Myty predrazenych kablov?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Myty predrazenych kablov?

Příspěvek od Jarda69 »

zapomněl jsi na ty úžasné pauzy mezi tóny, už jenom kvůli nim se vyplatí trochu experimentovat ;)

davidm535i
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidm535i »

To tučně bych vypíchl, mě sestava hraje nejlépe kolem desáté večer protože je klid venku a já už mám po celém dnu také klid. Nejlepší bylo když na mě lezla chřipka, to bych pak repráky vyhodil oknem, ale stačí i horší duševní rozpoložení, nesoustředěnost, atd.
Naprosto presne, vecer pri tlumenem svetle slysim travu rust a uzivam si kazdou skladbu az do konce a pres den skacu z pisnicky na pisnicku, a nic mne nebavi.
Je to vsechno jen o vnitrim naladeni.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

dadaft, odar
já se do té soutěže přihlásil ... byl jsem však superarbitrován pro blbost....tak alespoň píši na fóru.
:-)
a jsem se zúčastnil pouze pár slepých testů kabelů kolem stověžaté matičky.
dadaft by mohl, jako prapůvodní člen fóra, historicky o pár testech vědět....

dadaft, david535 a spol
dovolte mi dotaz:
když mezi např. repro kabely nelze slyšet velké rozdíly, proč se tedy tolik repro-kabely za statisíce prodávají ? nordost valhalla, taralabs one atd.
prosím o logické vysvětlení vašeho pohledu.
jsou všichni ti jejich kupující totální blázni, kteří uvěřili falešnému dojmu na základě psycho-dojmo-akustiky?
osobně jsem si valhallu koupil a několik jsem jich osobně prodal. jsa však arbitrován pro blbost... (ptám se veřejně osob s větší zkušeností a zdravým rozumem)

co šichni ti majitelé sestav kolem mě (nás-vás)?
osobně znám tak 20 lidí, kteří mají v kabelech +/- 150.000 Kč a více.
vážně je s takovou jistotou považujeje za hlupáky, kteří jen tak, šmik-šmak, vyhodili tisíce eur za zbytečné pozlátko?

boxer

Příspěvek od boxer »

Lidé chtějí být klamáni a sami si o to říkají.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

LACHIM
Proč si lidi kupují ROLEXky, když jsou Casia s waveceptorem přesnější ?
Protože na to mají, líbí se jim to a funguje to v požadované kvalitě.
Tihle lidé nemusí řešit, jestli si tam dají ošklivý neohebný kabel nebo kabel, který se jim líbí
vzhledem i zvukem.
Obrázek
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 08 čer 2015 18:14, celkem upraveno 1 x.

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

Rolexky mají lepší timing...

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

Jarda69 : myslim, ze nemas uplne pravdu s "rolex"

a trochu ot - lidi ktere znam a maji kabely za relativne vysoke castky, si je urcite nekupuji aby se jim kabel lepe hodil designem do poslechovky ... ano , par takovych bude ( a rozhodne je nepotkame tady na foru ) ale to je jen mizive procento ... btw co nam prijde drahe u nas, asi nebude az tak drahe pro hifisty treba 200km zapadne od Phy .. hifi neni drahe, pouze malo vydelavame ...
jinak dotaz Lachima je logicky - jsou vsichni Ti, co maji kabel(y) za tisice € hlupaci a stacilo by sledovat nase provincni fora, kde by se s jistotou docetli, ze stacil kabel RG62 a ostatni je jen psycho ??

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

"Jarda69 : myslim, ze nemas uplne pravdu s "rolex" ...to je bezvadné a nechceš to tedy trochu rozvést ? Takové prohlášení je trochu o ničem :cry:
Dotaz Lachima je logický. Tak nějak jsem počítal, že i moje odpověď bude ;)
"Tihle lidé nemusí řešit, jestli si tam dají ošklivý neohebný kabel nebo kabel, který se jim líbí
vzhledem i zvukem"

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Všichni ti co maji ty super drahé dráty nejsou hlupáci. Jsou to highendisti světového formátu a je jim třeba zatleskat. Jsou znalí a maji výjimečně schopnosti. Je třeba si jich hyckat a vážit, neboť slovo, ktere se nesmí říkat, ale ja ho řeknu psychoakustika a slepý test, na ne nema prazadny vliv. Jsou statecni a vytrvalí odolávat těmto antihifistickym tlakům a nikdy to nevzdávají. Fyzikální zákony a vědecké poznatky jsou jakousi legrácku par hlupáku, kteří nevědí o cem mluví. Vzdy je to jasne slyšet a slysi to všichni kolem. Zmeny ve zvuku samozřejmě slysi i jejich manželky, což jasne potvrzuje správnou volbu, byt totální diletantská stvořeni, nic na tom nemění fakt, ze je vse slyšet i pres zavřené dveře ve vedlejší mistnosti pro zkušeného highendistu. Překážky neexistuji, oni přece jen věří svým vlastním uším.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Tak nějak si myslím, že je to jejich volba, co si za svoje peníze koupí.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

lachim píše:když mezi např. repro kabely nelze slyšet velké rozdíly, proč se tedy tolik repro-kabely za statisíce prodávají ?
Úplně bych nespojoval prodejnost a skutečnou kvalitu. To by Blesk musel být zdaleka nejkvalitnější tiskovina, když se tolik prodává...

Ono mnohdy opravdu jde jen o čirý fetišismus. Jestli o něj jde vždy, to já neumím posoudit, protože nemám relevantní zkušenost s kabely za deseti až statisíce na odpovídajících aparaturách. Ale měl jsem tu čest s repro kabely za šestimístnou částku (nebudu jmenovat, ale firma má v názvu sudou číslici dělitelnou čtyřmi ;-) ), jejichž zpracování bylo na úrovni, kterou by člověk čekal u kabelu za stokoruny... I obyčejný Vincent Premium jsou oproti nim fanaticky perfekcionistický umělecký dílo :-).

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Firmu s číslicí znám, ceny jsou poněkud větší, ale on si třeba i Intel nechává za topové (frekvence v dané řadě) procesory plati a při tom, to je stejně veliký kus křemíku.
Firmě s číslicí to ale i hraje. To se jim nedá upřít. A vzhledově to taky není žádný propadák. Není důvod se posmívat lidem, co si to mohou dovolit, jsou se zvukem i vzhledem spokojení.
Proč si v životě občas nedopřát i nějakou radost ? Rubáš nemá kapsy.

sekal

Příspěvek od sekal »

lachim píše:osobně znám tak 20 lidí, kteří mají v kabelech +/- 150.000 Kč a více. Vážně je s takovou jistotou považujeje za hlupáky, kteří jen tak, šmik-šmak, vyhodili tisíce eur za zbytečné pozlátko?
ANO..

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

NE.. ;)
umí užívat života

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Jarda69 píše:A vzhledově to taky není žádný propadák.
No, jak píšu výše, právě že je - aspoň tenhle konkrétní model. A to kolosální.

Nejpikantnější na tom bylo, že pán měl sice kabely poctivě podložené hranolky z cedrového dřeva, cena kabelů byla výrazně větší než cena zbytku sestavy, ale zvuk měl totálně a naprosto zabitej doslova otřesnou akustikou. Kdyby 1/10 částky, co vrazil do kabelů, dal do smysluplných úprav akustiky, hrálo by mu to o vesmír líp...

Odpovědět