Kabely?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
kopyto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kabely?

Příspěvek od kopyto »

mám poměrně jasno v tom co od zvuku v domácích podmínkách čekám...což pro mě znamená především klid a pouze poslech, bez častých změn či bažení po výměnách.
Málokdo k tomuto dojde *thumbs up* Já si různé výměny a hledání "svatého grálu" užil u hudebního nástroje a aparátu, kde mi trvalo asi dvacet let si uvědomit, že:
- nic takového neexistuje
- je jistá hranice (která je v současné době IMHO velmi, velmi nízko, měřeno cenou), která dá člověku co k hraní potřebuje a nikterak ho neomezuje. A věci, které mají skvělí muzikanti, se za peníze nekoupí...

Aplikováno na Hi-Fi mi to ušetřilo dost nervů, o penězích nemluvě (netvrdím, že lze aplikovat stoprocentně, ale je v tom velká paralela).

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

kopyto: Je obecne dobre mat nastavene realisticke ocakavania v sulade s moznostami. Ale je tiez dobre v živote mať nejaké ciele a “neklamať si do vrecka”. Uspokojivať sa priemernosťou až podpriemenosťou je rovnako zlé ako byť frustrovaný z nenaplnených očakávaní.

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Tomáš píše:
01 led 2025 19:00
Maxpower napsal
PCM1704UK s moderníma hodinama a I2S vstupem strčí do kapsy ledacos..
jo,to máš pravdu,to se jen tak nevidí :D
PCM nové.jpg
Mohl bys uvést kompletní měření? včetně podmínek? Dík

sekal

Příspěvek od sekal »

K lhaní (si) do kapsy inklinují spíše lidé, kteří mají tendenci přeceňovat své schopnosti. Vyplývá to z logiky věci. V komunitě příznivců HiFi je tento jev bohužel značně rozšířený. Člověk, který je autokritický, zpravidla tuto kognitivní "poruchu" nemá.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pánové vlákno je sice "Kabely", ale to je jedno. Přete se tady o tzv. DAC, ale řešíte hlavně osazení jakým čipem. Velice záleží jak je aparát vyprojektován a jak to funguje. Asi v tom letitém playeru bude skutečně jednoduchý převodník, ale to ještě neznamená, že použitý čip je špatný.

Pořád vlastním ( ve věži v obýváku ) "historický" player Kenwood DP-7090, kupován v roce 1996 v Německu za cenu cca 1000 DM, hodnocen byl jako vynikájící a také v tehdejším duchu oversamplingu a skutečně dodnes hrajě velice dobře a věrně. Je osazen právě v převodníku, resp v převodnících tím kritizovaným Burr Brown PCM1702, ale paralelně převodník 4x a ty čipy jsou tam 20bitové v každém kanálu 4x. Podobně to mám v současném DC 950, kde je 8 paralalních převodníků s čipem ES 9038Pro. K hodnocení i tomu teoretickému ( když to nemáte naposlouchané ), musíte brát v potaz i konstrukci toho zařízení.

Já nejsem měřič, jsem posluchač a pokud budu hodnotit věrnost hudebního zvuku vůči realitě, tak na ucho je přijemnější z toho letitého PCM1702. Tehdy v roce 1996 to bylo Made in Japan, hrálo se ještě na kvalitu, oproti dnes se hraje na marketing, podpořen jakýmsi měřením. Tímto nic nechci rozporovat, ale je důležité to slyšet a porovnat i poslechem. Čas se nezastaví a vývoj jde dopředu, ale zrovna Burr Brown PCM1702, byl tehdy vynikající a i dnes je velice slušný. Samozřejmně ty novější mají lepší SN, ale jestli je tam 110, nebo 130 a pod., je Vám při poslechu úplně jedno, protože to vůbec neslyšíte ( pokud tedy nesledujte displej měřáku ).

