průřez reprokabelů vs. zesilovač

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: průřez reprokabelů vs. zesilovač

Příspěvek od dadaft »

:)
mám 30W/4ohm. zajímá mě 0-1W. na stowatovém zesáku takové kabely nefungujou - vyzkoušeno. žádné basy. konektory nevedu. nadšení , to je moje, máš pravdu.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

me spis prijde, ze je to vypocteno pro dany maximalni vykon, v realu se pak do kabelu pousti rozdilne a mensi vykony

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Ty zde uváděné koeficienty pro reprokabely jsou totální nesmysly a úlety, autor si plete problematiku přenosu audio signálu do reproduktoru s problematikou napájení míchačky na beton. Zvukově použitelné kabely pro repro musí mít podstatně větší celkový průřez, než by vycházelo z uveřejněných "koeficientů".
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

Ty zde uváděné koeficienty pro reprokabely jsou totální nesmysly a úlety, .....atd

No tys tomu Pavle dal. Právě teď to Dadaftovi přestalo zase hrát.

enregistree

Příspěvek od enregistree »

Sakra, to mas pravdu,
protoze jsem mel bud ctyri monobloky nebo dva stereo koncaky pro biamping hned vedle beden, delka kabelu je max. 50 cm.

Zarazi me jedna vec – na naprosto presne polozenou otazku tady nikdo v cca 50 prispevcich neodpovedel. Jde tedy pouzit nejaky vypocet, vychazel bych z vykonu zes., delky kabelu a citlivosti reprobeden, pripadne dalsich faktoru – jakych? Tento Renownuv prispevek popisuje aspon nejake konkretni faktory, predtim jsem zaznamenal jen odpovedi typu "to je prece jasny", ale nikdo si nedal praci to sem napsat nebo dat odkaz.
--
L_u_k_a_s
Renown píše:Dadafte, je neuvěřitelné jak ty se umíš pro něco nadchnout. To co napsal hsa je samopzřejmě hodně zjednodušené a vůbec to nebere do úvahy délku toho kabelu.

enregistree

Příspěvek od enregistree »

moje zesilovace maji 13W/8ohm, kdo da min?
najde se tu nejaky priznivec SET lampacu?
--
L_u_k_a_s
dadaft píše::)
mám 30W/4ohm. zajímá mě 0-1W. na stowatovém zesáku takové kabely nefungujou - vyzkoušeno. žádné basy. konektory nevedu. nadšení , to je moje, máš pravdu.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

kdyz jsem videl streva jbl tik, tak tam byly jen silnejsi dvojlinky, zadne extra pletene nebo stinene konstrukce, vykon je myslim 200 w

Obrázek

lampac odzkousim na dvojlince a dalsich kablech koncem tydne, 15 w hrálo pro mě dostatečně hlasitě několik pozic před polovinou

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

hsa píše:moje zesilovace maji 13W/8ohm, kdo da min?
najde se tu nejaky priznivec SET lampacu?
Já mám 1W. Reprokabely CV-8 přímo od zdroje, než se z nich stane Audioquest. Předtím jsem měl spletenec CAT5. Dva CAT5 na basy nestačily, 3 snad jo (víc jsem nezkoušel). CV-8 při biwire má menší průřez než 3 CAT5 a je zajímavé, že Audioquest doporučuje pro biwiring např. Gibraltar, který pak má průřez ještě menší než CV-8.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

hsa píše: Zarazi me jedna vec – na naprosto presne polozenou otazku tady nikdo v cca 50 prispevcich neodpovedel. Jde tedy pouzit nejaky vypocet, vychazel bych z vykonu zes., delky kabelu a citlivosti reprobeden, pripadne dalsich faktoru – jakych? Tento Renownuv prispevek popisuje aspon nejake konkretni faktory, predtim jsem zaznamenal jen odpovedi typu "to je prece jasny", ale nikdo si nedal praci to sem napsat nebo dat odkaz.
Přesně jsi to vystihl. Na fóru, kde se zevrubně řeší rozdíly ve vlivu všelijakých pseudo nesmyslů na zvuk kabelů není nikdo schopen napsat jaký má vliv tloušťka kabelu, přičemž zrovna tloušťka, na rozdíl od olivového oleje a dalších debilit, vliv má. A když už sem někdo napíše nějakou konkrétní odpověď, řekne se, že je to dobrý akorát tak na míchačku.

Takže znova: jakou tloušťku kabelu mám ideálně použít na repro 150W, 4 Ohm, 88dB?

Prosím.

Shylock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shylock »

Hellboy píše: Takže znova: jakou tloušťku kabelu mám ideálně použít na repro 150W, 4 Ohm, 88dB?
Prosím.
Tak toto vím náhodou úplně přesně: 7/8 palce *sunglases*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

hellboy

ty máš ale dotazy.
:-)
už jsem zapojoval, u sebe doma, tak 30 reprokabelů.
všechny byly nějak tlusté.
konkrétní tloušťku, a navíc ideální, mě (a hifisty kolem) zatím řešit opravdu nenapadlo.
vždy řešíme materál, značku, provedení a zvuk v sestavě.
jsem mooooc zvědavý, zda ti někdo bude schopen odpovědět.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Hellboy to bere čistě z elektrikářského hlediska, tedy z dotazu to tak vypadá. To ještě chybí ale údaj kolik mu jeho zesilovač vyrobí proudu a požadovaná délka kabelu. Tyhle údaje mne zajímaly tak před 20r. Jaká je konstrukce atd. nebylo podstatné, důležitý byl průřez. Ostatní věci byly zbytečné, byly pouze dvojlinky a lišily se od sebe průřezem a barvou izolace. Klidně odpovím, při délce 3m a výkonu zesilovače 100W postačí 2x 2,5mm2. Jak to bude hrát není podstatné, požadovaný výkon to přenese určitě... On ten dotaz opravdu dost vypovídá. Ostatně pokud si myslíš, že jsou tady blbci, běž se zeptat do ElektroWorldu.

boxer

Příspěvek od boxer »

vždy řešíme materál, značku, provedení a zvuk v sestavě.

....a občas někteří i cenu,ale jen občas. :?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

špatně položená otázka, ačkoliv u Hellboye mně to nepřekvapuje.
Takže znova: jakou tloušťku kabelu mám ideálně použít na repro 150W, 4 Ohm, 88dB?
- jakou, do prdele, vidíš souvislost mezi citlivostí reprobeden a průřezem kabelu k nim připojeným ???
- jakou vidíš souvislost mezi maximálním příkonem beden a průřezem kabelu k nim připojeným ???
- napíšeš tři parametry z toho dva jsou totálně mimo mísu a k řešené problematice nemají žádný vztah
- nehledě k tomu kouzelnému výrazu "tloušťka kabelu"

Nediv se, že na takovou otázku ti nikdo nemůže dát odpověď, ty nemáš elementární znalost problematiky.

Ta otázka měla vypadat takto :
Jaký průřez kabelu můžete doporučit pro zesilovač o výkonu X wattů, když reprobedny mají impedanci Y ohmů, a potřebuji mít kabel o délce Z metrů ?

Odpovědět