Myty predrazenych kablov?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
kubas
Kontaktovat uživatele:

Re: Myty predrazenych kablov?

Příspěvek od kubas »

také si myslím,lepší varianta shánět kvalitní náhravky od renomovanách vydavatelů.a ne doladovat kabelem.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No ona je někdy ta mediální masáž tak dobře zmáknutá, že má laik opravdu pocit, že se tím kabelem mnoho vyřeší. Ta dezinformace jde tak daleko, že místo aby si zákazník našetřil na lepší zesilovač, pořizuje raději kvalitní kabel. Je potřeba si uvědomit, že běžný člověk netechnického vzdělání nemá oporu v ničem jiném, než ve známých co už hifi mají a v internetu. A ty květnaté recenze na cokoliv, které prezentují magazíny, ty stojí za to. Musím se usmívat, když to čtu. ;) A je asi i jedno, co se recenzuje. Skoro všechno je vynikající a já to chápu- jde o prodej.
I kabely proto musí převratně zlepšovat zvuk. Osobně vliv kabelů naprosto nepopírám, u reprokabelů ten rozdíl slyším zcela jasně, jen nevím, jestli bych si dokázal tak nějak vybrat ten svůj, kdybych jich měl třeba pět doma. Stačí jeden pár a dost. Je to jako se sekačkou na trávu- startuje, seká a sbírá dobře, tak proč zkoušet jinou...

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Mám reprokabely dva, různé … oba vyrobené ve studiu Britek v Hradci Králové.
Po nějaké době je střídám a vždy mám pocit, že je to lepší.
To samé slyším po prohození EL34 v zesilovači. A nic mě to nestojí.
Toto míním zcela vážně.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

byl jsem pozván do slušně akusticky "otpimalizovaného" obýváku ne-hifisty. sem chodí jen číst.
chtěl slyšet názor zda si má koupit 2hnd nejvyššího modelu ( cca. před 15ti lety) značky elac.
majíc současný 3. nej model stejné značky chtěl poradit, zda si polepší přestupem na kdysi-top-model.
ten si půjčil proti plné záloze od prodávajícího.
řešil i vzhled, poměr cena/výkon. že je to 2hnd atd...
dovezl jsem mu (na jeho žádost) repro kabel nordost valhalla + power kabel nelhalla + propojky terminálů HGA.

poslechli jsme
- elac 1 x elac 2.
- pak elac 1 + valhalla.
- dále elac 2 + valhalla.
odmítl jsem vyřknout nějaký soud a odjel s tím, že si má "předražené" káble nechat zapojené a vrátit je až za 2 dny.
ne-hifista mi 3. den vrátil ( říkajíc, že velice nerad) "předražené" káble s tím, že si nechá své stávající repro elac a raději si sežena 2hnd kabeláže valhalla.
co na to povědět? další blázen ?
:-)

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidm535i »

Musíš na sobě vice pracovat, marná sláva. A neni to zadarmo, na to se taky příprav. Jo a jeste jsi zapoměl vzácný to úkaz rozpoznání koncovek a jejich povrchových uprav na stycnych plochách kontaktů. To uz je vesmír.
Kdyby se nekdo na takovouto stycnou plochu podival pod mikroskopem, tak uz pri 30ti nasobnem zvetseni by mel husi kuzi, paac ona stycna plocha je sakra hrbolata a bananek nebo vidlicka se dotyka mozna jen ca 20ti procenty povrchu (vystupek na vystupek), takze jeste zlatej pajenej spoj, kde elektron jenom "bojuje" s b o r d e l em v cinu a milionem bublin, kalafunou a buh vi cim jeste *headbang*

D.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Pytel píše:Některé kabely jsou opravdu hodně předražené, asi veliká marže obchodníků, nebo chyba u nás málo vyděláváme.
anebo treti moznost, a to ze si proste nekdo movity ten kabel v dane cene koupi a vytvari tak po nem poptavku. i kdyz skutecny prinos je diskutovatelny (a koneckoncu zde dlouze diskutovan) :)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

davidm535i Hmm, ve finále by byla asi nejlepší, klasická rozvaděčová svorka, ale asi by to bylo ošklivé

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

davidm535i:
No a práve pre teba sú tu výrobky s technológiou leštenia povrchov monokrištálov :D
:D
rozehrávání kabelů – šipky nám pak usnadní orientaci,
kterým směrem máme „zaformátováno“, když provádíme
různé testy. Zde, když se spleteme, se nic dramatického
nestane, pouze si prožijeme znovu část
„zahořovacího procesu“.