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

na ucho je přijemnější z toho letitého PCM1702.
Klasik to nazval "návyk na poslech nekvalitních modulačních zdrojů" :) , 1,5% nových "informácií "pri každom prehrávaní. To poteší, vždy niečo nové.
A nie je to (v tom meraní, čo môže byť aj blbou implementáciou toho čipu..) o THD pod -100dB, ale o 3 rády vyššie.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

BVa
Ano souhlas, nerozporuji - toto už se v naší kotlině tradovalo s gramofonem ( tuším, že Velký Bobo ). Má to tak většina, že líbí, či nelíbí. Já to tenkrát testoval na klasickou hudbu ( ostatně jako vždy ) a vyznívalo to velice reálně z toho Kenwooda.
Ovšem nedisponuji informací o tom, jaké zkreslení, či jinou nekvalitu mají neamplifikované hudební nástroje. Bohužel rády vyššie, či nažšie v té reprodukované hudbě nikdo nebude slyšet, ale každý podle svého.

sekal

Příspěvek od sekal »

To diskutované měření je zavádějící, poněvadž pochází z testu převodníku, který je osazen elektronkou. Z uvedené recenze mj. vyplývá, že se jedná o celkově špatně navržený přístroj.

Demonstrovat na něčem takovém (pochybnou) kvalitu použitého čipu považuji za nonsens a nekorektní.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Sorry,nevšiml jsem si,že to je R2R dac,pro ta šílená 2 a 3 harmonická
(to nemá s elektronkama nic společnýho)

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Ta mhdt Pagoda to je skutocne nejaka velmi mizerna implementacia snad vsetkeho co slo. Neznamena ze ked to ma nejaky (r2r) chip a elektronky na vystupe ze to bude dobre alebo zle. Merania tohto konkretneho vyrobku su vsak skutocne extra mizerne (nie chipu!!!).

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Ne blesku,ta 2, a 3. harmonická,to je typické pro R2R dacy,vytváří to vlastně takový svébytný,trošku nerealistický zvuk.Někomu se to prostě líbí.
Tady je ukázka Topping Centaurus R2R stereo balanced DAC
R2R.jpg
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ew.59283/

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Pagodu jsem neslyšel, ale klidně by to mohlo hrát dobře... Amirova měření upřednostňují topping a on pak doma poslouchá ML za prachy členů jeho sekty *2thumbsup*
Naposledy upravil(a) Maxpower dne 02 led 2025 20:05, celkem upraveno 1 x.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Tomas: S cim vlastne nesuhlasis? Ked si sem dal priklad r2r DAC-u ktory 2. a 3. harmonicku vyssiu nema.
Vlastnil som nejaku dobu Denafrips Venus II a Holo Audio May a na test mal Rockna Wavedream Signature balanced a Holo Audio Spring, kazdy mal “svoj” zvuk. Uroven THD+N sa u Holo May aj Spring pohybovala na urovni desattisicin % a 2. harmonicka nebola vyssia ako ostatne vyssie harmonicke, par dB bola vyssia 3.harmonicka. (Holo Audio dodava moduly r2r pre tento Topping Centaurus)
Preto som napisal co som napisal. Aj r2r prevodnik aj elektronkovy zosilnovac (alebo vystup z DAC-u) sa da postavit taky, ze ma SOTA merania. Ci sa to ale bude zvukovo pacit viac alebo menej, to si netrufam len na zaklade SINAD tvrdit. Zaroven nie som zastanca extremov ako bol priklad vyssie tej Pagody
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 02 led 2025 20:17, celkem upraveno 2 x.

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Souhlasím s Bleskem: měření neobsahuje komplexní informaci o tom jak daný přístroj hraje. Rozhodující faktor ke koupi to podle mě není...

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Víš Maxpowere,toto je,alespoň jsem si to do teďka myslel,Hi-Fi forum,což asi víš ,že hifi je zkratka high fidelity,což znamená vysoká věrnost
Tady je ukázka(je to jen část měření) mého SMSL SU10
hifi1.jpg
a tady tvého Audio GD 7 (nevím jestli to je přesně ten,co máš)
hifi2.jpg
A teď otázka,který s těch DACů má věrnější zvuk,je víc Hifi? Ano správně,ten SMSL,u toho Audio gd ten vysokej les harmonickech vytváří
vlastní,trošku zkreslenej,možná pro někoho líbivej stejnozvuk,hlavně v středovýškách.Inu ,jak se říká,proti gustu žádný dišputát :D
Měl by sis založit forum,kere by se jmenovalo Hi-Li (high likeability - vysoká líbivost)

Odpovědět