Ale dyť ja te nobvinuju. Jen jsem upřímně řekl co si myslim a pokud se te to dotklo tak se omluvam. Ale pokud neco napíšeš, ze mas kabely ktere mají shodný parametr a každy hraje jinak, proc hned nedodas o jaky kabel se jedna. Pak je to jen mlacení prázdné slámy.element píše:Hele. Za celou dobu co to tady sledují se lidi vzajemne napadají. Píši hovadiny a pod. Ty me v jedné větě obvinil s vytahování a zároveň chceš typy kabelu. Pánové pro mne to tady fakt není.
"kabeli a zase jen kabeli"
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Re: soulution
Porovnával jsem kabely Crystal cable, nordost, acrolink, cardas, mit, zensati, stealth
U špatně navrženeného aparátu snad...element píše:Vzdy jsem byl odpurce vlivu kabelu na tož to síťových na zvuk. Ale dnes vím že otázka napájení je důležitější než cokoliv jiného
U ostatních bych to podle důležitosti seřadil asi takto:
1.Akustika prostoru
2. reprosoustavy
3. zesilovač, preamp, zdroj signálu
4. nálada
5. dlouho nic
6. "kabeli"
Procentuelně, tak maximálně 2% vlivu na zvuk.

Dal jsem si tu práci abych si udělal přehled a VLASTNI NAZOR.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Super. Jenže to neříká vubec nic o tom, ze jsi mel dva nebo vice kabelu se stejným RLC jak jsi psal, ale s různým vlivem na zvuk.
A Já říkam že napájení je absolutně základ. Zadne 2% mam to z praxe. Vím to na 100%
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Každy z nas máme nejaky názor, což je dobre jinak by nebylo o čem diskutovat. Já mam taky jeden. Od doby co jsem si na sobě vyzkoušel několik situaci, kdy nevím co hraje jsem ve výrocich jak co hraje a co ma nema na zvuk vliv vice opatrný. Pred tim jsem mel taky ty priblble hifisticke plkyelement píše:Dal jsem si tu práci abych si udělal přehled a VLASTNI NAZOR.

To máš pravdu, bez něj to totiž nehraje.element píše:A Já říkam že napájení je absolutně základ. Zadne 2% mam to z praxe. Vím to na 100%

- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Je to dulezite, ale urcite ne základ. To mam zase ze své praxe. Asi jsme byli každy na jiné praxi, což je normální.element píše:A Já říkam že napájení je absolutně základ. Zadne 2% mam to z praxe. Vím to na 100%
Pokud bych mohl poradit tak bych každému doporučil. Dej si solo pojístkovy jistič. A natáhni kabel k aparatu 3x4 mm. Tim začni. Toto vydá za aparát o 200 000 dražší. Potom si dej pračku na cd a predzes. A kvalitní distribuci. Další obrovský posun.
Dát samostatnej jistič a stíněnej kabel mám v plánu, ale ne proto, že by to mělo obrovskej vliv - což nemá, ale spíš proto, abych měl jistotu, že jsem nic nezanedbal.
Obrovskej vliv má naopak akustická úprava prostoru.
Zeptám se ještě jednou:
Zkoušel jsi ty svoje "kabeli" s obrovským vlivem na zvuk, ve slepém testu?
Jestli ne, tak jsou to jen hifistický kecy a psychoakustika.

