Lepší kabel otevře zvuk, stejně jako vyšší hlasitost.
Re: Lepší kabel otevře zvuk, stejně jako vyšší hlasitost.
Tady je něco špatně, ale možná až časem pochopím o čem se tady píše...
- konferencier
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Připomínám PRAVIDLA DISKUSNÍHO FÓRA HIFIROOM, bod 5.
Po tomto upozornění budou podobné příspěvky, jako jsou ty výše, smazány, s ohledem na příslušné pravidlo. Děkuji.
5. Ve všech diskusích je třeba zachovávat základní pravidla slušnosti a respektu k ostatním diskutujícím (zkontrolování gramatiky též neublíží). Nebudou tolerovány jakékoliv pokusy o urážky a znevažování jiných diskutujících, vulgarity, nadávky, provokace, hádky, příspěvky nedávající smysl, příspěvky s nulovou informační hodnotou a též příspěvky porušující základní etický kodex (rasismus apod.). To vše bude mazáno a autoři varováni. Stejně tak i témata, u nichž je zjevné že se jedná o pokus o nemístný žert, "fake", provokaci apod.
Po tomto upozornění budou podobné příspěvky, jako jsou ty výše, smazány, s ohledem na příslušné pravidlo. Děkuji.
5. Ve všech diskusích je třeba zachovávat základní pravidla slušnosti a respektu k ostatním diskutujícím (zkontrolování gramatiky též neublíží). Nebudou tolerovány jakékoliv pokusy o urážky a znevažování jiných diskutujících, vulgarity, nadávky, provokace, hádky, příspěvky nedávající smysl, příspěvky s nulovou informační hodnotou a též příspěvky porušující základní etický kodex (rasismus apod.). To vše bude mazáno a autoři varováni. Stejně tak i témata, u nichž je zjevné že se jedná o pokus o nemístný žert, "fake", provokaci apod.
moderátor
Teď jsem v rychlosti zkusil přehodit kabel u 3p bedynky, co jde na středy a výšky. Abych si ověřil, že to nemůže být slyšet. Bohužel.
Z lidské řeči u chlapů zmizelo "drnčení" Ne, že by se to nedalo poslouchat, ale zvuk byl nezáživnej. Porovnání se sluchátky potvrdilo, že tam to "drnčení" patří a není to chyba. Je to slyšet i u mp3. Rozdíl v kapacitě kabelů je cca 1000p vs 300p a indukčnost už je na hranicí mého měření. Cca 1uH vs 3uH. Na zvuk by to nemělo mít žádný vliv.
Nechápu jak to funguje, ale já to tam mám.
Z lidské řeči u chlapů zmizelo "drnčení" Ne, že by se to nedalo poslouchat, ale zvuk byl nezáživnej. Porovnání se sluchátky potvrdilo, že tam to "drnčení" patří a není to chyba. Je to slyšet i u mp3. Rozdíl v kapacitě kabelů je cca 1000p vs 300p a indukčnost už je na hranicí mého měření. Cca 1uH vs 3uH. Na zvuk by to nemělo mít žádný vliv.
Nechápu jak to funguje, ale já to tam mám.
Keď som pred cca. 30 rokmi začínal s hi-fi,tak som používal výhradne zváračské káble z usmerňovača ZU-315.22,ktorý vyrábala BEZ Bratislava. Boli perfektne tienené,nulové skreslenie. Keďže bývam blízko JE Mochovce a mám tam známeho, tak ten mi nedávno doniesol priamo z ústrednej trafostanice kábel hrubý ako sloní chobot.Čistá originálna 100 percent bezkyslíkatá referenčná meď(Cu) najvyššej akosti ,tienená polypropylénom pretkávaným titánovými vláknami. Táto izolácia je odolná voči kozmickému žiareniu,rovnako aj voči zemskému magnetizmu, gravitácii a gravidite.Takže na káble nepotrebujem žiadny stojan, pretože sa mi vznášajú asi meter nad podlahou(levitujú)...a ten ZVUK,ten ZVUK to je mäsíčko!
A proč jsi si tuhle skvělou historku šetřil 30 let a nepodělil jsi se?
Spousta lidí by to ocenila.
Spousta lidí by to ocenila.
Protože z pochopitelných důvodů nechce, aby hifisti rozebrali jadernou elektrárnu 

Ten má k vůli tomu, aby mu to doma moc nekvikalo.
Je to už pár let, co psal pan Sýkora článek o kabelech. Uzavřel to myslím tím, že by bylo ideální smotat dva izolované dráty (trafo dráty)
Tak se chci zeptat, jestli někdo dělal podobný pokus. Chtěl bych zkusit tvrdý drát v teflonové izolaci, ale nechci to zbytečně plácat, pokud je to kravina.
Jen na středo/výšky. Byl by malý průřez.
Tak se chci zeptat, jestli někdo dělal podobný pokus. Chtěl bych zkusit tvrdý drát v teflonové izolaci, ale nechci to zbytečně plácat, pokud je to kravina.
V počátcích tohoto fóra o smaltovaných kabelech psal Dadaft. Hledej, možná najdeš.
search.php?keywords=smaltovan%C3%A9+kab ... mit=Hledat
search.php?keywords=smaltovan%C3%A9+kab ... mit=Hledat
To se mi právě moc nechce. Pokud víš, jak to dopadlo, tak to klidně napiš svými slovy. Mně se do smaltu moc nechce. Je to trochu o hubu. Mám drát s tenkým teflonem. Není na 230V.
Aha. Tak jsem to pročetl a asi to zkusim.
Děkuju za odkaz.
Aha. Tak jsem to pročetl a asi to zkusim.
Děkuju za odkaz.
To je servis
Díky moc.
Nebyla by recenze bedýnek Mission 731 s názvem High-end pro chudé?

Díky moc.
Nebyla by recenze bedýnek Mission 731 s názvem High-end pro chudé?
já jsem smotal všechny dráty v sestavěJarda69 píše: ↑31 říj 2023 12:41Je to už pár let, co psal pan Sýkora článek o kabelech. Uzavřel to myslím tím, že by bylo ideální smotat dva izolované dráty (trafo dráty)

Důležitý je dobrý drát, no.. Když jsi o něm pevně přesvědčený že bude dobrý, tak to bude výsledek dobrý s velkou pravděpodobností.