může síťový "pes" zlepšit obraz projektoru ??

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
lachim
Kontaktovat uživatele:

může síťový "pes" zlepšit obraz projektoru ??

Příspěvek od lachim »

měl jsem možnost uskutečnit zajímavé srovnání 2 psů.
porovnání vlivu "psa" na odražený obraz uhlopříčky 2,4m.

A. furugrescu - 6 pozic, šasí nerez, stříbrné vodiče v.d. hull do "hvězdice", zásuvky furutech rhodium. jen rozdělovač.
(cena diy cca. 18.000 Kč). již x-krát popisován na fóru
B. nordost QB8 - klasika s 8 pozicemi a nějakou elektronikou uvnitř. všeobecně známý mezi kabelověrci.
(cena nový cca. 36.000 Kč)

neřešil se pro změnu zvuk, ale obraz.
projektor sim2 mico5 na pevné plátno v rámu.
filtrace isotek titan-s. oba psíci zapojeni stejným napájecím kabelem diy z vodičů hga.
zdroj bluray denon 4010 po hdmi nordost.
zvuk vypnutý. zcela zatemněno.

píši o tom sem na fórum pro další obveselení kabelobijců ( a potvrzení jejich názoru na mé šílenství)
a hlavně jako zajímavost pro kabelověrce (občas někdo chce, abych psal více své podivné zkušenosti)
sám jsem nevěřil, že pes může udělat rozdíl i v kvalitě obrazu.

test proběhl na 2 lidech a jedné paní. já jsem přepojoval.

asketický furugrescu (A) byl jasným vítězem.
obraz ostřejší. lepší černá. šťavnatý. klidnější. větší hloubka.
značkový QB8 (B) měl obraz měkčí. více kinový. takový jakoby zrnitější.
více kino-feeling (obrat té paní).

kychtax má oba psy vyfocené. prosím jej tímto, aby nám sem vložil znovu fotky A+B. někde už totiž jsou oba i se stojánky.
díky honzo!

chápu, že viděný rozdíl díky všem poučkám není možné vidět.
ale já ho viděl. ti tři sem o tom psát nebudou.
jelikož to byl test zřejmě unikátní a osobně mě výsledek dosti překvapil, tak o něm sem píši. bez bázně a hany.
:-)

skupinu kabelobijců prosím o debatu věcnou, k tématu. bez osobních útoků.
skupinu kabelověrců prosím o případné zkušenosti podobného rázu. nebo o energii k podobnému testu.
psů furugrescu je mezi hifisty cca. 10 ks. qb8 hromada.
třeba se obě skupiny znovu někde "protnou" v testu na velikém zobrazovači?
zajímal by mě výsledek stejného testu ještě na veliké oled televizi. díky za případné tipy i do sz!
dobrou noc a klidné ráno.
:P

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Re: může síťový "pes" zlepšit obraz projektoru ??

Příspěvek od dkdkdk »

A čekal by vůbec někdo opak? Tedy žádná změna či dokonce zhoršení obrazu?
Pokračoval bych dál směrem lednička-jídlo je chutnější, pračka-oblečení je bělejší, fén ve vaně-smrt je příjemnější.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Ať nejsem OT: Může síťový "pes" zlepšit obraz projektoru? Ne.

Chci opět upozornit administrátory na moderátora lachima za cílený trolling.
píši o tom sem na fórum pro další obveselení kabelobijců ( a potvrzení jejich názoru na mé šílenství)
a hlavně jako zajímavost pro kabelověrce (občas někdo chce, abych psal více své podivné zkušenosti)
sám jsem nevěřil, že pes může udělat rozdíl i v kvalitě obrazu.
kychtax má oba psy vyfocené. prosím jej tímto, aby nám sem vložil znovu fotky A+B. někde už totiž jsou oba i se stojánky.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

svartenatt , dkdkdk

Každý z nás je v jiné části stoupání na HIFI kopec. Pokud je Lachim těsně pod tím vrcholkem tak už řeší jen takové maličkosti. Pokud jste teprve na začátku tak to nemá cenu řešit. Svým teoretickým mudrováním zkušené hifisty stejně neodradíte od vyzkoušení na jejich vyladěných aparátech a případné investice do kvalitního "psa" umístěným za pračkou sítě...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Michale, vim ze to mas za nesmysl (davno vyresenou vec), ale mnohym zde by byl uzitecnejsi test:
Lista furugrescu vs pes z obi.
(Protoze qb8 uz ma urcitou kvalitu, zatimco s obi psem ta propast jeste vynikne)
Slepy test
V prvni rade pri promitani pan Macura, svartenatt, sekal, pan Bunta.. apod...drzice se spolecne za ruce, jako pred penaltovym rozstrelem :D
Vim ze se toto nikdy neuskutecni. ;)
(Fotky sem dam az koncem tydne, omlouvam se)
.. mozna zastavit obrat a delat fotky na srovnani?
.. nebo nahrat dve stejne sekvence a ty potom sestrihat do dvou oken vedle sebe?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

