Myty predrazenych kablov?
Re: Myty predrazenych kablov?
No vzdyť, zadne zhoršení ani slysitelne zlepšení, jen zabavení se manuální činností. Pokud se nudí?
.

Kychtax, vykašli se na ně. Ať si tam dají třeba CYKY 2,5. 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To není špatný nápad. CYKY 4 X 2,5, nějaké terminály a oplet a je z toho kabel za 10000 Kč. Kabelguru by to mohli dělat. Oni to vlastně dělají.
fox. už to tam beztak mají. Nebo něco podobné. Proč ne.. hlavní je být spokojený. 
CYKY jsem zkoušel taky. V raných dobách. Mám někde v krabici, mohu dát foto jako důkaz.
Vzpomínám si, že jsem si u toho říkal v duchu. "a toto někdo chválí, jo? .. hmm". Hrálo to u mne příšerně. Bylo to něco z Obi už nevím přesně co. Zkoušel jsem i tu dvojlinku na připojení repro co tam mají v rolích. Dokonce různé průměry. Taky ztráta času a peněz. ..Kdyby z toho někdo chtěl reprokabel, ať se ozve, banánky atd. vymyslíme. hihih

CYKY jsem zkoušel taky. V raných dobách. Mám někde v krabici, mohu dát foto jako důkaz.
Vzpomínám si, že jsem si u toho říkal v duchu. "a toto někdo chválí, jo? .. hmm". Hrálo to u mne příšerně. Bylo to něco z Obi už nevím přesně co. Zkoušel jsem i tu dvojlinku na připojení repro co tam mají v rolích. Dokonce různé průměry. Taky ztráta času a peněz. ..Kdyby z toho někdo chtěl reprokabel, ať se ozve, banánky atd. vymyslíme. hihih
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
to Krychtax:
"Nechci Ti to kazit, ale u reprokabelu 200Kč/metr je to podle mne ztráta času."
To je nepochopení té diskutované problematiky. Nejde o kvalitu reprokabelu a jím přenášeného signálu, ale o jeho případný vliv na ostatní komponenty a kabeláž.
Jinak těch 200 Kč za metr reprokabelu mě přijde O.K., dostal jsem ten kabel kdysi k svátku a historicky již zůstal. Vypadá pěkně, hraje stejně jako jiné
.
to Bazi 36:
Nenudím se, ale budu muset z "taktických" důvodů přestavět obývák a všechna kabeláž bude muset být skrytá (těžký je život hifisty
) a tím pádem budou všechny kabely vedeny blízko sebe a rušení od reprokabelů by mohlo nastat. Díky BVa teď vím, co v takovém případě dělat a jaké řešení zvolit.
"Nechci Ti to kazit, ale u reprokabelu 200Kč/metr je to podle mne ztráta času."
To je nepochopení té diskutované problematiky. Nejde o kvalitu reprokabelu a jím přenášeného signálu, ale o jeho případný vliv na ostatní komponenty a kabeláž.
Jinak těch 200 Kč za metr reprokabelu mě přijde O.K., dostal jsem ten kabel kdysi k svátku a historicky již zůstal. Vypadá pěkně, hraje stejně jako jiné

to Bazi 36:
Nenudím se, ale budu muset z "taktických" důvodů přestavět obývák a všechna kabeláž bude muset být skrytá (těžký je život hifisty

Kdyby jsi zkusil ty Neotechy, co jsi postoval, ty budou mnohem lepsi. Zkousel jsem I zminovane koaxy. Mam nekde v bedne OCOS, sveho casu super k Dynaudio. Hraje na nej napr. Merhaut. Myslel jsem si ze bude dobry a budu mit vyreseno. Nebylo tomu tak. Dostal se mi do ruky Abbey Road a ten kabel ho uplne smaznul. Zvukove. Lepsi draty, dielektrikum atd. Ale jsou I asi koaxy RK vyborne. Napr od Xavian model Mondiale. Někdo namítne že je na koax drahý. Ale nevidíme dovnitř a nelze tak posoudit. P.Bunta je dobry radce na kabely, toho se drz. 

Kdysi jsem měl přístroj vyšší kategorie Denon AV1. K tomu skutečně stačily lepší dvojlinky.
OCOS jsem sháněl po celé Evropě a nakonec koupil od nějakého hud. skladatele z Salzburku. Kabel mi přišel ale byl rozbitý, udělal mi ho pytel. Tehdy jsem si na to ještě netroufal. Tolik úsilí... a jestli mi pak hrál v sestavě týden, dva?
Naštěstí byl za "čapku hrušek"..

Naštěstí byl za "čapku hrušek"..

