Myty predrazenych kablov?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Myty predrazenych kablov?

Příspěvek od FS »

@BVa: Ano, v tom se shodnem.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Chlapci moji, když už jste tu zmínili čínské signálové kabely z aliexpressu, nevlastníte náhodou někdo tento stříbrný kabel ?
https://www.aliexpress.com/item/3300528 ... 15607%2358

Michel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michel »

to daliborr
Dalibore, Číně se nedá věřit a to nejen u kabelů. Obecně problematika kvality a s ní spojeného „předražení“ vs levné věci, může být chápána tvým zjednodušeným způsobem, kdy „vítězíš“ tím, že jsi zdánlivě pořídil stejnou, či podobnou věc za zlomek ceny. Bohužel pravdou je, že jsi pořídil jen věc, vizuálně podobnou, ale s mnohem horšími parametry. A jestliže nevlastníš sestavu s dostatečným rozlišením, neuděláš odpovídající srovnání atd., může se ti zdát, že rozdíl není žádný, či minimální.
Avšak jsou i lidé, kteří tu kvalitní sestavu vlastní a srovnání si udělají. Z jejich pohledu jsi ty vyhodil peníze, jelikož jsi zakoupil mizernou kvalitu a většinu částky jsi utratil za to, aby šmejd vypadal jako něco jiného. Zkus si někdy projít i tento opačný pohled, třeba u někoho, kdo potřebné vybavení vlastní.
Z mého pohledu je i tebou uváděný originál QED SIGNATURE 40 málo. Chtěl bych kvalitu vyšší, ale nechci za ni utratit jako za ojeté auto. Proto jsem se vydal dlouhou cestou vlastního vývoje pro svou potřebu. Nyní umím z kusu ryzího stříbra vytáhnout drát, vyleštit, ošetřit kryokomorou, obalit teflonem a výsledkem je vodič, který umí zahrát minimálně podobně, jako nejvyšší modely renomovaných výrobců. Také jsem si mohl nakoupit v Číně, bylo by to rychlejší a levnější. Akorát jsem sobě a své sestavě nechtěl lhát, chtěl jsem vytvořit kvalitu a nechtěl jsem se přidat k armádě stejných názorů, podpořených nulovými praktickými zkušenostmi.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Bohužel pravdou je, že jsi pořídil jen věc, vizuálně podobnou, ale s mnohem horšími parametry.
Aké parametre konkrétne sú horšie?? Inak to tvrdenie je celé na vode.. Výrobca "originálov" uverejňuje nejaké "parametre", okrem ceny a dĺžky kábla? Nejde o žiadne objektívne vlastnosti, je to čiste subjektívna dojmológia, typu cena, značka - tak to musí byť dobré. ;)

sekal

Příspěvek od sekal »

BVa *thumbs up*

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

BVa píše:
28 zář 2020 10:32
Bohužel pravdou je, že jsi pořídil jen věc, vizuálně podobnou, ale s mnohem horšími parametry.
Aké parametre konkrétne sú horšie?? Inak to tvrdenie je celé na vode.. Výrobca "originálov" uverejňuje nejaké "parametre", okrem ceny a dĺžky kábla? Nejde o žiadne objektívne vlastnosti, je to čiste subjektívna dojmológia, typu cena, značka - tak to musí byť dobré. ;)

Napríklad https://www.nordost.com/odin-supreme-re ... onnect.php

SPECIFICATIONS

Insulation: High purity class 1.003 extruded Fluorinated Ethylene Propylene (FEP)
Construction: Mechanically tuned spacing, length and Dual Mono-Filament, TSC design
Conductors: 10 x 23 AWG
Material: Silver-plated 99.999999% solid core OFC
Capacitance: 18.5pF/ft
Inductance: 0.05μH/ft
Overall Shield Coverage: 100% Individually shielded total coverage
Velocity of Propagation: 90%
Termination: HOLO:PLUG® gold-plated RCA, HOLO:PLUG® gold-plated XLR

Samozrejme to Vaše . *thumbs up*

.........

