Replacement kabel k SENNHEISER HD 650

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Roman2

Replacement kabel k SENNHEISER HD 650

Příspěvek od Roman2 »

Chtěl bych vyměnit kabel k sluchátkám SENNHEISER HD 650.
Na trhu existuje několik značek,které tyto kabely vyrábí,jako:CLOU JASPIS BLUE
CARDAS HEADPHONE CABLE
STEFAN AUDIO ART EQUINOX
ZU CABLE MOBIUS
RUSS ANDREWS HC 1
Vlastní někdo z Vás takovýto kabel,či má praktické zkušenosti.Zajímalo by mě,zda se investice vyplatí,popřípadě kde takovýto kabel sehnat.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Replacement kabel k SENNHEISER HD 650

Příspěvek od Rowing »

Kabel Cardas má k Sennheiser HD 650 Peer.
Teď je ovšem dost vytížen a na fórum nechodí, takže se ti asi v brzké době neozve.
Určitě ho ale nekupoval, kdyby rozdíl ve zvuku a projevu sluchátek neslyšel.

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

V pondělí mi dorazil poštou replacement kabel k sluchátkám SENNHEISER HD 650 CARDAS HEADPHONE CABLE.
Ještě předtím než jsem si tento kabel sehnal,poprosil jsem o radu PEERa,který tento kabel vlastní a má s ním tedy zkušenosti.
Po krátkém zvykacím období,kdy jsem tento kabel poslouchal mohu říci,že jsem spokojený a reference které jsem dostal od PEERa byly pravdivé.
Zvuk sluchátek přes tento kabel je výborný,došlo k lepší kontrole basové složky,řekl bych,že bas už nevyčnívá nad zbytkem spektra a je lépe kontrolovaný.
Na výškách došlo také ke změně,ale musím přiznat,že s původním kabelem se mi zdály být jemnější.
Nicméně jsem s ním spokojený a všem příznivcům sluchátkového poslechu,kteří vlastní sluchátka firmy Sennheiser řady 600,650 jej doporučuju přinejmenším
k vyzkoušení.

Děkuji PEERovi za ochotu!

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Hlavně, že jsi spokojený *thumbs up* .

klof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klof »

Cardas používám k Sennhheiserům 600 i 650. Mám tu novou šedou verzi. Musím říct, že se Senny 650 není oproti orig. kabelu ideální na všechny žánry (alespoň pro mé uši). Na klasiku je vynikající, oproti pův. kabelu vystupují všechny detaily pěkně rovnoměrně, zvuk je takový "přesnější" (zejména v basech), ale trochu chladnější, což mi u klasiky vyhovuje. Ovšem např. na jazzové vokály to není ono, zvuk je na mě už příliš chladný/drsný. Projevuje se také to, o čem píše Roman2, sluchátka jakoby ve výškách ztratila jemnost. tím nemyslím detaily, spíš jakousi příjemnou hladkost a příjemnost zvuku... Na 600 je to překvapivě jinak, dlouho jsem je poslouchal s kabelem od Sennů 650 a oproti tomu přináší Cardas zlepšení mnohem větší a snad ani nedochází k žádným negacím. Dlouhodobě se nemůžu rozhodnout, kterým sluchátkám dám přednost, ale po koupi Cardasu se aktuálně přikláním spíš k 600 (stejně si je ale asi nechám obojí :) ). Zatím nemám 600 s Cardasem moc naposlouchané, takže to neberte moc absolutně. Vše poslouchám přes sluchátkách Little Dot MKV (LD MKV). Zdrojem signálu je buď Echo Indigo DJ (line out) > LD MKV, nebo optika z notebooku > Zero DAC > LD MKV). Výledově uvažuju o kabelu STEFAN AUDIO ART EQUINOX. Nemáte ho tu někdo? Nejde někde poslechnout? Jinak v případě zájmu můžu Cardas na zálohu zapůjčit (Praha).

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Sám jsem měl doma také ten novější, šedý typ upgrade kabelu Cardas (3 600 kč). Změna opravdu ohromná, okamžitě bylo jasné, že původní kabel není příliš kvalitní a z potenciálu Hd 650 mnoho ukrádá. Mnohem větší prostor, více detailu, celkově tedy nárůst preciznosti.
Jenže to bylo na úkor barevnosti středního pásma, reprodukce byla bohužel zároveň studená, sterilní. Po několika dnech poslechu byl návrat k původnímu kabelu i přes jeho negativa úlevou.
Jednoznačnou výhodou upgrade kabelu byl vzhled. Sluchátka najednou vypadala bez té původní od pohledu laciné a škaredé dvojlinky luxusně. Jako když u komponentu vyměníte síťový kabel za nějaký pořádný.
Takže bych řekl, že určitě stojí za to pohledat pořádný kabel, pokud máme Hd 650. Podle mně (a mého řetězce tehdy ještě s Hd 650) není ale šedý Cardas neutrální a jeho nedostatky mohou přebít jeho přednosti. Ale těch kabelů na výměnu je naštěstí víc.
Vzhledem k cenám těchto kabelů bych ale jinak raději prve zkusil Akg K 701. Ta jsou neutrálnější (i když to nemusí být, zvlášť u slabších aparatur nebo špatných nahrávek, vždy výhoda) a dnes už za sympatickou cenu (kolem 9-ti tisíc).

Obrázek

Odpovědět