Kabely - slepý test

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kabely - slepý test

Příspěvek od Lad2000 »

Jak říká Horvy: Simča veď to je marketing, a nalívá Ozzákovi třetinové piva a ten je nadšenej protože jich vypil 2x víc a dřív než jindy a ani neni ožralej....... *jupi*

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

Pytel píše:
19 říj 2014 10:13
Byly použity koncovky FURUTECH FI-28R / FI-E38R, slepý test se provedl na mé sestavě, Lachim ji důvěrně zná, přehazoval jsem kabely za sestavou, v různém pořadí origo a předělalný, nemohl vidět jaký je momentálně zapojen a vždy uhádl. Nebojím se to znovu zopakovat i s jinými kabely. Např. v sítovém kabelu použitý materiál pozná skoro každý a jestli ne tak je to šťastný člověk. Nebudu psát jaký posun je v použitých koncovkách, stínění, letování nebo krimplování, atd.. aby mi zase technici nenapsali , že už jsem starý a prd slyším ( jako asi před 8. roky a to mi bylo 50. ). Jak už jsem psal asi v dávných dobách, kdo to myslí vážně s poslechem, musí začít u napájení 230V společně s akustikou poslechové místnosti.
Se zájmem jsem si přečetl tuto diskuzi. Bez osobních útoků a urážek - osobně bych rád zažil ty borce, a aby mi to předvedli ( archívní víno dovezu či nabídnu :-) ) co fakt poznáte rozdíl v koncovce sílového kabelu, mluvím samo o slepém testu. Jako fakt. Buď už jsem totiž hluchý ( nebo jsem vždy byl) a nebo má celá sestava stojí za prd. Osobně totiž nepoznám ani přínos vcelku drahého síťového filtru GMG Hammer 3000, neřkuli koncovky napájecího kabelu. O reprokabelech to úpa netvrdím, tam něco slyšet je, ale jestli mám zapojený napájecí kabel z Datartu za 2 stovky nebo ten s Furutech blabla nepoznám nikdy. Nepopírám, že ty dražší podstatně lépe vypadají. Pokud nejste z druhého konce světa a ukážete mi to, jsem nachystán.

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

No, je to 9 let zpět, ale kdyby bylo málo členů do hodnotitelské komise, přivezl bych jako vstupenku dobrý rum. Ale obávám se, že čekání potrvá.......

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Icepoint
Nejde o to, že je toto vlákno 9 let straré, ale je podivné, že dva měsíce Ti po registraci trvalo, než si vypotil první příspěvek a fakt stojí za to.

K tématu: nikdo Tě nepozve, protože každý ví ( dle Tvého projevu ), že je to zbytečné, neboť Ty už tam s tím pojedeš, že nic neuslyšíš, resp. rozdíly neuslyšíš a ještě pak budeš kritizovat. Tak to už tady chodí.
Každý si může koupit a používat co chce a laborovat s tím jak je mu libo. Ideální je pro "nevěřící Tomáše" si to nejdříve u kamaráda, či za poplatek ve studiu zapůjčit a pak se rozhodnout, zda si to koupí, či nekoupí, zda to bude pro něho přínosem, či nikoliv. Je to každého osobní věc, nakonec jsou to jeho peníze, ale určitě nikdo nikoho předsvědčovat nebude a ukazovat mu také ne. S tím se smiř.
Bylo by dobré, abys tady dal do popisky na čem posloucháš, aby byla patrná relevance Tvých vyjádření.
Téma "slepého" testu už je tady na fóru vyčpělé a v komunitě v rámci celé ČR nerealizovatelné. To lze provádět v úzké skupině Hifi kamarádů v určité a nevelké lokalitě, kteří mají podobnou Hifi výbavu a podobné Hifi zkušenosti.

Hodně štěstí.

