průřez reprokabelů vs. zesilovač

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: průřez reprokabelů vs. zesilovač

Příspěvek od PítrsPraha »

petr13:
Hezky tady pises o sile zaslepene viry aniz by sis uvedomoval, ze sam jsi ucebnicovym prikladem slepe a bezbrehe viry ve vedu aniz by sis byl schopen pripustit, ze na velkou spoustu otazek tva vira odpovedet neumi.

Pro me osobne je hifi prostredkem k poslechu hudby. Moc bych si pral, aby sestava za 10 tis. Kc zahrala dokonale. Mam x dalsich veci, do kterych potrebuju nebo chci davat penize a to posledni, z ceho bych se potreboval radovat, je, ze musim utratit dalsich x desitek tisic, aby se u me zvuk zase o kousek posunul.

Proto k hifi pristupuju racionalne. Nakupu novyho komponentu vzdy predchazi dukladny porovnani pokud mozno za pomoci nejake formy verohodneho slepeho testu.

Ackoliv jsem driv (se spatne hrajici sestavou) taky brojil proti smysluplnosti reseni kabelu, postupem casu ruku v ruce se zlepsovanim sestavy jsem zacal poznavat, jak moc se mylim. X krat jsem si to od te doby overil vcetne nekolika slepych testu. Od napajecich po repro kabely. Nemam potrebu sebe necim balamutit, na to jsem moc racionalni clovek. Vychazim ze svych realnych poznani, mnohokrat smysluplne overenych.

Uz jen to tve radikalni skatulkovani a agresivni vystupovani svedci o tom, ze smyslem tve registrace neni sdilet zkusenosti o hifi (at by byly jakekoliv), ale jen vymezovani se z pohledu silne vericiho cloveka vuci svym domnenkam o udajne vire jinych lidi, kterou jim vkladas do ust aniz bys mel realne zkusenosti s tim, proti cemu strilis slepymi naboji.

Pis o hifi, kasli na hodnoceni svych domnenek a smyslenek o ostatnich, ktere vubec neznas.

Za mne howgh.

P.S.
Ano, odhalils to. Je to cele promyslene spiknuti :-D . Smarjaaaa :-) . Bez na vzduch, na dlouho, to prejde (mozna).

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pitrs
Napsal jsi to výstižně. *2thumbsup*
Kdysi moje babička říkala: ,, Bav se z volem o sobotě, když ho v pátek zabijou.''

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

No, paradoxně jsou ve svych příspěvcích nejagresivnejsi a nejzaujatejsich prave ti hifisti, vzajemne se placajice po ramenou, jak to nekomu, kdo nesdílí jejich názor, nandali. Svym zpusobem je to taková sekta, ktera nastesti nikoho neohrozuje.... vymirame, kolegové :-)

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Upozornění pro Pítrse Prahu:

Věda není založena na víře *taktone*

petr13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr13 »

PítrsPraha píše:
02 úno 2020 18:56
petr13:
Hezky tady pises o sile zaslepene viry aniz by sis uvedomoval, ze sam jsi ucebnicovym prikladem slepe a bezbrehe viry ve vedu aniz by sis byl schopen pripustit, ze na velkou spoustu otazek tva vira odpovedet neumi.
Jak jsi na to prisel? Pro me je veda nabozenstvi verze 2.0. Je rovnez zalozena na vire. Viz teorie vedy, treba Karl Raimund Popper. Zasadni rozdil ' oproti vire 1.x je ten, ze neni zalozena na dogmatismu, coz ji umoznuje se efektivneji vyvijet. Veda na spoustu otazek odpovedet neumi, ale veda tento fakt nijak nezastira. Radu jevu ale vysvetlit, popsat a tim i predvidat umi a v techto oblastech neni pro magii místo. Jestli si nekdo pro svuj dobry pocit kupovat kabel v cene 500 Kc za metr prosim, mne to nevadi. Jestli to pak cele deklasuje zoxidovanym, blbe pripajenym nebo dokonce zaprasenym konektorem, tak se i s chuti zasmeju.

petr13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr13 »

PítrsPraha píše:
02 úno 2020 18:56
petr13:
Ackoliv jsem driv (se spatne hrajici sestavou) taky brojil proti smysluplnosti reseni kabelu, postupem casu ruku v ruce se zlepsovanim sestavy jsem zacal poznavat, jak moc se mylim. X krat jsem si to od te doby overil vcetne nekolika slepych testu. Od napajecich po repro kabely. Nemam potrebu sebe necim balamutit, na to jsem moc racionalni clovek. Vychazim ze svych realnych poznani, mnohokrat smysluplne overenych.
Ale ja nebrojim proti smysluplnosti reseni kabelu. Jen rozlisuji racionalni a iracionalni skutecnosti, tedy to, co ma smysl u kabelu resit a co je magie a zalezitost viry. Za realne poznani oznacujes sve pocity, je to tak? Cim jinym nez pocity jsou overeny?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

petr13 píše:
02 úno 2020 14:16
Hledal jsem nejake informace a google mi vyplivnul tuto cernou magii, coz mi nedalo se ozvat. Postizene to nenapravi, ale mohlo by to zabranit vzniku novych postizenych.
Další lidumil, strážce neznalých a hlasatel "zdravého rozumu".
Ani netuší, že za tím co mu nedalo se neozvat je stejná síla co jiným nedá si nevyzkoušet a případně pořídit nějaká ta vylepšení.
Svět je plný těch co jsou přesvědčeni, že právě oni vědí jak se věci opravdu mají a co je dobré pro ostatní a snaží se ostatní zechraňovat.
Noble Audio - výroba a prodej

