boxer píše:...A tak je to s těmi kabely taky skoro v 90%. Jen výjimky jsou opravdu kvalitní a odpovídající provedení a tomu, k čemu mají sloužit. O ceně nemluvě.
Pak mě těžko bude někdo přesvědčovat o těch zásadních vlivech.
Se nedivím konstruktérům, že se obrací naruby.
Ktoré sú to tie výnimky okrem Supry?
Vieš povedať aj konkrétne, alebo len rád plkáš do vetra?
Veľa ľuďom by si tým pomojhol. Ušetril by si im tŕnistú cestu skúšania, pokusov a omylou.
Odar mne sa osvedčili Less Loss DFPC original a IsoTek Syncro, ktorý mi pomohol eliminovať nepríjemnú rušivú DC zložku v sieti.
Viem nie sú to najlacnejšie káble ale vzhľadom k môjmu audiu ktoré mám drahé nie sú.
Že to napsal Element? Proč mám radit někomu, kdo nechce slyšet fakta a mele stále dokola marketingové texty?
Když se bavíme o faktech a měření, jsem napadán, že jsem hluchý a že zlatoušci slyší a ví.
Tak ať si poslouchají předražené kabely. Kdo má v hlavě rozum dojde k tomu co já a mnozí jiní.
Mimochodem . V katalogových listech Supry jsou veškeré informace co se dají o drátech získat. O vodivosti, odpor, kapacita, indukčnost. Ta například je nižší než u běžných kabelů Což například u reprokabelů je moc dobře.
Každý, kdo ví, co od "drátu" potřebuje, si vybere. není to žádné voodoo. Stačí prostě brát v potaz technické informace a dát do souvislosti. Kolik slovutných firem místo blbých keců má v prodejním listě tyto údaje?
Pokud je seženeš, zjistíš, že mají hodnoty mnohdy úplně uletěné. Proč? No proto , aby přeci barvily zvuk. A to pak dají na piedestal svého marketingového grálu a oblbují lidi.
Já jsem si (aby tedy bylo jasno s tou Suprou), nechal před lety udělat od Mirka (Pytla), který toho o kabelech a jejich vlastnostech ví víc, než někteří výrobci dohromady, veškeré kabely na zakázku. Napřesno. Už jen proto, aby bylo vše jak má být a ne tak jak v mnohých případech bývá, že po otevření slovutného kabelu jsou špatně spojené konektory, přehozené fáze atd. Mirek by mohl vyprávět.
ty kabely jsem si sám navrhl dle dostupných informací a zkušeností. A tím pro mne kabelová éra skončila. A že jsem jich doma vyzkoušel. Ale to jsou nepřenosné zkušenosti. U PMA jsme měřili různé kablíky a poslouchali jejich vliv. Někde se možná najde ještě téma.
Takže nikde jsem nenapsal, že nemají vliv. Ovšem zase tvrdím, že pokud je udělaný kabel správně a kvalitně, jsou mezi nimi rozdíly natolik bezvýznamné (pro mne), že mi za to nestojí se vůbec o ně dál zajímat.
Pokud pro někoho jsou rozdíly natolik významné, že mu stojí za to dát XY tisíc, je to jeho věc. Ale ze zkušenosti vím, že ve slepáku nakonec nepozná tkaničku od super kabelu, PŘESTOŽE JSOU ROZDÍLY MĚŘITELNÉ A DANÉ.
Ono stačí koukat na výsledky jasně měřitelných rozdílů v nahrávkách ( a slyšitelných), které dával PMA na Slovanetu. A je vymalováno.
Takže se nedivte mým skepsím k nadšeným rozdílů třídy mezi kablíky. Pokud někdo z 10 pokusů slepého testu pozná 10:0 rozdíl, beru a je jesné že je to slyšet. Proč, je pak už jen technická otázka, nikoliv voodoo.
Doufám, že jsem řádně vysvětlil svůj pohled na věc. Nikomu ho nevnucuji, ale pokud někdo mě vnucuje technicky neopodstatněné bláboly, podpořené smyšlenkami a netechnickými žvásty marketingových prodejců, jsem ostražitý.
Bertram tady přece nejde o netoleranci hifistu, ale výrobců a prodejců, kteří tyhle zvěrstva vyrábí a prodávají. Tech odkazu a fotek je asi porad málo Vlado222 nebo mas pocit,ze je jeste třeba vice něčeho předkládat.
Odar. Trafáky mi v koncákoch a V CDP brumeli spôsobom takým že z ničoho nič zabrumeli na 10-15 sekúnd a utíchli. Dialo sa to nepravidelne . Zabrumeli a stíchli. Skúšal som pred ne predradiť Humbuster od PS Audia ale nepomohol.
Po zapojení IsoTeku Syncro s tým mám konečne svätý pokoj. Zabrumenie malo stúpajúcu intenzitu, a to takú že som to počul po celej izbe aj v mieste posluchu pri tichej pasáži.
Podobný problém mali viacerí moji známi. Napr aj Hanzelov mechanik , ktorý má monobloky od Mark Levinsona.
Povedal som mu nech vyskúša Isotek Syncro a vravel že aj jemu pomohol.
BVa píše:2 Odar
IsoTek Syncro - je tam "black box", kde je zrejme DC filter (mostík a pár elytov), takže DC to odstráni. Za 1000E, prečo nie..
Jasné, ale kto u nás takýto produkt ponúka lacnejšie?
Oslovil som SP Audio tí takýto produkt na svojich stránkach mali asi ešte aj majú, ale bez krabice. Vraj si mám krabičku na to vyrobiť alebo zohnať sám . Nie som bastlér a už vôbec nechcem zasahovať do prístrojov, a montovať , alebo dať si montovať nejaký modul do nich. Okrem toho ak Isotek Syncro predradím pred sieťový filter tak funguje na všetky prístroje.
Mne za tie prachy stojí. Mimochodom kúpil som ho z druhej ruky za dobrú cenu od hi-fistu ktorý si kúpil sieť. práčku PSA PPP10 a už ho nepotreboval.
To je potom jasne - ale nie je to "typicky kabel", o ktorych je vacsinou siahodlha debata. Toto je podobne aktivnym signalovym kablom (kde je tiez nejaka krabica), akurat na napajanie.
Samostatny DC filter by vedel po premerani doporucit hociktory elektrikar.
Vlado222
Takové informace by se měli psát na fóra. Je tu mnoho llidí co sem chodí jen číst naše příspěvky. Každý ať si je přetransformuje do vlastní podoby.
davidhighend píše:Bertram tady přece nejde o netoleranci hifistu, ale výrobců a prodejců, kteří tyhle zvěrstva vyrábí a prodávají. Tech odkazu a fotek je asi porad málo Vlado222 nebo mas pocit,ze je jeste třeba vice něčeho předkládat.
David ,
ja si myslím , že tu vôbec nejde o toleranciu hifistu , výrobcov a predajcov. Tu ide úplne o niečo iné. Ak si to niekto niečo kúpi , čo pôjdem
za ním a budem kričať nekupuj to ! Potom sa to bude báť zavesiť na fórum, zverejniť popísať?