Domluv se na zapůjčení s prodejcem. Rady v případě kabelů jsou mírně řečeno ošemetné......TJK píše:Zajímaly by mě názory na tento kabel http://www.audiofriend.cz/propojeni/rep ... 45-bw.html
Repro bi-wire kabely
Re: Repro bi-wire kabely
Doporučuji ti místo těchto "audiofilních" setů koupit v metráži CrystalSpeak Special Copper (metr za 1k) a nechat si na to dát banánky pérové z orginál setu a máš za bratru 5 tisíc nebo a něco trošku víc kabel, který se v setu v krabičce prodává za 10k. A nebude tě hlavně dlouhou dobu srát, že jsi utratil peníze za nesmysl. Já jsem je zkoušel u své sestavy a jsou za tu cenu luxusní ... klidně udělám reklamu, když řeknu, že pod 10 tisíc nic lepšího nekoupíš.
Kabel tuším měli na Audiodromu a také su ho pochvalovali a srovnávali s kabely za podstatně více peněz ... na Vincenty a podobné se vykašli nebo to bude za půl roku prodávat za polovinu.
Kabel tuším měli na Audiodromu a také su ho pochvalovali a srovnávali s kabely za podstatně více peněz ... na Vincenty a podobné se vykašli nebo to bude za půl roku prodávat za polovinu.
Peťo, trošku přibrzdi..Petanek píše:... klidně udělám reklamu, když řeknu, že pod 10 tisíc nic lepšího nekoupíš.
Kluci, všechny kabely do desítky jsou jen vyhozené peníze. Samozřejmě i výjimka se najde, ale zatím jsem neslyšel žádný kabel, který by za něco stál.
Audioquest, Kimber Kable TC, Supra, Cardas, Vincent, Xindak, Krautwire, aj. Všechno je to předražené a nehraje to!
Kvalitní kabely začínají od 20tis. a výše! Proto všichni přecházejí na kabely typu Nordost Frey, Tyr atd.
Domněnky, že stříbrné kabely mají ostřejší charakter jsou naprosto zcestné! Čisté stříbro má velmi jemný charakter, ale bohužel také nemilosrdně ukazuje na nejhorší článek v řetězci.
Audioquest, Kimber Kable TC, Supra, Cardas, Vincent, Xindak, Krautwire, aj. Všechno je to předražené a nehraje to!
Kvalitní kabely začínají od 20tis. a výše! Proto všichni přecházejí na kabely typu Nordost Frey, Tyr atd.
Domněnky, že stříbrné kabely mají ostřejší charakter jsou naprosto zcestné! Čisté stříbro má velmi jemný charakter, ale bohužel také nemilosrdně ukazuje na nejhorší článek v řetězci.
Rothaudio
Kimber TC nehraje? Škoda, že jsem na to nepřišel sám a dříve
...co už teď, po těch letech spokojeného poslechu... 
Ramones
a měl si možnost porovnání s vyššími modely?
důležité je, aby byl člověk šťastný a měl radost z toho co má doma.
a měl si možnost porovnání s vyššími modely?
důležité je, aby byl člověk šťastný a měl radost z toho co má doma.
Rothaudio
Neměl a ani mě to nenapadlo, protože přínos jakéhokoliv propojení za desítky a více tisíc není adekvátní vynaloženým prostředkům a změny, pokud vůbec slyšitelně nastanou, jsou v oblasti "nuancí" a sebepřesvědčování. Leda, že bych chtěl investovat do drahých kovů pro případ hyperinflace
To je můj pohled na "věc", ale nikoho nehodlám přesvědčovat. Přeji každému, co jeho jest...a na co má peníze a ochotu utrácet
To je můj pohled na "věc", ale nikoho nehodlám přesvědčovat. Přeji každému, co jeho jest...a na co má peníze a ochotu utrácet
Fifino píše:Peťo, trošku přibrzdi..Petanek píše:... klidně udělám reklamu, když řeknu, že pod 10 tisíc nic lepšího nekoupíš.
Dobrá, přibrzdím
To jsou ale jen a jen Vaše domněnky.Ramones píše:Neměl a ani mě to nenapadlo, protože přínos jakéhokoliv propojení za desítky a více tisíc není adekvátní vynaloženým prostředkům a změny, pokud vůbec slyšitelně nastanou, jsou v oblasti "nuancí" a sebepřesvědčování.
Rothaudio
dawsoo
to stejné jsem chtěl napsat. Komerční kabely do desítky jsou prostě vyhozené peníze.
nechat si udělat solidní kabely, které přehrajou komerční kabely je jediná rozumná volba.
velmi dobrá volba je solid core v teflonu/ FEP.
to stejné jsem chtěl napsat. Komerční kabely do desítky jsou prostě vyhozené peníze.
nechat si udělat solidní kabely, které přehrajou komerční kabely je jediná rozumná volba.
velmi dobrá volba je solid core v teflonu/ FEP.
Rothaudio
já jej používám do svých kabelů. Ale je pravda, že za trojku nejsou. 
Rothaudio
dawsoo píše:CSSS 4x2,5mm2 cca kolem 100,- kč /1m
Pečlivě zapojený jak se má, hraje na malých bednách velmi příjemně s podpořenou basovou složkou.
Zvuk je klidný a uchulibý.
Původně sem to měl špatně zapojené jako dvě dvoulinky. Trik je v "křížové čtyřce".
Takhle zapojený se mi moc líbí, ačkoli jsou nějaké koaxiály z solidcore mědi ve vzduchovém dielektriku a za málo peněz rychlejší, přesnější, tohle silikonové hádě se mi moc líbí.
ctu v tomto vlakne o kabelech z "FEP" - kde se daji koupit, resp. vyhledat? (nemam problém se zahraničními obchody...)
Měl bych stejnej dotaz! 
Trosku odbocim - ak by ste mali chut blbnut po veceroch s reprokablami, skuste tento koax. Mam ho v BiWi a robi mi velku radost.