Myty predrazenych kablov?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
sekal

Re: Myty predrazenych kablov?

Příspěvek od sekal »

boxer píše:Pokud se zde nic neděje, protože odborníci sem nepíší a bláboly číst nemíníš a nic jiného zde stejně není, tak má pravdu fLaik, proč sem tedy vlastně chodíš, když ti to zde nechutná?
Souhlasím (a zařídím se podle toho), což už jsem napsal výše Fotolaikovi.
boxer píše:Nevěděl jsem, že musí být moderátor odborně vzdělán a musí se věnovat konzultacím a radám. Nemluvě o tom, že když to udělá, tak nesouhlasný soudruh ho napadne z...... dodej si sám.
Překrucuješ, co jsem napsal, (a ne poprvé). Nikde jsem nenapsal, že moderátor musím být odborně vzdělán. Jen, že by se měl více věnovat pomoci novým členům, kteří nemají takový přehled a zkušenosti. A za to tě tady snad nikdo napadat nebude, já tedy určitě ne..
boxer píše:Mimochodem, kdo tobě zakázal radit a pomáhat prosícím novým členům o pomoc? Nebo že bych si nevšiml? Doporučoval bych ti se nad tímto zamyslet.
Potom, co jsi mě nedávno na Slovanetu osočil, že doporučuji lidem sračky, už nikomu nic radit nebudu. Sorry. Od toho jste tady vy, vedení fóra, coby (nej)zkušenější a hlavy pomazané. Přidat se k vám může třebas Renown. To je také zasloužilý stařešina (a glosátor) fóra..:D

boxer

Příspěvek od boxer »

Sekal.

Sorry, ale toto tvé poslední vyjádření mi již velmi silně zavání 3mušketýrovskou Slovanetovou infekcí.

Pokud kážeš vodu a sám piješ víno, tak není něco v pořádku. A pokud si myslíš, že jsem něco překroutil, než jsi napsal, tak už pak to nedává vůbec smysl. Stačí si to znovu přečíst.

Dál v tomto ping pongu pokračovat nemíním, protože stejně jako u těch zmíněných 3 mušketýrů to bude dokolečka se točící spirála.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Tak jsem si zase něco přečetl. PRODEJCE KABELU.
"Spletenec 384 žil poskytuje vysoce dynamickou reprodukci s pevným basovým základem a detailními výškami s výbornou lokalizací."
Jak může někdo napsat takovou HOVADINU !?

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidm535i »

TRANSIWATT píše:Tak jsem si zase něco přečetl. PRODEJCE KABELU.
"Spletenec 384 žil poskytuje vysoce dynamickou reprodukci s pevným basovým základem a detailními výškami s výbornou lokalizací."
Jak může někdo napsat takovou HOVADINU !?

Souhlasil bych, kdyby jich bylo 389, ale takhle? Tsss

Nejak mi nedochazi, jak souvisi lokalizace s pouzitym kabelem, muze mi to prosim nekdo fundovane vysvetlit?
(teda pokud se nevali 100m levyho a pravyho kanalu na jedne hromade v elektromagnetickem poli)
Uff

D.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=690
Možná za to může přidaný bordel. Pouze moje domněnka, na základě tohoto
"Sluch prostě při změně virtuální polohy zdroje očekává, že se - v souvislosti se směrovostí uší - změní i spektrální složení toho, co se dostává k bubínku, no a to se při prostém intenzitním panoramování neděje."
Na tom prohlášení není nic závadného, ten kabel může "hrát" dobře. Pokud je jako základ smotaná dvojice tenkých vodičů, tak může být celkem odolný vůči rušení.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kabel_kategorie_5

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Po koaxialnom kabli RG-58 fungoval Ethernet 10BASE2 jednosmerne na rychlosti 10 Mb/s.
Na Cat 6 kabli bezi Ethernet i na rychlosti 10 Gb/s a objsmerne, co je 2000x viac.

Co ale vobec neznamena, ze Cat 6 kabel je lepsi na audio... :-)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jarda69: A co má společného způsob míchání nahrávky s kabelem?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

S499_1023 píše:Jarda69: A co má společného způsob míchání nahrávky s kabelem?
Tak to tedy vůbec netuším. Asi nic. Proč se ptáš ?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Protože jsi odkazoval na změnu spektra signálu při panorámování.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Když na chvíli připustíme, že kabel může mít vliv na celkový zvuk, tak předpokládám, že jde o zásah do charakteru zvuku a tím i o změnu "spektra"
To jsou takové ty popisy typu "poddekový" "ostrý" a podobně. Pokud dělá takové změny, tak se to může podepsat i na lokalizaci.
Pokud mám v úvaze chybu, tak prosím opravit, doplnit.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

A předpokládáš, že by se ten vliv kabelu měnil s intenzitou signálu?

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidm535i »

Jarda69 píše:Když na chvíli připustíme, že kabel může mít vliv na celkový zvuk, tak předpokládám, že jde o zásah do charakteru zvuku a tím i o změnu "spektra"
To jsou takové ty popisy typu "poddekový" "ostrý" a podobně. Pokud dělá takové změny, tak se to může podepsat i na lokalizaci.
Pokud mám v úvaze chybu, tak prosím opravit, doplnit.
Ostry znamena = chybi basy = velka vlastni kapacita kabelu
Pod dekou = malo vysek = velka vlastni indukce kabelu

Stredni tony kolem 300~5000Hz tedy zadnej normalni(ani nenormalni) kabel NEMUZE ovlivnit, proste NEMUZE
Vetsina beznych tonu v zivote se ale prave odehrava v tomto pasmu spektra.

Jak by asi kabel musel byt tedy zmrsenej, aby prave toto pasmo ovlivnil/narusil?

D.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

No vidis, a ja si pod "ostry" predstavim pridane skreslenie na vyskach a spojenie "pod dekou" pre mna znamena malo detailov, t.j. ze tiche zvuky su zamaskovane hlasitymi zvukmi. :-)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

"Ostry znamena = chybi basy = velka vlastni kapacita kabelu"
to si opravdu nemyslím

Odpovědět