Krautwire

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
pasul
Kontaktovat uživatele:

Krautwire

Příspěvek od pasul »

Zajímalo by mě, zda je zde nějaký majitel těchto kabelů. Jaké modely případně jsou mezi lidmi nejvíce rozšířené. A samozřejmě zkušenosti s touto značkou. Porovnání s jinými značkami. Poté vám tady rád sdělím svoje zkušenosti a poznatky s absolutní TOP kategorií tohoto výrobce. Na co jsem přišel a jak to vlastně je. *headbang* :?

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Krautwire

Příspěvek od Peer »

No tak, Pašule, ven s tím...
Jsme zvědaví...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Hmm. Já ti věřím. Ovšem tohleto mě opravdu zvedlo ze židle. A to se mi už dlouho nestalo. Počkáme na majitele nějakého nižšího modelu kabelu. To mě ještě zajímá a aby se potvrdilo moje zjištění. Ovšem na 99% to tak prostě je. :?

boxer

Příspěvek od boxer »

No nekecej Robine,že jsi na KRAUTWIRE PASSION GOLD LTD PRO SWAROVSKI neměl drahé kameny,ale obyčejný štěrk.

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

Krautwire Guru RCA Neutrik - jsem spokojen.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

že by pan Kraut byl také čaroděj? :roll:
Rothaudio

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Mám doma repro kabely Krautwire 3, ale teď momentálně odpočívají. Ale třeba ve stovnání se Supra Ply 3/4 (stíněné) na ně Supry neměly vůbec.
Nahradily je DYI od Mirka (Pytel). To pokud jsi myslel repro lana.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

bohus
kabely od Mirka, to jsou pletence od HGA čisté stříbro + můj vlastní tuning.
v porovnání s HGA mají Krauty jakou zvukovou charakteristiku?
Rothaudio

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

To jsem z toho jelen + jaký tuning. To lanko navíc?
Teda hoši vy mi dáváre.
Zhruba stejnou, jen jsou přesnější a přibyly výšky, což jsem potřeboval jak sůl.
PS : a Krauty jsou opravdu stěhovací lana a jen tak lehce se s nima manipulovat nedá.
Ale byla s nima dlouholetá spokojenost. (cenově tehdá vyšel metr na 2 litry + 8 banánků po 250)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Boxer - Ty mi dáváš. Ale jde o Passion+. Tedy stříbrný v XLR provedení. A ORG je repro kabel.

Vadik - Díky za info. Mohu se zeptat od kud jsi? Moc rád bych se na ten kabel podíval. Kdyžtak do pošty.

Moc by mě zajímalo porovnání ORG s tím HGA kabelem. A následný výsledek takového testu. :lol: Je zajímavé, že to ještě nikoho ani nenapadlo. Ovšem když se podíváte na konstrukci kabelu Fractal a poté skouknete stránky firmy Homegrown, tak dost pochybuji, že vás to neťukne. Trochu vám pomůžu:

Obrázek
Obrázek

http://www.krautwire.cz/index.php?clanek=fractal
http://www.homegrownaudio.com/braidnote_SC16H.html

Až to vydýcháte, tak proberem ORG a Passion. Jejich ceny a co je vlastně uvnitř. Ale to už vám teď určitě dojde. To je ještě větší mazec. *headbang*

boxer

Příspěvek od boxer »

že vás to neťukne

Že by "Paolova" firma obšlehla Fraktaly a udělala je z ještě lepšího materiálu než K.W. a byly o něco levnější?

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Mám v ruce ty ORGy. Mám i kabel pletený z kabelu firmy Homegrown. Zkoumal jsem to dost podrobně. Opravdu to je naprosto shodné. ORG musí být pletený z jedné žíly. Protože je pouze z čirého teflonu. Ten 16 žilový 22AWG Homegrown spletený kabel má kombinaci čirého a mléčného teflonu. ORG stojí 250 000Kč. Zkuste si to spočítat, kolik na jeden takový kabel je třeba stříbrné jednožíly. Délka ORG je 2x2 metry. Ať počítám jak počítám, tak je to stále *headbang* *headbang* *headbang* .

Ovšem potom jsem se chtěl kouknout na ten Passion+. XLR kabel s konektory Neutrik. Nevím kolik ten konektor stojí. Ovšem Oyaide ani Furutech to není ani náhodou. Ovšem krásné bylo, když jsem kouknul dovnitř. Ani to ovšem nebylo velké překvapení. Je tam přesně toto:

Obrázek

Akorát tam je navíc ta černá punčoška. 8mi žilový zkroucený kabel. Na každý pin XLR dvě žíly a poslední dva jsou na pouzdro XLR. Na tom zkrouceném káblíku je navelčená ta silikonová bužírka a na tom celém ta černá punčoška. Toť vše. A máme to za 30 000Kč.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

pasul

až se potkáme, tak ti povyprávím své zážitky s výrobci kabelů.
myslím ty naše, domácí výrobce.
já ztratil úplně všechny iluze.
mám už stejně nos jak pinokio.
ty zase mě ty své a vyrazíme do drážďan, do tamních audio-krámů.
bo tady už to prostě nějak nejde.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Mě by to ani nevadilo. Řekněme, že ty ceny jsou hodně přestřelené. Ale co v tomto koníčku není. Ovšem ty popisy k jednotlivým výrobkům na stránkách této firmy mě prostě urážejí. Přečetl jsem to všechno do puntíku. Tohleto mě prostě vadí. Proto se ani nestanu zákazníkem této firmy. A to musím říct, že ty kabely a hlavně ten ORG hraje opravdu špičkově. Přehrává i můj Cable4 you Silver X-treme. Zvukově mě opravdu dostal. U toho Passion to nemohu říct tak jednoznačně. Nemám momentálně s čím porovnávat.

Možná jsem si to měl nechat pro sebe a nekvákat to ven. Nechci nikomu škodit. Ale opravdu mě to naštvalo. Příště už nebudu do ničeho šťourat. Něco otvírat a podobně. Přísahám... 8-)

boxer

Příspěvek od boxer »

Příště už nebudu do ničeho šťourat. Něco otvírat a podobně. Přísahám

To by byla škoda. Myslím si,že je naopak potřeba více a houšť. A nejlépe,když třeba odborník rozebere player,zesík,bedny a ukáže jasně,co je špatně a co je i třeba nebezpečné.
Pak se můžeme divit některým guru,že ohrnou nos nad tím nebo oním výrobkem (většinou silně předraženým),a jsou většinou i ochotni popsat jeho chyby.

(Jen za to dostanou odměnu,kopnutí někam,protože za pravdu se vždy platí kopancem,jak děl již Mistr Werich.)

Odpovědět