Dodatek: """ Osobně totiž nepoznám ani přínos vcelku drahého síťového filtru GMG Hammer 3000 """. Záleží v jakém stavu je síť, ale obecně, bylo by možná lepší dát se k rybářům, tam stačí dobré oči, ikdyž dnes už to taky píská.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@Oldear: *thumbs up*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

máš to rozbitý - uši. :-D

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

Oldear píše:
04 čer 2024 15:02
Icepoint
Nejde o to, že je toto vlákno 9 let straré, ale je podivné, že dva měsíce Ti po registraci trvalo, než si vypotil první příspěvek a fakt stojí za to.

K tématu: nikdo Tě nepozve, protože každý ví ( dle Tvého projevu ), že je to zbytečné, neboť Ty už tam s tím pojedeš, že nic neuslyšíš, resp. rozdíly neuslyšíš a ještě pak budeš kritizovat. Tak to už tady chodí.
Každý si může koupit a používat co chce a laborovat s tím jak je mu libo. Ideální je pro "nevěřící Tomáše" si to nejdříve u kamaráda, či za poplatek ve studiu zapůjčit a pak se rozhodnout, zda si to koupí, či nekoupí, zda to bude pro něho přínosem, či nikoliv. Je to každého osobní věc, nakonec jsou to jeho peníze, ale určitě nikdo nikoho předsvědčovat nebude a ukazovat mu také ne. S tím se smiř.
Bylo by dobré, abys tady dal do popisky na čem posloucháš, aby byla patrná relevance Tvých vyjádření.
Téma "slepého" testu už je tady na fóru vyčpělé a v komunitě v rámci celé ČR nerealizovatelné. To lze provádět v úzké skupině Hifi kamarádů v určité a nevelké lokalitě, kteří mají podobnou Hifi výbavu a podobné Hifi zkušenosti.

Hodně štěstí.

Dodatek: """ Osobně totiž nepoznám ani přínos vcelku drahého síťového filtru GMG Hammer 3000 """. Záleží v jakém stavu je síť, ale obecně, bylo by možná lepší dát se k rybářům, tam stačí dobré oči, ikdyž dnes už to taky píská.
Díky za přínosný komentář. život mne naučil, že není nutné ihned a vše komentovat. Ty si to dělej klidně jinak. Proč by to bylo zbytečné mne zvát,netuším, ale klidně pozvu i já. Na mé sestavě nepoznal relevantní přínos filtru nikdo, nejen já. Já je možná neuslyším, ale někdo mi v klidu ukáže , že tam jsou a nic není relevantnějšího než slepý test, kdy o nic nejde, o žádnou sázku, pochvalu, pošklebování se, jen prostě o to, zda to někdo slyší a někdo ne. Prostě jsem kapku skeptik co se bižu týče (neslyším to, jak prosté), jakkoli rozdíly v akustice, kvalitě nahrávky, zesilovači a reprobednách slyším a nebudu sám. Popis doplním, i když mi to nepřipadá důležité.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

kychtax píše:
05 čer 2024 10:59
máš to rozbitý - uši. :-D
Může být. Ale alespon bych si to ověřil, neb to vypadá, že nejsem sám..... :D

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

Icepoint píše:
06 čer 2024 12:00
Oldear píše:
04 čer 2024 15:02
Icepoint

Hodně štěstí.

Icepoint : Já nechci nic kritizovat, nepotřebuji přesvědčovat, spíš bych rád viděl a nechal si popsat, jak to daný slyší a pozná, kde jsou ty nuance, pokud to tedy opravdu pozná. Kamarád mi to taky tvrdí, ale krom fádní argumentace - JE TO TAM, SLYŠÍ TO I MÁ ŽENA, jsem nedostal nic krom infa, že když to neslyším, jsem hluchý. Test odmítá - slepý, tedy jej nepřesvědčuji. Půjčit si mohu cokoli, ale poznat, zda to tam je či ne, když psychoakustika funguje, je zatraceně těžké. Naopak, když o nic nejde, je to snadné, nebo ne? Nemám problém přiznat, že to neslyším,a jak jsem psal, může pro to být hafo důvodů. Pokud někdo opravdu pozná rozdíl přívodního kabelu, nebudu se pošklebovat, proč by? Naopak, ocením radu, na co se zaměřit, ale když ani pak neuslyším rozdíl, logicky je to pro mne osobně ztráta peněz investovat do speciál.kabelů.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Síťový kabel si nejlépe otestuješ sám.
Chce to hlavně kabely po chvilkách nepřehazovat,ale normálně zapojit a hrát aspoň týden -dva, posléze odpojit a vrátit dřívější kabel.Takto snáze poznáš,zda jsou či nejsou rozdíly.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

