Kabel z metráže
Re: Kabel z metráže
Když někdo neslyší rozdíl v kabelech tak dost ušetří ale zase bude mít alergii na "slyšící" hifisty. Je to holt těžký...
hifista je člověk který onemocněl.....
BVa , poznámky o psychiatrech nikomu nic pozitivního nepřinesou,to bych si při vší úctě dovolil podotknout, zrovna jako to, že lékařskou pomoc na ORL, většinou vyhledávají neslyšící.
Podobne nič pozitívne neprinesú ani citáty z "audiošamanského fóra"..A ORL vyhľadávaju napr. aj ľudia s tinitusom, počujú totiž viac ako je realita. A psychiatra vyhľadávajú (alebo potrebujú.) ľudia, ktorí "počujú" , napr, hlasy, neexistujúce zvuky a pod.
Však sa pozrite na tento obrázok

a povedzte, načo je dobrý ten kus "izolantu" v strede?? Aby to vyzeralo lepšie a bola nutná väčšia dĺžka(ergo väčší odpor aj induknosť) omotaných vodičov?? Nič iné to neprinesie, nejaké reči o geometrii a pod.nemajú žiadny reálny základ..
Však sa pozrite na tento obrázok

a povedzte, načo je dobrý ten kus "izolantu" v strede?? Aby to vyzeralo lepšie a bola nutná väčšia dĺžka(ergo väčší odpor aj induknosť) omotaných vodičov?? Nič iné to neprinesie, nejaké reči o geometrii a pod.nemajú žiadny reálny základ..
Naposledy upravil(a) BVa dne 31 led 2019 11:59, celkem upraveno 1 x.
Pozoruhodné názory

To jako, když někdo neslyší rozdíl ve zvuku motoru TD a CRD by neměl jezdit autem ????
Co když ten někdo chce pouze kvalitně poslouchat hudbu bez řešení "cypovin".
Zklidněte to, kolegové

Jsem zastáncem toho, že jestli nějaký rozdíl je, tak je slyšitelný ihned a to vždy, né nějaké pocitářství, neustálé opakování pokusů, případně "náhodné" trefy 6 z 10 a podobně.
Akorát že ty rozdíly:

- někdo prostě neslyší nebo
- nechce slyšet, nepřizná si to
- slyší, ale vědomě lže.
- neslyšel protože nic podobného nezkusil, ale mudruje
- (ne)slyší a má to jako součást své marketingové strategie (abych na někoho nezapoměl
)

Zapoměl jsi napsat dost důležitou odrážku :
Akorát že ty rozdíly: nejsou .....
Akorát že ty rozdíly: nejsou .....

Strejdin,
to je kategorie "někdo prostě neslyší" ..
to je kategorie "někdo prostě neslyší" ..
kychtax, Jiri
Zabudli ste vašu kategóriu
"Počuje keď vidí čo má počuť. Ak nevidí, ohluchne."
Ak by vám niekto do záhradej hadice s navlečeným pekným opletom s exotickým popisom dal nejaký CYSY kábel 2x2,5mm2, určite by to bolo o niekoľko levelov lepšie ako ten "holý" CYSY.. To je to, čo "počujete". Dosť dobre to vystihuje časť textu z jednej epizódy Spejbl a Hurvínek (Hurvínkovo akvárium)
" Taťuldo, podívej jak se ty rybičky v akváriu krásně hemží"
"Bodejť by se nehemžili, za ty peníze bych se taky hemžil..Vždyť to taky bylo drahý, Hurvajz".
Zabudli ste vašu kategóriu
"Počuje keď vidí čo má počuť. Ak nevidí, ohluchne."

Ak by vám niekto do záhradej hadice s navlečeným pekným opletom s exotickým popisom dal nejaký CYSY kábel 2x2,5mm2, určite by to bolo o niekoľko levelov lepšie ako ten "holý" CYSY.. To je to, čo "počujete". Dosť dobre to vystihuje časť textu z jednej epizódy Spejbl a Hurvínek (Hurvínkovo akvárium)
" Taťuldo, podívej jak se ty rybičky v akváriu krásně hemží"
"Bodejť by se nehemžili, za ty peníze bych se taky hemžil..Vždyť to taky bylo drahý, Hurvajz".

