, i když třeba nebudou souhlasit.

tinariwen
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tinariwen »

jimmi píše:
16 led 2019 19:37
Tak veru nedá sa určiť aký kábel je najkvalitnejší. Výrobcovia by išli sami proti sebe ak by v metráži predávali kvalitnejšie káble ako také čo už hotové sady predávaju a tie su cenovo radikálne drahšie ale aj zvukovo kvalitnejšie.... :D :o
Jimmy ty si o tom skalopevne presvedčený že metráž označena a materiálom presná(štruktura,solid core atd) ako original hotova sada s koncovkami je uplne iná?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Ved píšem .."Výrobcovia by išli sami proti sebe ak by v metráži predávali kvalitnejšie káble ako také čo už hotové sady predávaju a tie su cenovo radikálne drahšie ale aj zvukovo kvalitnejšie."

Moja praktická skusenosť:

Mal som najvyššu "metráž od Furutechu a aj vtedy najvyšší ich sieťový kábel a rozdiel zvukový tam bol. Aj rozne som ten kábel z metraže dal si tieniť a oplety a koncovky také isté 50tky a zvuk nebol aj tak ako originál od výrobcu.

Máš inu skusenosť?

Napíš aký kable z akým si porovnával. Bude to Tvoj názor a u Teba a na Tvojej zostave na Tvoje uši. 8-)

Nevylučuje to čo píšem dalej."Nie vždy ale zvukovo sadne drahší ako lacnejší. Všetko je o vyladení celej zostavy. "

tinariwen
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tinariwen »

Práveže nemám takéto skúsenosti , nemal som možnosť porovnávať dva identické kable jeden z metraže a druhý originál s koncovkami.Nie vsetky spoločnosti zaoberajúce sa výrobou kablov ponúkajú metráž naprieč svojim katalógovym portfóliom .
Aziati ponúkajú samozrejme všetko aj to čo firma v katalógu neponúka . Tam potom vidím možný rozdiel v kvalite . Ale možno sa mýlim ...

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Aziati hlavne taký zltší a šikmé oči , fejknu všetko a ponukaju aj to čo firma neponuka. :D
Dokonca v čine sa fejkuju a vyrabaju fejky -výrobky ich vlastných firiem čo fejkuju originál výrobky. 8-)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Myslím, že si ne plně rozumíte a popisujete rozdílný případ.
Já to chápu tak, že jimmi nepíše o případu kdy je prodávaný reprokabelový set od výrobce zkompletovaný s použitím stejného kabelu - metráže, kterou na volné metry také prodává. Takové případy existují, třeba KIMBER 8TC. Ten jde koupit jako hotový set i jako prostá metráž.
Jimmi ale porovnával kabel který si vyrobil z nejlepší prodávané metráže od FURUTECHu a nějaký jejich model prodávaný pouze jako kotové sety.Tento reproset obsahuje jiný kabel-vodiče než ty co nabízí jako metrážový prodej, i když má třeba obdobnou, nebo možná dokonce stejnou technickou specifikaci.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

NA presne tak. A vyššiu metráž napr. ako je 8TC či 12TC už Kimber neponuka ako metráž len ako hotový set.

tinariwen
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tinariwen »

Jimmy:
Čiže keď si kúpim nižšiu metráž skompletujem aj s identickými koncovkami ako ponuka výrobca svoj uz hotový set, hovoríš ze kupeny set je lepší ako skompletovany z tej istej metraže ?

Si o tom skalopevne presvedčený ?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Tinariwen, připouštím, že si můžu sdělení v ne mateřském jazyce vykládat nesprávně, ale zdá se mi, že jsi nečetl, co jsem napsal.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Prostě výrobci kabelů metráž na špulkách dělají jen nízkou a střední třídu svého výrobního programu.Ty nejlepší modely prodávají jen jako hotové sety, a proto se na stejný zvukový výsledek oněch vrcholných modelů nejde dostat sestavením kabelu z jejich nejlepší prodávané metráže.
V jejich nejlepších kabelech je použit prostě jiný kabel než který prodávají na špulkách.

Odpovědět