Levný repro kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
kukin
Kontaktovat uživatele:

Re: Levný repro kabel

Příspěvek od kukin »

šeďour: Zde je to o té izolaci trochu popsáno http://medalux.webnode.sk/pomoc/fakty-vs-myty/

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Opravdu jenom trochu. Asi bych hledal na jiných stránkách.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

*offtopic* Pro další nové hledače Grálu za málo peněz, mám doma koaxiály Eridan Andrew. Pamětníci znají. V metráži se téměř nedá sehnat. Jeden má průměr 18mm, druhý tuším 11mm. Vodič je solid core měď, stínění měděný vlnovec. U silnějšího je dielektrikum vzduchové, u slabšího myslím pěnový teflon. Český highend za málo peněz. Jen pamětníci vědí, že touto cestou už někdo v minulosti šel... (P.Dudek a jeho Eridan) Míchačkový kabel 4x2.5 se silikonovou izolací a pocínovanou mědí je jen dalším z výsledků tohoto dávného experimentování. Jenže ten byl a snad i stále je snadno sehnatelný, na rozdíl od těchto speciálních koaxů (pokud nechcete koupit 100m), které byly podstatně dražší. Nevýhodou je značná tuhost kabelu, je to trubkokabel, což nemusí každému vyhovovat. Na druhou stranu by bastlení mělo prinášet i nějakou kvalitu zvuku. Znova zkoušet CYKY a CYSY kabely nevhodné pro audio a dávat je do punčoch nedává smysl. To je jen průkopnictví slepými cestami. Na druhou stranu, kabel od žehličky lze koupit již hotový s opletem, takže lze ušetřit práci.
Mám nějakou přebývající metráž a nevyužité hotové sety 2x2m. Pokud má někdo zájem, ozvěte se do SZ.

kukin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kukin »

Zde mi ten kabel vřele doporučili: V súčasnosti používate CMFM kábel, ktorý je navyše tienený, osobne mám dobre napočúvané kríž.štvorky k rôznym typom zostáv a veľmi rád doporučujem tieto káble k Yamahám pre ich výrazný charakter, tento kábel by som k danej zostave nemenil, aby sa nestratil určitý temperament a čistota danej zostavy, samozrejme môžte použiť inú značkovú metráž /Klotz, SC, Proel/ s jemnejšou spleťou vodičov, ale tu by ste sa späť vrátili ku zvuku približujúcimi sa k priesvit.dvojlinkám a za vyššiu cenu. CMFM je kvalitná metráž a je cenovo rovnaká metráž ako CSSS, reprodukciou-prejavom sú to zhodné kábely, takže osobne by som reprokábel nechal taký aký máte. Pretože od roku 2015-2016 začali aj originál výrobcovia značkových káblov /Canare, Dynavox,Belden Home/ v tejto základnej cenovej kategórii vyrábať rovnaké reprokáble ako sú z metráže krížových štvoriek v DIY domácej výrobe :D, kvôli ich priaznivej cene, pomeru cena /výkon a zareagovali na dopyt a miestnych predajcov-konštruktérov, S pozdravom D.M.

Viac tu: http://medalux.webnode.sk/
Tak že co člověk to názor. Myslím že k moji Yamaze a Tesle to bude ok.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

kukin píše:šeďour: Zde je to o té izolaci trochu popsáno http://medalux.webnode.sk/pomoc/fakty-vs-myty/
Tam jsou popsaný jenom pseudoelektrikářský dojmy jednoho člověka, kterej např. nechápe, co je skin efekt a jak funguje.Napsal třeba totální hovadinu o tom, že se potlačuje pocínováním vodičů :lol:
A pokud ten člověk, co to napsal, nerozlišuje materiál izolace vodičů, takže sice píše o tzv. dielektriku, ale přitom netuší co to vlastně je, tak jeho článek je v podstatě úplně bezcenej.

Chtělo by to přestat hledat pravdu v takovejhle článcích na netu a otevřít konečně nějakou slušnou učebnici.
kabelguru.cz

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

šeďour: A jak funguje skin efekt v oblasti akustických frekvencí a proudů používaných v ozvučování? Poraď, fachmane.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

...to zas bude šeďourova obvyklá kličkovaná...:-)

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Já jsem psal o tom, že by se měl skinefekt projevit v akustickejch frekvencích ?...vážně ?...tak prosím o citaci, kde jsem to napsal.Pak rád odpovím.

Jinak vás slušně prosím Peťuldo a tebe s tím dlouhým číslem...vyližte mi p r d e l :lol:
kabelguru.cz

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jestli budeš agresivní, kabelguru, tak si pro Tebe na ten Žižkov dojedu... I tu prdel Ti vylížu ale nejprve si pořádně namažu jazyk Erős Pistou.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jako kdybych to nepsal... :-)

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Agresívní jste vy dva blbečkové, páč mi podsouváte něco, co jsem nenapsal.

Klidně na ten Žižkov přijeď ty s tím dlouhým číslem, nějakej kabel tady najdu a rád tě s ním pohladím po zádech :P
kabelguru.cz

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Šeďour si svou frustraci z neschopnosti vést relevantní debatu řeší už i na jiném fóru - stejně neúspěšně a s možná ještě větším FAILem... :-D.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

S kým mám výst tu relevantní debatu ?...s někým kdo lže a podsouvá mi něco, co jsem nenapsal ?...nebo s někým, kdo píše, že kličkuju před něčím, co jsem nenapsal ?

Ty jsi Peťuldo nejen velkej lhář a demagog, ale opravdu člověk, kterýmu bych při osobním setkání s chutí vrazil pár facek !
kabelguru.cz

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Zpět k tématu: asi by se hodilo říci k jakému zesilovači a jaké repro bude připojeno. A taky by to chtělo nastínit rozpočet na "levný repro kabel".

Odpovědět