těhle soutěží o milion už bylo víc.
cca před deseti lety byla na rok vypsaná podobná.
vzpomínám si na ni hlavně z důvodu, že vyzyvatelé dali do soutěže opravdu bizardní věc -- drát, ze kterého jsou vyrobena cestovní ramínka na šaty.
pokud vím, ten milion nikdo nevyhrál.
mně osobně přiměly slepé testy dost vystřízlivět, pokud jde o kabely.
zkoušel jsem právě obyčejnou dvojlinku 1,5mm2 versus tzv. hifistický kabel, pletený, licna z tenkých drátků, 8mm2, OFC, FFQ, blablabla..........
dělal jsem to doma na naposlouchané muzice a před samotným slepým testem jsem samozřejmě dlouho sám nejdřiv kabely měnil a poslouchal.
byl jsem jasně a skálopevně přesvědčený, že ten hi-fi kabel "hraje" o HODNĚ líp než levná dvojlinka z GESu, a že to při slepém testu poznám okamžitě, jednoznačně a s prstem v nose.
nakonec jsem teda trefil 10 z deseti.
ale bylo to až ve třetí sérii.
mnohem silnější než uspokojení z toho byl ovšem pocit z první a druhé série -------- to ohromení, že to hraje stejně.
když člověk OPRAVDU NEVÍ co je připojené, je to jiné - a kdo to nezažil, ten nepochopí.
jak říkám, nakonec jsem v tom výběru hudby našel několik míst, které mi dokázaly kabely odlišit,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale jednalo se opravdu jenom o prťavé mikro-nuance zaznamenané při plném soustředění na zvuk.
na každý pád přesvědčení, že je mezi těmi kabely OBROVSKÝ rozdíl, bylo rozmetáno napadrť.
a pochopení, jak mocná a zrádná je psychoakustika, následovalo vzápětí.
((( vzhledem k tomu, že na dobrých aparátech nikdo nepoznal high-end kabel od drátu na cestovní ramínka, je navíc docela možné, že než kabely dělala rozdíl moje tehdejší elektronika.

)))
zkroucené měděné smaltované dráty rozumného průřezu jsou zkrátka podle mě dost dobré pro jakoukoliv sestavu.
kdo ví, možná jsou nějaké kabely o půl procena lepší, ale to už jde dávno, dávno mimo mě.........................................