Lžeš svaternate, nikdy jsme žádnej CYKY k výrobě reprokabelu nepoužívali.svartenatt píše: ↑13 srp 2020 12:29To není špatný nápad. CYKY 4 X 2,5, nějaké terminály a oplet a je z toho kabel za 10000 Kč. Kabelguru by to mohli dělat. Oni to vlastně dělají.
Ale možná seš jen hloupej a máš na mysli silikonovou čtyřžílu.Tak z tý děláme tu křížovou čtyřku, jak jí tady popisuje Bunta,Ale to není nic novýho.To už je známý zhruba od půlky osmdesátejch let.
Jako základní kabel dobrý.
kabelguru.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
to kychtax:
Stále mluvíš o něčem jiném, moje dotazy se týkaly možného rušení způsobovaného reprokabely, nešlo o kvalitu těchto kabelů z hlediska přenášeného signálu.
Jinak fází zkoušení kabelů jsem si prošel už dávno, jediný vliv jsem zaznamenal (subjektivně, nebylo jak změřit) u analogových CINCH kabelů, skončil jsem u nějakého Oehlbachu, či co to bylo. U digitálu to už neřeším.
U reprokabelů jsem skončil u toho základního Neotechu, taky se mi zdálo, že to hraje lépe než obyčejná dvojlinka slušného průřezu (tenkrát jsem to zkoušel na různých stereo komponentech - Denon, Primare, CA, ...). Nakonec mi přišlo, že pokud slyším nějaký rozdíl, tak to dělají konektory a ne ten drát.
Ale čtu tady ty diskuze a je mi jasné, že ke shodě v této oblasti nemůžeme nikdy dojít.
to fox:
Přijde mi divné, že by nějaký komponent byl tak citlivý na připojené reprokabely (tady se určitě neshodneme), na druhou stranu v té tvé sestavě určitě svým vlastním způsobem hrají ty Tannoy, ty se na výsledném charakteru zvuku vždy podílejí výrazně. Vím o čem mluvím, sám jsem Tannoy dlouho měl, byl jsem s nimi spokojený, ale neutrální tedy rozhodně nebyly.
Stále mluvíš o něčem jiném, moje dotazy se týkaly možného rušení způsobovaného reprokabely, nešlo o kvalitu těchto kabelů z hlediska přenášeného signálu.
Jinak fází zkoušení kabelů jsem si prošel už dávno, jediný vliv jsem zaznamenal (subjektivně, nebylo jak změřit) u analogových CINCH kabelů, skončil jsem u nějakého Oehlbachu, či co to bylo. U digitálu to už neřeším.
U reprokabelů jsem skončil u toho základního Neotechu, taky se mi zdálo, že to hraje lépe než obyčejná dvojlinka slušného průřezu (tenkrát jsem to zkoušel na různých stereo komponentech - Denon, Primare, CA, ...). Nakonec mi přišlo, že pokud slyším nějaký rozdíl, tak to dělají konektory a ne ten drát.
Ale čtu tady ty diskuze a je mi jasné, že ke shodě v této oblasti nemůžeme nikdy dojít.
to fox:
Přijde mi divné, že by nějaký komponent byl tak citlivý na připojené reprokabely (tady se určitě neshodneme), na druhou stranu v té tvé sestavě určitě svým vlastním způsobem hrají ty Tannoy, ty se na výsledném charakteru zvuku vždy podílejí výrazně. Vím o čem mluvím, sám jsem Tannoy dlouho měl, byl jsem s nimi spokojený, ale neutrální tedy rozhodně nebyly.
vím o čem si povídáte, neboj se.
Ale kabely nejsou tak jednodimensionální, jak vysvětluje pan inženýr. Bylo by to fajn.
Nj. kdy se to jen zdá a kdy to člověk opravdu slyší .. to je průšvih a nekonečný boj. Nejen na forech ale i doma v poslechovkách..
Věř elektrotechnikovi ... a máš klid. 

Nj. kdy se to jen zdá a kdy to člověk opravdu slyší .. to je průšvih a nekonečný boj. Nejen na forech ale i doma v poslechovkách..

Môže to byť jedine blbý zosilňovač, a ten môže byť alebo nestabilný (parazitné kmitanie) vplyvom vlastností pripojeného reprokábla (hlavne kapacita pár nF vadí niektorým exotickým strojom a kmitajú, niektoré aj "samodeštrukčne", to môže byť dôvod neobľúbenosti reprokoaxiálov, kde je kapacita vyššia), alebo v konci vzniknú intermodulácie z prípadných vf rušení (nachytaných do nejakých exotických reprokáblov..)do audiopásma. Vplyvom malej odolnosti konca dostanú sa z výstupu do slučky spätnej väzby. Obidva prípady sú vadou konca... V reproboxe samotnom nejaké demodulovanie vf nehrozí, ale môže sa do blbých reprokáblov (plocha slučky) nachytať brum (sieť a jej násobky) ak sú sieťové káble blízko reproduktorových. Na odskúšanie stačí zapnúť trafopájku blízko reprokábla, zapojeného do boxu aj zosilňovača, bez signálu.Přijde mi divné, že by nějaký komponent byl tak citlivý na připojené reprokabely
Odpoveď dá meranie..Porovnanie signálu pred a za káblom. Alebo korektný slepý test bez sebaklamov.Nj. kdy se to jen zdá a kdy to člověk opravdu slyší ..

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
to kychtax:
Já věřím tomu co slyším/neslyším. A když slyším/neslyším, tak mě zajímá proč
. No a odpovědi přicházejí zatím pouze z jedné strany, z té druhé konkrétního nepřichází nic - bohužel. Ani ty poslechové slepé testy nikdo nechce dělat ... Ale to bych jenom opakoval co jsem už psal jinde.
Ať to hraje a přináší spokojenost.
Já věřím tomu co slyším/neslyším. A když slyším/neslyším, tak mě zajímá proč

Ať to hraje a přináší spokojenost.
BVa
Tak to je blbé, že i BVa zesilovač je tak citlivý na kabeláž. Nic si z toho nedělej, u Soulution to mají taky stejně "blbě" ošetřené.
Tak to je blbé, že i BVa zesilovač je tak citlivý na kabeláž. Nic si z toho nedělej, u Soulution to mají taky stejně "blbě" ošetřené.
Jiri
A to tvrdí kto? Tvoj neomylný "hluch"?
Lebo žiadne merania nič také neukázali a nepotvrdili. Takže si z takých blábolov skutočne nič nerobím.
A to tvrdí kto? Tvoj neomylný "hluch"?

Naposledy upravil(a) BVa dne 13 srp 2020 17:54, celkem upraveno 1 x.