Seeker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seeker »

Nic není černobílé, i když ego a ješitnost některých vyhraněných jedinců to tak vidí. Mé už notně nahluchlé uši neslyší zvonění mobilu v druhé místnosti, přesto okamžitě poznám rozdíl přehozených signál či repro kabelů (mezi komponenty za cca á 30l). Nejvíc je toto patrné při dlouhodobějším zafixování zvuku (stejného kabelu) a následně při výměně za jiný. Pokud bych měl testovat způsobem krátkodobých přehazovaček, asi bych z toho byl už ke konci "volaký zmetený". Ten rozdíl není pochopitelně v kontextu celkového zvuku velký, ale ta malá nuance někdy bývá právě k dokreslení celkové zvukové spokojenosti důležitá. Na druhé straně si pevně stojím za tím, že vynakládat statisícové (či dokonce i mega) sumy za kabely je z principu přínos/cena už nesmysl, resp. házením udičky movitým snobům. Jaká může být výrobní cena např. repro kabelu (luxusní balení a bílé rukavičky v ceně!) za jeden megáč? Není rozumnější, když už snob neví co prachama, tyto přihodit spíš do absolut top komponentů? Poněkud odbočím z tématu, ale má to jistou souvislost; v poslední době se čím dál častěji a větší měrou objevují recenze (Hifi Voice, časop. Stereo apod.) na komponenty s pětinulovými cenami. Jakoby nám výrobci a jejich podstrkovatelé chtěli sdělit ...pomalu si začínejte zvykat...V tom případě s povděkem beru v patrnost, že staré dobré značky jako Pioneer, Marantz, Yamaha apod., byť je nám "shora" podsouváno že to je spotřebka a né "hájend", nám stále nabízejí, a doufejme že ještě nekonečně dlouho i budou, relativně kvalitní komponenty za rozumné ceny, kdy jejich marže rozhodně nezavánějí téměř lichvou, jako je tomu u některých výrobců, cílících především na zazobané "hlupce z rozumu".

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Jak to myslis, ze by bylo lepsi, aby to ten snob, kterej utrati mega za kábl, šoupnul radsi do absolut top komponentů? Jako, ze hraje na auně za dva a půl litru? Vzdyt takovej clovek, kterej nemusi prachy resit vubec, uz preci ty absolut top komponenty má. Vis kdo takovy veci kupuje? Vzpomen si, az budes tankovat u benzinky. Vodkuď vona ta ropa asi je, viď?

dj.kure
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dj.kure »

Jen pro pobavení jaký jsem vůl - poslední cca půlrok měním reproduktory jak na běžícím páse. Vždy nějaký typ koupím, vyzkouším a když nevyhovuje, tak prodám. Nezasahuji do nikterak vysokých rozpočtů, limit byl vždy nastaven kolem 10k Kč (regálovky). Nakonec jsem zůstal u Tannoy Mercury 7.2 i když cenou jsou lehce nad polovinou rozpočtu. Jenže já s prominutím idiot koupil k Tannoyům i nové kabely 2x2.5mm. Do té doby jsem "jel" na 2x0.5mm a vůbec mi to nepřišlo divné. Vlastní hloupostí jsem půl roku měnil a měnil a měnil a na to podstatné zapomněl. Na vodiče. 🙃 samozřejmě, že zvuk je úplně jiný. Prostě plný, hutný, mnohem blíže k realitě.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Pěkný příběh :D. Teď zkusit kabelové voodoo.

dj.kure
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dj.kure »

Neee, voodoo neee :-D ... 2x2.5mm musí na moji sestavu stačit, mám úplný základ :-) a kdybych se náhodou cítil nejistý, tak si skočím do GESu pro 2x4mm :)) ale pouliční lampy s tím živit nebudu. Ještě přemýšlím nad nákupem audiobanánků, to mi ještě přijde jako poměrně rozumná investice.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Jednoduchý a levný vůdů se dá udělat tak, že vezmeš repro dvoulinku dostatečnýho průřezu ( třeba taková 2x2,5 by měla stačit), opatrně jí po celý dýlce roztrhneš a pak jí zkroutíš ruční, nebo akumulátorovou vrtačkou.Dobře se to dělá, když druhej konec uchytíš do svěráku, nebo svorkou ke stolu.
Konce se zabezpečej před rozmotáním stažením páskou.

Určitej zvukovej přínos tam může nastat, ale to už nechám na osobním posouzení.
kabelguru.cz

Odpovědět