Naposledy upravil(a) BVa dne 31 led 2019 12:00, celkem upraveno 1 x.
Strejdin, to máš úplně jedno.Pro Tebe např.rozdily nejsou, pro mně ano.
Nejsem žádným způsobem ekonomicky zainteresován ani na výrobě, nebo distribuci kabelů, ani žádné jiné hifi techniky.
Píšu pouze to co slyším doma na své sestavě, nebo na sestavách kolegů, které jsem navštívil.Někdo slyší rozdíl při výměně hned, někdo vůbec, někdo zaregistrujte změnu po dvou dnech.Záměrně nepíší, zda je změna taková, či onaká.
Problém vidím v tom, když je přítomen na nějaké takové hifi seanci někdo, kdo druhým tvrdí, že rozdíl jasně slyší, ale veřejně to nemůže potvrdit, protože by si zkazil image.
Nejsem žádným způsobem ekonomicky zainteresován ani na výrobě, nebo distribuci kabelů, ani žádné jiné hifi techniky.
Píšu pouze to co slyším doma na své sestavě, nebo na sestavách kolegů, které jsem navštívil.Někdo slyší rozdíl při výměně hned, někdo vůbec, někdo zaregistrujte změnu po dvou dnech.Záměrně nepíší, zda je změna taková, či onaká.
Problém vidím v tom, když je přítomen na nějaké takové hifi seanci někdo, kdo druhým tvrdí, že rozdíl jasně slyší, ale veřejně to nemůže potvrdit, protože by si zkazil image.
OK, já to beru. A můžu ti Dasto potvrdit, že já rozdíly taky slyším (slyšel jsem v dobách kdy jsem s "hifi woodooo" experimentoval). Ale já na rozdíl od některých, tak neměnil pořád dál a dál za nové, ale po cca 2-4 týdnech si tu změnu dal opačně. A to se děly věci, kdy ten "neskutečný prostor, přesné basy" a jiné jasně slyšitelné atributy předchozí změny najednou nebyly pryč a já marně hledal nejmenší niance rozdílů. Já vím, .... to mě teprve asi zahořely kable
.
Jo a na doplnění, já vidím problém na "hifi seancích" jinak, a kvituji toho, kdo má odvahu mezi "skupinou" souhlasně přikyvujících říct že ty císařovy šaty nevidí. Ale určitě není v pořádku jestli někdo na seanci souhlasně přikyvuje a druhý den otáčí o 180°.

Jo a na doplnění, já vidím problém na "hifi seancích" jinak, a kvituji toho, kdo má odvahu mezi "skupinou" souhlasně přikyvujících říct že ty císařovy šaty nevidí. Ale určitě není v pořádku jestli někdo na seanci souhlasně přikyvuje a druhý den otáčí o 180°.
Ale přátelé, vždyť je to tak romantické, pěkně si sedíš doma u aparátu a dokolečka posloucháš tři písničky a měníš u toho kabely....... znáte snad něco lepšího?
No jo, já vím, nikoho by třeba nenapadlo měnit vzhled fotografií tištěných na tiskárně vyměňováním USB kabelů (ten XYZ dává nádhernou pleťovou barvu kůži, ale zelená není tak listová, naproti tomu ZYX zase dává kontrastní obraz plný detailů...) ............ ale to se prostě nedá srovnat.
No jo, já vím, nikoho by třeba nenapadlo měnit vzhled fotografií tištěných na tiskárně vyměňováním USB kabelů (ten XYZ dává nádhernou pleťovou barvu kůži, ale zelená není tak listová, naproti tomu ZYX zase dává kontrastní obraz plný detailů...) ............ ale to se prostě nedá srovnat.
Strejdin,
ano , naprosto souhlasím, hlavně s druhou částí příspěvku.
Jsem si vědom toho, že jak Ty říkáš "Císařovi nové šaty"nemusí vidět každý, kdo je přítomen.Jsem člověk, který toto zcela akceptuje.
Když však svůj názor vyslovím já tak nechci být považován za H.CH. Andersena .
ano , naprosto souhlasím, hlavně s druhou částí příspěvku.
Jsem si vědom toho, že jak Ty říkáš "Císařovi nové šaty"nemusí vidět každý, kdo je přítomen.Jsem člověk, který toto zcela akceptuje.
Když však svůj názor vyslovím já tak nechci být považován za H.CH. Andersena .
dadaft píše: ↑31 led 2019 17:04Ale přátelé, vždyť je to tak romantické, pěkně si sedíš doma u aparátu a dokolečka posloucháš tři písničky a měníš u toho kabely....... znáte snad něco lepšího?