To ten čínan určite nemá minimálne Material: Silver-plated 99.999999% solid core OFC

:D

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

8-) A tie parametre si možete premerať.
Aj u toho Fake čína, a určite nebudu rovnaké. :lol:

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

To ten čínan určite nemá minimálne...
Ako vieš ?? A ako vieš, že nordost "má" ?? Preto že to napísali? (Tých blbostí, čo majú -nielen oni-na stránke, aj to je všetko pravda??..) A aký to má faktický vplyv na prenos signálu? Dojmologický? Signál je "čistejší" pretože 99,999999%? A nestačí 99,9999 %?? Signál bude o celých 0,00001% "špinavejší"?
A to , že je to "pletienka" , bez tienenia (pekná anténa na vf rušenia, zvuk bude bohatší..), to nevadí?? ;)
Ten kábel neprenesie nf signál (čo je jeho jediný účel) o nič lepšie, ako ten čínsky fake za 1% ceny. V slepom porovnaní aj na tej "najvymakanejšej" aparatúre to nikto z vás napriek dlhoročným "skúsenostiam" nerozozná. Je to len slepá viera a mýtus... :roll:

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

tak ono to uplne jedno neni Cina ci neCina. Napr. v OBI predavaju repro dvojlinku ktora je ocelove pomedene lanko. Pod priesvitnou PVC izolaciou to ale vyzera ako normalny medeny kabel...

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

daliborr

Neslyšel jsem Tvoji aparaturu a ani neviděl, máš to v popisu a dá se podle toho usoudit. Něco už mám v Hifi za sebou a vím, že zázraky se nedějí. Z ho*na bič neupleteš.
Jinak je to samozřejmě Tvoje věc čím si to propojíš a Ty zjevně chceš šetřit a alespoň vizuelně to chceš mít "kvalitně" a nahradit to levným padělkem mimo licenci, zhotoveným levnou náhražkou, nebo si snad myslíš, že to bude materiálově stejné a Číňan to pouští brutálně pod cenou? Prostě chceš ty levnější tepláky a nevadí Tě 4 pruhy a ten falešnej nápis, nebo jezdit na levné motorce " Haschley parkinson ". Je to Tvoje věc, ale psát to ve smyslu tak, že je to levnější rádoby plnohodnotná náhrada ( sice jen vizuelně ) je mimo mísu.
Primitivní vyčůranistika, ale v poho. Každy podle sebe a nic ve zlém. Já bych tohle nečinil, prostě si koupím v originálu na co mám a nehodlám podporovat padělatele, repektive zloděje.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

BVa píše:
28 zář 2020 13:26
To ten čínan určite nemá minimálne...
Ako vieš ?? A ako vieš, že nordost "má" ?? Preto že to napísali? (Tých blbostí, čo majú -nielen oni-na stránke, aj to je všetko pravda??..) A aký to má faktický vplyv na prenos signálu? Dojmologický? Signál je "čistejší" pretože 99,999999%? A nestačí 99,9999 %?? Signál bude o celých 0,00001% "špinavejší"?
A to , že je to "pletienka" , bez tienenia (pekná anténa na vf rušenia, zvuk bude bohatší..), to nevadí?? ;)
Ten kábel neprenesie nf signál (čo je jeho jediný účel) o nič lepšie, ako ten čínsky fake za 1% ceny. V slepom porovnaní aj na tej "najvymakanejšej" aparatúre to nikto z vás napriek dlhoročným "skúsenostiam" nerozozná. Je to len slepá viera a mýtus... :roll:
Ten zvuk u Vás v posluchovke je toho prikladom ,,upravená akustika v miestnosti aj relativne kvalitné repro a zosilnovače ohladom na cenu atd ale zvuk je bez priestoru a bas zahuhlaný.

A to hlavne preto že nepouživate kvalitné káble (sietové, repro,prepojovacie) a poistky.
:D

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

A Nordost nepouživam ale "kvalitnejšie káble" a nie pre cenu ale preto že "zvuk" a hudbu čo cez ne počuvam mi vyhovuje. 8-)

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

Mě by zajímalo,jakou technologií dosahují té úžasné čistoty materiálu.Nelepší známá technologie rafinace mědi je elektrolitycká rafinace a odborná literatura uvádí maximální dosažitelnou čistotu výsledného materiálu 99,95 -99,99%.Navíc se při dezoxidaci používají různé prvky,jako uhlík,fosfor,vápník,titan,karbid křemíku a jiné.Ty samozřejmě musejí taky v materiálu zanechat stopy.
Nejsem kovaný metalurg,ve škole jsme měli jen základy,ale příjde mi to ....no nevím.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

študuj a uč sa ..

https://6moons.com/audioreviews/interco ... cts_3.html

" Počas testovacieho obdobia vyšlo najavo, že káble, rovnako ako jablká a pomaranče, sa takto nedajú porovnávať."

:D 8-)

Odpovědět