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidm535i »

Jarda69 píše:davidm535i Hmm, ve finále by byla asi nejlepší, klasická rozvaděčová svorka, ale asi by to bylo ošklivé
I ta se da pekne zakuklit :-)

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

lachim píše:byl jsem pozván do slušně akusticky "otpimalizovaného" obýváku ne-hifisty. sem chodí jen číst.
chtěl slyšet názor zda si má koupit 2hnd nejvyššího modelu ( cca. před 15ti lety) značky elac.
majíc současný 3. nej model stejné značky chtěl poradit, zda si polepší přestupem na kdysi-top-model.
dovezl jsem mu (na jeho žádost) repro kabel nordost valhalla + power kabel nelhalla + propojky terminálů HGA.

poslechli jsme
- elac 1 x elac 2.
- pak elac 1 + valhalla.
odmítl jsem vyřknout nějaký soud a odjel s tím, že si má "předražené" káble nechat zapojené a vrátit je až za 2 dny.
ne-hifista mi 3. den vrátil ( říkajíc, že velice nerad) "předražené" káble s tím, že si nechá své stávající repro elac a raději si sežena 2hnd kabeláže valhalla.
Ano, nahrazovat kvalitnejsi repro kabely je temer diagnoza, omlouvam se :-)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Já tyhle drsné soudy moc nechápu. I když se toho napsalo hodně, tak se asi shodneme, že u některých zesilovačů má kabel slyšitelný vliv.
Necháme stranou, proč to tak je.
Pokud má kvalitní bedny a jiný kabel mu zvukově vyhovuje víc, tak nevidím důvod, proč to tak nemít.

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

lachim píše:co na to povědět? další blázen ? :-)
odpověděl sis na svoji otázku ve svém textu výše:
lachim píše:řešil i vzhled, poměr cena/výkon. že je to 2hnd atd...
nebo třeba nechtěl nakonec 15 let staré bedny, 15 roků staré měniče a jeiich možná další životnost, problematický servis, problém s prodejem stávajících beden, finanční ztráta při jejich prodeji, větší bedny by vadily manželce, status mezi ostatními highendisty, kteří mají vše nové, nebo třeba to, že to tehdy před 15 lety vlastně žádný zázrak nebyl... tak si alespoň udělal radost kabeláží... :-)

prostě příliš mnoho jiných proměnných na málo kabelů...

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

cough
1. proto jsem to sem napsal. něco z reálné zkušenosti s "mýtyckými" předměty.
2. zrovna tento ne-hifista slyšel (o důvodech jsem s ním debatoval opakovaně) výrazný rozdíl ve zvuku. právě na/díky kabeláži valhalla.
nejvíce "vyvalený" byl ( a stále je) právě z toho, že slyšel tak ohromný rozdíl. nu což. tady na fóru četl opakovaně, že rozdíl v kabelch je zcela marginální.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

lachim píše:byl jsem pozván do slušně akusticky "otpimalizovaného" obýváku ne-hifisty. sem chodí jen číst.

poslechli jsme
- elac 1 x elac 2.
- pak elac 1 + valhalla.
Proč by nemohl hrát v daných akustických podmínkách hrát levnější pár reprobeden lépe pro ucho zmíněné osoby? Tím spíše, když je posluchač již za ta léta zvyklý na jejich zvuk!

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

Nevime o jaké bedny se jedná?

Odpovědět