Myty predrazenych kablov?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
boxer

Re: Myty predrazenych kablov?

Příspěvek od boxer »

sekal

Nemám problém souhlasit s kde čím, ale mohl bys toto konkrétně na tomto fóru vysvětlit?

více či méně maskovaní obchodníci s audio komponenty a jejich nadháněči...... Hifinázory jsou toho důkazem, neboť zde se to již v podstatě stalo..

Kdo je tady maskovaný a kdo nadháněč? Mluv ,tedy piš konkrétně. Jinak je to asi třetí blbý plivnutí na toto fórum za nedávnou dobu od tebe.

sekal

Příspěvek od sekal »

Nejedná se o žádný blbý plivnutí, ale o konstatování reálného stavu. Informační hodnota příspěvků na fóru je po odchodu lidí z oboru prakticky nulová. PMA (nebo BV) sem jednou za uherský rok něco napíše, ale to je tak asi všechno. Pokud jde o obchodníky s komponenty a jejich dohazovače, stačí si pročíst toto vlákno. Kdo není slepý a úplně naivní, tak to musí vidět.

Jinak musím souhlasit s Odarem. Pokud bych si pořizoval kvalitnější aparát, v žádném případě bych se (z již zmíněných důvodů) neřídil dle nějakých rad z fór typu Highendfóra nebo Hifinázorů. V této souvislosti musím podotknout, že už ani Slovanet není, co býval, (i když je stále nejkvalitnější). Pokud má něco na fórech určitý přínos, je to trochu paradoxně inzerce, kde lze v nabídce občas objevit zajímavé kusy za poměrně dobré ceny. Tím ale veškerá pozitiva končí..

boxer

Příspěvek od boxer »

Pokud jde o obchodníky s komponenty a jejich dohazovače, stačí si pročíst toto vlákno. Kdo není slepý a úplně naivní, tak to musí vidět.

Jsem slep a naiv.

Buď chlap a napiš to do plných a jmenuj. Ať se mi otevřou oči.

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

boxer píše:Jsem slep a naiv.
Ideální předpoklad pro slepý test a výběr a koupi 8151
:D

boxer

Příspěvek od boxer »

test a výběr zbytečn

rovnou 1158 koupit.

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

Odar píše:<OT>Pozri, momentalne je v kurze "svata trojka" (stvorka :D ), o pol roka to bude zas nieco ine. Vsetci si tam z nich uz robia srandu. ludom podla mna vadi prave ta vulgarnost.
Ono na takové chování "svaté trojky" je to jediná možná reakce - dělat si z nich srandu. Něco tak neuvěřitelného slovanet zatím ještě nezažil, a to zažil už i Ffffffčelaře nebo Seriozneho rekablistu.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

boxxer
též bych rád věděl od sekala nějaké konkrétní jméno.
:-)
zdeňku, oba si ještě dobře pamatujeme dobu, kdy na fóra psali hifisté ( tedy členové mající skutečně hifi sestavy) a dokonce sem i fotky svých sestav vkládali, že?!
dnes již zcela nepředstavitelné.
osobně se totiž domnívám, že právě tak-nějak "agresivní" členové (jako třeba sekal ) spoluzavinili znechucení aktivní účasti normálních, skutečných hifistů na hifi-fórech.
a mezi nimi byla jistě většina zákazníků hifi obchodníků. to prostě jinak nejde, ne?
i o těch kabelech lze na fóru diskutovat stále a pořád dokola. ač to nemá žádný praktický smysl.
(to s tebou též souhlasím)
je ale fajn ( a možná i podmínkou) , když se do diskuze zapojují převážně lidé mající ty "mýtycké kabeli" skutečně v sestavě zapojené (nebo je skutečně měli).
obecné plácání, bez reálné zkušenosti ( ač takové nebo makové), právě ty skutečné zážitky zcela vytlačí.
kdysi sem psali právě i obchodníci, jejich kamarádi, jejich zákazníci... bývalo z čeho názorově vybírat. proč se tomu vysmívat nebo jejich názory ( takové nebo makové) zatracovat/znevažovat ??
přeci právě a jen díky možnostem obchodníkům se hifista dostane k možnostem vyzkoušet reálné hifi zařízení u sebe doma, že? a to včteně mýtyckých kabelů.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

lachim píše:...přeci právě a jen díky možnostem obchodníkům se hifista dostane k možnostem vyzkoušet reálné hifi zařízení u sebe doma, že? a to včteně mýtyckých kabelů.
A tohle napíše ten, co místo toho, aby si oficiálně půjčil kabel od obchodníka a vyzkoušel si ho, snaží se pokoutně si ho vypůjčit od prodávajícího na inzerát, že ?

Proč ?...má snad něco nekalýho za lubem ??
kabelguru.cz

pulenej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pulenej »

koukám, že nestačí napsat svůj názor k dané problematice ať si z toho okolí vezme co umí ..ale je potřeba jako každý topik podle nejnovější módy zasírat balastem a
žabomyšími válkami kdo co napsal a druhý se toho jak hovno košile chytil ..
pak není divu že už má málokdo chuť čímkoliv přispívat .. a čekat na reakce chytráků vyvracejících jeho pocity a zkušenosti občas i za cenu že ze sebe sami dělají blbce ..

sekal

Příspěvek od sekal »

Lachim :
To, co jsi napsal, je z valné části nesmysl a demagogie.:roll: Útlum na fóru je způsoben dvěma faktory, které už tady byly popsány. Prvním je odejití odborníků z fóra a druhým vyčerpání nosných témat, což už tady (tuším opakovaně) zmiňoval PMA. Lidé si prostě už nemají, o čem (smysluplném) povídat a tak je tady víceméně mrtvo. Moji osobu do svých odůvodňujících "dedukcí" laskavě nezatahuj, protože já s tímto stavem nemám nic společného. Mé aktivity na fóru jsou vcelku minimální a agresivně zde nevystupuji, tedy pokud nejsem sám napaden. Názory obchodníků jsou pro mě irelevantní a nedůvěryhodné, protože tito lidé prosazují především svoje komerční zájmy a nejsou tudíž nestranní. Objektivní pohled bylo možné získat pouze od lidí z oboru typu BV nebo PMA, kteří sem už ale prakticky nepřispívají. A upřímně řečeno, číst bláboly o vlivu stříbrných pojistek apod. na zvuk aparátu mě nejenže už nebaví, ale svým způsobem i znechucuje. Jestliže si takhle představuješ smysluplnou a přínosnou diskuzi, tak je mi tě líto..

