PaoloSpeakerCable
PaoloSpeakerCable
Celkem rád bych byl,kdyby sem psali lidé co měli se všemi mými verzemi zkušenosti. Na začátku se jednalo o koaxiální bafany se kterými se těžko pracovalo,nakonec jsem skončil u vlastní verze. V budoucnu bych si ještě něco chtěl sám vyrobit,ale na to bych potřeboval volnou ruku v továrně na výrobu vodičů. 

Rothaudio
Re: PaoloSpeakerCable
Pokud by měl někdo zájem vyzkoušet mé kabely co teď putují po republice,může mě kontaktovat na mail paolo.hifi@gmail.com. Uvolnily se mi teď jak koaxiály tak nové pletené kabely.
Rothaudio
Já mám už nějaký čas Paolovy koaxiály. Trochu jsem si je upravil, doplnil o konektory Xsymphony a jsem s nimi naprosto spokojen.
Jsou trochu tužší, když je ohnete tak drží tvar. Takže je potřeba je před zapojením vytvarovat do vhodného průběhu od zesilovače k reprobednám.
Po zapojení se zvuk hodně vyčistil, zpřesnil, přibyly detaily. Jemné změny a zlepšení jsem registroval v celém spektru - na basech, středech i výškách.
Prostě jsem ho vyzkoušel, rozdíl opravdu slyšel hned, bez váhání a už si ho nechal. Nějaké foto je v mém představení.
Jsou trochu tužší, když je ohnete tak drží tvar. Takže je potřeba je před zapojením vytvarovat do vhodného průběhu od zesilovače k reprobednám.
Po zapojení se zvuk hodně vyčistil, zpřesnil, přibyly detaily. Jemné změny a zlepšení jsem registroval v celém spektru - na basech, středech i výškách.
Prostě jsem ho vyzkoušel, rozdíl opravdu slyšel hned, bez váhání a už si ho nechal. Nějaké foto je v mém představení.
Paolo:
Ja stale cakam, ze sa ozves a zajde ku mne na kus reci s kusom kabla v ruke...
Ja stale cakam, ze sa ozves a zajde ku mne na kus reci s kusom kabla v ruke...
Mám od včerejška 2 páry těchto kabelů, neboť mi je Lachim svěřil abych mu zaletoval konektory . Dnes večer testnu a napíši jak to hraje proti mým SUPRAM. Zítra vracím panu majitely.
Bezva, jak hrají proti Suprám by mě hodně zajímaloPytel píše:Mám od včerejška 2 páry těchto kabelů, neboť mi je Lachim svěřil abych mu zaletoval konektory . Dnes večer testnu a napíši jak to hraje proti mým SUPRAM. Zítra vracím panu majitely.

doporučuji paolovo kabely. poslední verzi.
za ty peníze skvělé. nelze koupit nic lepšího, nového, za tuto cenu.
nic. nic. nic.
přes víkend jsem je půjčoval jednomu "sousedovi", který fóra sleduje, ale nepíše.
měl půjčeny ještě nějaké jiné. k 20t za pár.
je to člověk lehce skeptický. trochu opak peera
v něděli večer jsem byli na "pivu".
paolovi zvítězily.
za ty peníze skvělé. nelze koupit nic lepšího, nového, za tuto cenu.
nic. nic. nic.
přes víkend jsem je půjčoval jednomu "sousedovi", který fóra sleduje, ale nepíše.
měl půjčeny ještě nějaké jiné. k 20t za pár.
je to člověk lehce skeptický. trochu opak peera

