Silný je aj argument o zmene po zahorení káblu, tiež to podložil slovami, že to tam jeS499_1023 píše:jimmi: Jak jsem psal ve svém prvním odstavci, nepopírám existenci zvukových rozdílů mezi kabely, nepopírám, že Krautovy kabely, ručně pletené za využití dětské práce hrají o třídu nebo o tři třídy líp, ačkoliv to já neslyším. Konstatoval jsem jen, že pan Kraut by měl napsat, že jeho kabely prostě hrají lépe a neplácat p94oviny o směrovém rozehrávání kabelů, rozvolňování krystalické mřížky, o tom, že stříbro neoxiduje a podobné věci. Pak ho mám a budu mít za technického diletanta, který metodou pokus-omyl přišel na to, jak uplést dobrý kabel.

Tienenie, kvalita vodiča, konštrukcia a podobné veci akceptujem, rozum mi neberie zvyšok argumentácie, a to ani u iných výrobcov, pri tvrdeniach, ktoré sa nedajú nijak preukázať a ani podložiť. Kraut sám niektoré svoje vysvetlenie označil za špekuláciu a to má u mňa plusový bod.
Ja nechcem rýpať do žiadneho výrobku ani výrobcu, ale v popisoch a recenziách ku káblom je veľa konšpiračných argumentov, ktoré okrem výrobcu nedokáže verifikovať nikto, mi ich len preberieme a potom sa do krvi hádame, že to tak je

Sám slepý test podstúpiť nechcem, pretože zverejniť osobnú skúsenosť je nanič, málokto by to akceptoval. (zlá zostava, hluchoň)
Začínam mať dojem, že niečo tu nehrá. Všetci vieme ako to dopadlo v zahraničných slepých testoch

Ale z toho strach nemám, ja si kľudne priznám hluchotu.