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

sekal : nejak si zapomel odpovedet boxerovi

a jinak mam pro Tebe zdarma skvelou radu - kdyz to zdejsi forum stoji tak za houby, neni zde pro Tebe dostatek informaci a erudovanych odborniku, neni preci nic snazsiho, nez toto forum ignorovat, neztracet cas prihlasovanim a psanim nesmyslu .. nebo ? a neber to jako utok a napadani - jen nechapu, kdyz tak pohrdas mistnim osazenstvem, ktere je pod Tvou uroven - vcetne celeho fora, tak proc sem lezeš ? chodis snad do restaurace kde Ti vari spatne jidlo ? to by delal jen d...l ... tak zkus prosim pouzit stejnou paralelu i zde - nebudes se muset alespon trapit a pohorsovat nad tim, co kdo tu resi a forum se bude muset bez Tvych cennych rad a zkusenosti obejit - je to srozumitelne ?

sekal

Příspěvek od sekal »

Fotolaik :
Já místním osazenstvem nepohrdám. To jsem nikdy nikde nenapsal. Jen vnímám určitý rozdíl mezi laikem a odborníkem. Slovo laik není přece dehonestace. (Já jsem také laik). Jinak s tebou v podstatě souhlasím..
Jen bych ti doporučoval věnovat se více sekci Potřebuji poradit. Od moderátora(ů) na technickém (byť populárním) fóru bych očekával, že se budou primárně věnovat poradním a konzultačním vláknům než jen buzeraci členů, kteří píší jim nekonvenující názory. Protože právě fakt, že tady některá vlákna, kde noví členové prosí o pomoc, zůstávají nezodpovězena nebo zodpovězena nedostatečně, může významně přispět k nízké aktivitě na fóru. Doporučoval bych (celému vedení) se nad tímto zamyslet..:idea:

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

ono si treba ubedomit ze fora (jedno ake) su v podstate "taboraky" cize miestom stretnutia ludi (v pripade fora virtualne). oblast zaujmu je z vacsej casti len urcitou aspon trochu spolocnou temou. Aj pri taboraku su ti co ich pocut viac a niekoho skoro vobec. No ti co sa tym este zivia ci si privyrabaju maju zaujem jasny len ho malokedy jasne priznaju aj ked by to malo byt zorientovanym jasne. Je to trochu deziluzia ale je to tak. Fora tvoria ludia a vacsinou to je tak ze casom v starsich forach zostanu aktivni hlavne "novopriselci" pre ktorych je to "nove forum" a ty o predmete zaujmu vedia zvacsa pomerne malo a ti co maju alebo chcu mat prospech (zisk). Z casu na cas sa medzi tymi novymi objavi niekto kto vie byt nezistnym a skutocne informacnym prinosom pre komunitu len nema zo zaciatku "meno" a "respekt" tak si ho mnohi rozne vytvaraju. Respekt okolia dava sebavedomie a ako lacnejsie sa da prist k takemuto sebavedomiu ako prave v podstate na anonymnom fore... Sociologicky aj psychologicky to je urcite zaujimava oblast. Mne osobne viac vadi skryty osobny prospech vydavany pod ruskou (dez)informacie bez realnej hodnoty pre koncoveho spotrebitela. Nezamienat vsak s tym ked niekto prinesie do komunity aj informacie aj produkt ktore nie su vzajomne v rozpore.To je urcite prinosne pre komunitu a mozu a aj vznikaju z toho skutocne hodnoty hodne ich ceny. To cele nema nikdy linearny priebeh ale ma rozne fazy (progresia, stagnacia, utlm, boj, vzostup trollovania, utlm, obroda, progresia...)

boxer

Příspěvek od boxer »

Sekal

Stále jsi mi neodpověděl na přímo položený dotaz přímou odpovědí.

Pokud se zde nic neděje, protože odborníci sem nepíší a bláboly číst nemíníš a nic jiného zde stejně není, tak má pravdu fLaik, proč sem tedy vlastně chodíš, když ti to zde nechutná?
Od moderátora(ů) na technickém (byť populárním) fóru bych očekával, že se budou primárně věnovat poradním a konzultačním vláknům než jen buzeraci členů, kteří píší jim nekonvenující názory. Protože právě fakt, že tady některá vlákna, kde noví členové prosí o pomoc, zůstávají nezodpovězena nebo zodpovězena nedostatečně, může významně přispět k nízké aktivitě na fóru. Doporučoval bych (celému vedení) se nad tímto zamyslet..:idea:
Nevěděl jsem, že musí být moderátor odborně vzdělán a musí se věnovat konzultacím a radám. Nemluvě o tom, že když to udělá, tak nesouhlasný soudruh ho napadne z...... dodej si sám.

Mimochodem, kdo tobě zakázal radit a pomáhat prosícím novým členům o pomoc? Nebo že bych si nevšiml?
Doporučoval bych ti se nad tímto zamyslet.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Já to pořád říkám :"Ještěže toho sekala máme !"

Odpovědět