v něděli večer jsem byli na "pivu".
paolovi zvítězily.
Já to říkám pořád. Pokud je rozdíl na úrovni psychoakustiky tak neberu.
Když je to opravdu slyšet! Tak se rozhoduji o koupi...
Když je to opravdu slyšet! Tak se rozhoduji o koupi...
lachim
Kdyby jsi ty Paolovy kablíky donesl zítra kolem 17.h do studia k Ó BIGBoyThaiBoxEso,docela by mně zajímaly.
Myslím si,že je to jak s těmi powercable.Do určité úrovně super,pak už je to jen další a další navyšování životní úrovně někoho druhého.
Jo a nesu ti tam od jednoho hifisty nějaké CD s fotkama.
P.S.Měl mu tam MB nechat Boboše.
Kdyby jsi ty Paolovy kablíky donesl zítra kolem 17.h do studia k Ó BIGBoyThaiBoxEso,docela by mně zajímaly.
Myslím si,že je to jak s těmi powercable.Do určité úrovně super,pak už je to jen další a další navyšování životní úrovně někoho druhého.
Jo a nesu ti tam od jednoho hifisty nějaké CD s fotkama.
P.S.Měl mu tam MB nechat Boboše.
Naposledy upravil(a) boxer dne 22 dub 2008 18:50, celkem upraveno 1 x.
No já se přiznám,že jsem docela přítelem reprokablíků AudioQuest.
Porovnával jsem jich doma docela dost a i výrazně drahých,a nakonec se k nim vždy rád vrátím.
Ne že by mězi nimi nebyl rozdíl (zvukovej).Je tady se hádat nebudu.Někdy větší,jindy nuantivní.
Ovšem zde jde o to,co je správně a co jen jinak.
Mě na mým zatím vždy ty A.Q.nakonec zněli nejpřirozeněji. I M H O
Porovnával jsem jich doma docela dost a i výrazně drahých,a nakonec se k nim vždy rád vrátím.
Ne že by mězi nimi nebyl rozdíl (zvukovej).Je tady se hádat nebudu.Někdy větší,jindy nuantivní.
Ovšem zde jde o to,co je správně a co jen jinak.
Mě na mým zatím vždy ty A.Q.nakonec zněli nejpřirozeněji. I M H O
boxer
měl jsem s nimi zítra k js dorazit.
má ale hodně práce a tak jsme se včera večer dohodli na příští týden.
provedeme slepý test repro-kabelů.
pan šimko má se nou občas neskonalou trpělivost.
"jsem totiž často umíněný.... umouněný....". nevím přesně.. jedno z těch slov o mě používá.
zítra to tedy nemohu slibovat.
pokud budu někde poblíž, tak zaskočím na seznámení.
pokud ti tedy nevadí má "černá"minulost
měl jsem s nimi zítra k js dorazit.
má ale hodně práce a tak jsme se včera večer dohodli na příští týden.
provedeme slepý test repro-kabelů.
pan šimko má se nou občas neskonalou trpělivost.
"jsem totiž často umíněný.... umouněný....". nevím přesně.. jedno z těch slov o mě používá.
zítra to tedy nemohu slibovat.
pokud budu někde poblíž, tak zaskočím na seznámení.
pokud ti tedy nevadí má "černá"minulost

Pro MB. U mě je teď menší problém s nedostatkem času. Navíc,všechny moje zkušební kabely jsou teď mimo mé působiště. Jinak jsem zvědavý na Mirka Pytla na jeho práci. S kvalitním nářadím jde dělat skoro všechno.
Jinak zatím tu dost lidi chválí Kimbery, které bych chtěl sám slyšet, myslím řadu TC. Jinak Luděk v Brně má teď u sebe mé kabely do biwiru, porovná je s Vincenty a Cardasy tak dám pak věďět. Jinak předběžně u Vincentů je menší problém s přednesem basů.

Rothaudio
Tak pár postřehů k těmto kabelům: jelikož mám bedny vzdálené od siliče 6m, musel jsem přestavět bedny blíže siliče. Po teto upravě a zapojení jsem pouštěl Dire Straits - Private Investigations,R.Waters Amunsed To Death,L.Z.II a Boboše. Perfektní podání prostoru ( např. u 8 skladby R.Waterse jsem myslel ,že mi kočár ve skutečnosi projel pokojem), nebo Moby Dick tak jsem moje bedny hrát tuto skladbu ještě neslyšel. Trochu mi připomínají Kimber, svojí detailností. Jediné co mi vadí je , že jsem musel o 5 - 7dB zvyšovat hlasitost na stejnou poslechovou hladinu jako s kabely Supra asi větší odpor .Takže asi nebude vyhovovat lampám a měkkým siličům.Nevím jak by to hrálo v původním postavení beden, ale takto kladný přínos. Večer jsem byl u Lachima,tam je zapojily a rozhodně hrají přirozeněji a v celém spektru vyrovnaněji, než jeho původní. Ale to asi napíše sám. U mě Supra o moc neprohrála v celkovém podání až na některé niance, určitě na dražší sestavě bude rozdíl daleko výraznejší. Jinak klobouk dolu, Paolo, moc vydařené repro kabely
dnes večer jsme skutečně poslouchali s pytlem mé 2 různé repro - kabely...jedním z nich byl paolo.
nebyl to slepí test. pouze porovnání.
přítele pytla jsem usadil do poslechového místa. kabely mu jen přehazoval.
pytlovi se líbí více paolovo.
mě se líbí více paolovo.
je tu však antagonistický názor posluchače, kterého si velmi vážím. ten je porovnával u mě v sobotu.
ten tvrdí, že jsme hluší. já, že jsem navíc demagog a našeptávač.

takže mé příspěvky čtěte s tímto upozorněním.
nebyl to slepí test. pouze porovnání.
přítele pytla jsem usadil do poslechového místa. kabely mu jen přehazoval.
pytlovi se líbí více paolovo.
mě se líbí více paolovo.
je tu však antagonistický názor posluchače, kterého si velmi vážím. ten je porovnával u mě v sobotu.
ten tvrdí, že jsme hluší. já, že jsem navíc demagog a našeptávač.

takže mé příspěvky čtěte s tímto upozorněním.
A s čím že jste je porovnávali Michale? Supra to asi nebyla,nebo ano?
Pytel: díky za tvé poznatky
jen nevím jak si to myslel s tou rozdílnou hlasitostí. Zítra vlastně dnes tě budu kontaktovat ohledně práce s profi pájkou:))
Pytel: díky za tvé poznatky

Rothaudio