Lepší kabel otevře zvuk, stejně jako vyšší hlasitost.
Re: Lepší kabel otevře zvuk, stejně jako vyšší hlasitost.
Já mám právě pocit, že přínos oproti kabelu z UTP nebude žádný. Ten kabel má sice trochu větší kapacitu, ale nepatrnou indukčnost.
O co můžou být dva smotané dráty lepší? Já tam mám 16 párů paralelně.
O co můžou být dva smotané dráty lepší? Já tam mám 16 párů paralelně.
To netuším, UTP kabel jsem rovnou vynechal z výběru 
Ale můj reprokabel je takový vlastně podobný UTP. Strojově spletená metráž od HGA. Jeden pramen má 16 vzájemně odizolovaných drátků. 16 mám na SV a 16 na basy (bi-wi). Zatím jsem s tím nic nedělal krom osazení WBT.
Dvě žíly z trafodrátu jsem nezkoušel.

Ale můj reprokabel je takový vlastně podobný UTP. Strojově spletená metráž od HGA. Jeden pramen má 16 vzájemně odizolovaných drátků. 16 mám na SV a 16 na basy (bi-wi). Zatím jsem s tím nic nedělal krom osazení WBT.
Dvě žíly z trafodrátu jsem nezkoušel.
Trochu se v tom ztrácím. Máš k bedně dva stejné kabely. Oba mají 16 drátků, tedy 8 na + a 8 na -. Jeden jde na basy a druhej na středy/výšky?
Já mám ten UTP jen na SV. Tam je to slyšet. U basu to nemělo žádný přínos. Tam mám zkroucené dva 10mm2 v silikonu.
Já mám ten UTP jen na SV. Tam je to slyšet. U basu to nemělo žádný přínos. Tam mám zkroucené dva 10mm2 v silikonu.
Ano, jak píšeš. Na Virtuosách je lepší bi-wire (a ještě lepší pak biamping). Mám vyzkoušen biwire vs single wire vč. různých propojek, že ten BW je lepší.
Ještě možná zkusím můj 3,6m reprokabel rozpůlit a počty vodičů zdvojnásobit/zkrátit délku na polovic, co to udělá. Případně na SV nechám 16 vodičů a na basy 48 drátků... ještě nejsem rozhodnutý, možná zkusím obojí.
Ještě možná zkusím můj 3,6m reprokabel rozpůlit a počty vodičů zdvojnásobit/zkrátit délku na polovic, co to udělá. Případně na SV nechám 16 vodičů a na basy 48 drátků... ještě nejsem rozhodnutý, možná zkusím obojí.
Až s tím budeš hejbat, tak zkus prosím variantu s obyč kabelem na basech. Nějakou dvoulinku 4-6mm2. Jestli to bude znát. Já nechci zesilovač trápit přidanou kapacitou víc, než je nutné. Máš to nějak oměřené, jakou kapacitu má ten na SV?
Já si kabely dělal, takže žádný rezervy v delce nemam. Myslim, že pořád platí, "nejlepší kabel žádnej kabel" Takže délkou neplejtvam.
Já si kabely dělal, takže žádný rezervy v delce nemam. Myslim, že pořád platí, "nejlepší kabel žádnej kabel" Takže délkou neplejtvam.
Môj príspevok z pred pár dní (zo 17.októbra) bol pokus o vtip a chcel som trošku odľahčiť vážnosť témy.Ja osobne používam ako reprokábel obyčajnú postriebrenú dvojlinku Jamo za pár korún,ktorá sa pred pár rokmi bežne predávala na Slovensku v Nay elektrodomoch. https://www.mall.sk/kable-redukcie/jamo ... 5-mm-2-5-m
Dobré vědět. Určitě běžnou dvoulinku někdy vyzkouším.
Léta používám osvědčený tlustý Kimber kable 12tc all clear (2x8 mm2) a v pohodě

Tomu bych i věřil. Nezkoušel si bi-wire? Má to i u tohohle kabelu nějaký přínos?
By mě docela zajímalo, jak to má řešené Sroll kapton. Jestli použil pomlázku nebo více kroucených párů.
By mě docela zajímalo, jak to má řešené Sroll kapton. Jestli použil pomlázku nebo více kroucených párů.
Jako proč? To by ztratilo ty elektrický vlastnosti,které to má (kapacita a indukčnost),a taky si uvědom,že je to all clear,to znamená,že 24 drátků má stejnou izolaci,čili to prozvoňování a taky je to motaný podle přesné geometrie,takže nesmysl

Uplně nepoznám, na co reaguješ, ale pokud to bylo na bi-wire, tak to byla varianta, pomlázka středy/výšky, basy jinej kabel..
Reaguji na to,že kimber kable 12tc není urče na bi-wire.Toť vše,z obrázku je to snad patrné,ne?

https://kimber.com/products/12TC

https://kimber.com/products/12TC

"pomlázka středy/výšky, basy jinej kabel"
Já už nevím. Asi si dám tu práci a nakreslím to.
Já už nevím. Asi si dám tu práci a nakreslím to.
rozumím co mas na mysli.
nějak se "dogmaticky" držím, že by tam měly jít kabely ze stejne metraze. Levnou dvojlinku jsem zkoušel kdysi a tuším proti Abbey Road reprokabelu, který byl výrazně lepší. A už jsem se k 2L pak nevrátil.