kychtax
honzo, nechť si každý, kdo má zájem o takový odborný video-sekvenční-test, jej udělá sám u sebe doma.
(třeba i toto vlákno podnítí zájem o vlastní zkoušení na své sestavě)
tys též nelenil, psa si půjčil a testoval. (ač ne obraz)
prodlužku z obi má snad každý a nějakého hifi psa si není těžké vypůjčit.
rád si přečtu jiné zkušenosti ostatních hifistů.
jak jsem psal ve svém článku na závěr, zajímalo by mě, zda by byl/nebyl vidět nějaký rozdíl na velké oled tv.
za fotky díky.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Jiri: z čeho usuzuješ, že s kabely nemám praktickou zkušenost, neboli, jak píšeš, jen teoreticky mudruju? Z toho, že nepíšu podobné "odborné testy" (díky Lachime za vtip. Potěšil :D )? K čemu bych zakládal vlákno "vyzkoušel jsem prodlužovák za 300,- vs za 5000,- a zázrak se nekonal"?

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

lachim píše:měl jsem možnost uskutečnit zajímavé srovnání 2 psů.
porovnání vlivu "psa" na odražený obraz uhlopříčky 2,4m. . . . . . . . . .
A také bude neméně důležité, čím jsou podloženy. Nejsou "nožičky" jako "nožičky". To má přece ohromný vliv. ;)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Vliv podlozky nebude, podle mne, zdaleka prvorady. Poradi "dulezitosti" :
Kvalita konektoru a pouzita vnitrni kabelaz. Kvalita provedeni: Uplne nejvyssi a zasadni - cca 80-90%?
Stineni - 10%
Bytelnost psa a podlozky (komplex drevo, spunty, guma, hroty...) Neosvedcil se mi kamen, prinos ciste CB neslysim. -10%

I tak bych vliv psa na beznych sestavach neprecenoval. Spis bych ho tedy neresil vubec.. (bezna sestava, tj. do 100tis.)
Neco jineho to bude u ultrarozlisujici sestavy.
Velmi rad budu v tom nazoru nekym opraven.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

dkdkdk píše:Jiri: z čeho usuzuješ, že s kabely nemám praktickou zkušenost, neboli, jak píšeš, jen teoreticky mudruju? Z toho, že nepíšu podobné "odborné testy" (díky Lachime za vtip. Potěšil :D )? K čemu bych zakládal vlákno "vyzkoušel jsem prodlužovák za 300,- vs za 5000,- a zázrak se nekonal"?
Teď jsem to asi nepochopil ale vlákno "vyzkoušel jsem prodlužovák za 300,- vs za 5000,- a zázrak se nekonal" jsem nenašel.
Je to jednoduché, pokud napíšeš svoji zkušenost kde jsi porovnával "psa" za 300,- s lištou výrobce XZY a typ ABC (5tis) na svoji sestavě skládající se z komponentů xxxx, xxxx, xxxx tak už to má aspoň nějakou vypovídací hodnotu aspoň pro hifisty kteří mají obdobnou sestavu jako ty. Samozřejmě je nesmysl své zkušenosti generalizovat, že to je fakt který platí i na opravdu vyladěné a rozlišující sestavy. Zkušený hifista ví, že neexistuje nejlepší kabeláž nebo síťový filtr ale je potřeba najít ten nejvhodnější pro konkrétní sestavu. Pokud ty sis prakticky ověřil, že levná kabeláž je pro tvou sestavu ideální a finální tak gratuluji protože si ušetřil dost času dalším zkoušením a hodně peněz za drahou kabeláž. Bohužel tolik lidí takové štěstí nemá a dále hledá tu nejvhodnější možné řešení. Bylo by od tebe korektní se chovat tak abys neodrazoval další hifisty (kteří také zkušenosti s kabeláží mají) od sdílení zkušeností na veřejném fóru.

Odpovědět