Obrovskej vliv má naopak akustická úprava prostoru.
Zeptám se ještě jednou:
Zkoušel jsi ty svoje "kabeli" s obrovským vlivem na zvuk, ve slepém testu?
Jestli ne, tak jsou to jen hifistický kecy a psychoakustika.
Naposled. Ty síťové věci. Pojistka, kabel přívodní má absolutní vliv na zvuk.co to pišeš za hovadiny když to nemáš. Udělej a uvidíš. Já to udělal a vím to. Na 100%. Da vám ruku do ohně. 2. Samozrejme jsem dělal s lépe testy. Jinak to ani nejde. Da lvám absolutní záruku ze pokud vyměnit jistič za pojistkovy odpinač a natáhnes solo kabel na aparát a Dáš poradnou distribuci ze změny budou obrovske.
Hovadiny tu píšeš především Ty.element píše:Naposled. Ty síťové věci. Pojistka, kabel přívodní má absolutní vliv na zvuk.co to pišeš za hovadiny když to nemáš. Udělej a uvidíš. Já to udělal a vím to. Na 100%. Da vám ruku do ohně. 2. Samozrejme jsem dělal s lépe testy. Jinak to ani nejde. Da lvám absolutní záruku ze pokud vyměnit jistič za pojistkovy odpinač a natáhnes solo kabel na aparát a Dáš poradnou distribuci ze změny budou obrovske.
S tou absolutní zárukou bych byl hodně opatrnej.
Hodně záleží na tom kde bydlíš, jaká tam je síť atd.
Jiný to bude na samotě u lesa a jiný v Praze.
Nepopírám že nějakej minimální přínos to mít bude. Rozhodně ale nic dramatickýho.
Co ty kilometry kabelu co jsou před jističem, nebo sis postavil svou elektrárnu?

Když už, tak pořádnou síťovou pračku, ale už jsem měl možnost slyšet aparáty, kde se zvuk po připojení k pračce zhoršil.
Já to vidím asi tak. Faktem je ,že element má několikrát dražší aparát než prakticky všichni z vás, s přístroji které jsou opravdu kvalitně postavené, určitě kvalitněji, než přístroje od asi všech, kteří tady diskutují . A z toho asi vychází ten velkej rozdíl ve zkušenostech. On rozdíly mezi sítovými kabely slyší a je ochoten za ně utratit velké množství peněz. A to není jen on ale takových lidí jsou ve světě stovky , protože si to zkusili. Takže tvrdit ,že to slyšet téměř nejde, popřípadě je to marketing , je hloupost. Pokud vy máte zkušenosti se sítovými kabely za 3-6 tisíc a porovnáváte je s jinými kabely v podobné cenové relaci, tak rozdíly asi opravdu neslyšíte. Navíc to testujete na sestavě s několikanásobně nižší rozlišovací schopností a potencilálu než on, což jen umocnuje to ,že slyšitelné změny jsou malé. Pokud máte adekvátní sestavu , dobou nahrávku , tak rozdíly mezi kabelem za 3 a za 100 tisíc mohou být obrovské. To je celé. A možná to platí i pro přímé srovnání drahých kabelů mezi sebou.
Jak jsi přišel na to, že rozlišovací schopnosti mezi aparátem za mega, oproti třeba 100k jsou obrovské?
Taky tvrdit to, že přístroje jsou kvalitněji postavené je kravina.
Je to jenom alibizmus si obhájit tu nesmyslnou investici.
U rozlišení záleží především na tom, co je mezi aparátem a ušima.
Každej slyší jinak a psát, že u předraženýho aparátu to je lepší, je blbost.
Když na to někdo má a je ochotnej za to zaplatit, tak mu to přeju, ale ať tu nepíše nesmysly jako, že vliv síťovýho kabelu a samostatnej jistič má obrovskej vliv na zvuk.
Technicky je to nesmysl. Ani jedno z toho, co tu napsal, není schopnej smysluplně vysvětlit. Jen tu píše něco o zárukách a obrovským vlivu...
Zase se to tady stáčí směrem, kam většina podobných diskuzí.
Kabeli a snakeoil...
Taky tvrdit to, že přístroje jsou kvalitněji postavené je kravina.
Je to jenom alibizmus si obhájit tu nesmyslnou investici.
U rozlišení záleží především na tom, co je mezi aparátem a ušima.
Každej slyší jinak a psát, že u předraženýho aparátu to je lepší, je blbost.
Když na to někdo má a je ochotnej za to zaplatit, tak mu to přeju, ale ať tu nepíše nesmysly jako, že vliv síťovýho kabelu a samostatnej jistič má obrovskej vliv na zvuk.
Technicky je to nesmysl. Ani jedno z toho, co tu napsal, není schopnej smysluplně vysvětlit. Jen tu píše něco o zárukách a obrovským vlivu...
Zase se to tady stáčí směrem, kam většina podobných diskuzí.
Kabeli a snakeoil...