jarda-hifista píše:
04 čer 2024 13:10
No, je to 9 let zpět, ale kdyby bylo málo členů do hodnotitelské komise, přivezl bych jako vstupenku dobrý rum. Ale obávám se, že čekání potrvá.......
Taky se obávám. Ani dobrý kamarád do toho nechce jít. Tvrdí, že slyší obr. rozdíly (aby ne, když dal za přívodní kabely 30k), já to nepoznal. Možná díky hluchotě, možná skepticismu, možná špatná akustika, přístroje, nahrávky kdo ví, ale možná, to tam prostě není, což by slepý test odhalil, ale zase chápu, že jakkoli bych se mu ani nesmál, jak by si to pak obhájil tu koupi, že jo. Proč to nikdo nepředvede je otázkou, jakkoli prý to fakt jeden tady dle diskuze bezchybně identifikoval - což bych moc rád viděl a zkusil si nechat popsat, na co se zaměřit.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

Dasta píše:
06 čer 2024 12:57
Síťový kabel si nejlépe otestuješ sám.
Chce to hlavně kabely po chvilkách nepřehazovat,ale normálně zapojit a hrát aspoň týden -dva, posléze odpojit a vrátit dřívější kabel.Takto snáze poznáš,zda jsou či nejsou rozdíly.
Vážně? Po týdnu, dvou... Nevím, zda si vůbec budu pamatovat, jak to předtím hrálo...... Není to o tom, že ucho si spíše po delší době přivykne??

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Když myslíš?
Snad víš jak ti to hraje teď, ten zvuk musíš mit zažitý za tu dobu

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Když o tom nejsi přesvědčený,tak nic neměň,nebo si kup vyšší řadu pristrojů, když chceš mit lepší zvuk.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

Vím. Ale právě, když neslyším rozdíl ani po přímé změně.... Ale třeba jo, mohu i tak zkusit, není problém si kabely půjčit. Buď to ti šťastnější či nešťastnější = je to o úhlu pohledu, slyší či ne, ale já zatím ne.¨Poznal jsme změnu, když jsem repro dal na Townshend isolation bar namísto nožek, poznám rozdíl, když šoupnu bednou, ale nepoznám rozdíl kabel XLR značk. vs neznačk., silový dtto. Nikdo nikdy nebyl ochoten své tvrzení, že to vliv má, dokázat. Možná by i když by o nic nešlo, byl dotyčný ve stresu, nevím. Kdysi dávno jsem nabídl sázku 100l, nebyla přijata, chápu, strach z prohry, ale mohl jsem být přesvědčen, ztratit skepticismus (a 100L :-), zkusit nabýt znalost jak to poslouchat a slyšet). Nestalo se. Ani kamarád kdy nejde o nic, není ochoten.... Možná posl. verze pokusu, ti, co to dle svých slov slyší, budou ochotni popsat jak a na co se zaměřit, předvedou to, když jen oni budou mít motivaci, a nebudou riskovat žádnou ztrátu.... Nevím ,třeba se někdo nabídne a řekne, dej mi tolik a tolik, předvedu ti to. I tak se to samo nemusí povést, tolik faktorů může ovlivnit test. Ovšem nic by se nestalo, on nic nedostane, jen kapku ztráta času zúčastněných, já max kapku posílím skepsi, dotyčného to třeba ovlivní třeba ne. Nebo mi to naopak předvede, zkusí pomoci popsat kde a na co se zaměřit a já získám, i za cenu nějaké té kačky....Věřím, že zájemců, co by jako já chtěli být přesvědčeni a nazvěme to třeba dovzděláni, by se našlo dost
Naposledy upravil(a) Icepoint dne 06 čer 2024 14:09, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět