Reprokabel - zvýraznění basů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Reprokabel - zvýraznění basů

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Ahoj!
Tak je to tady, kabely z číny přišly velmi rychle a asi týden je používám a hraju na ně.
Nejprve jsem změřil odpor běžným multimetrem 0,1 Ohmu, L a C nemám možnost změřit.
Délka je 1,5m a mám dva páry, protože používám vertikální bi-amp.
Banánky jsou nemagnetické a jdou pěkně fest dovniř i ven. Mechanicky spoje nevypadají příliš statečně,
záleží samozřejmě na zacházení, nejde ani posoudit kvalita spoje, věřím ale, že bude dobrá.
Po zapojení po směru šipek :-)
došlo ke skutečně radikální změně zvuku, obvyklý, košatý zvuk byl pryč. Trochu jsem
se polekal, ale po chvíli poslechu jsem zjistil, že tam z hudby všechno je, ale všechno je
daleko vyrýsovanější a jakoby subtilnější. Ne menší, nebo drobnější nebo daleko,
ale konturovanější, vyčištěnější. Dal jsem tomu trochu času a poslouchal pár dní
(15-18 hodin)a musím říci, že výsledek je daleko lepší, než předtím. Asi bude něco na tom, že
rychlost přenosu je údajně cca 95% rychlosti světla. Tu informaci jsem tam při nákupu někde viděl,
ale teď ji nemůžu najít. Asi na jiném webu, než jsem nakupoval. Původně jsem používal kabely
Dynavox 4x2,5mm(basy) a Sommer cable Elephant 4x2mm(výšky) zapojené do kříže. Sám nevěřím tomu,
že to píšu, ale asi se ty nové rozehrály a hraje to opravdu dobře. Malý průřez kupodivu nevadí,
asi proto, že mám koncáky hned vedle beden a tím pádem krátké kabely. Nakonec, kdyby mě to
začalo vadit, vrátím tam staré a bude to. Zatím se k tomu ale nechystám. Abych to uzavřel,
za skutečně malou cenu je to skvělý kabel.Jrd

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Mohl bys prosím dát konkrétní odkaz ;) ?

Miroš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miroš »

Jardo, neber to nijak osobně, ale dokážeš napsat, který zvuk je správně a nejblíž originálu? Protože tohle je pouze subjektivní pocit o tom, jak se ti zrovna líbí zvuk ovlivněný kabelem. Ale je zrovna tahle kombinace správná?
Stod61 - 14 bře 2026 10:54

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Sto61: Odkaz: https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 0197824804
Miroš: Blíž k originálu je rozhodně zvuk s novým kabelem. Nechci psát ty pitomosti, že spadla deka, zvedla se mlha apod. Básník je Březina, já to neumím, ale tohle je rozhodně lepší, speciálně u basů, které nejsou přebujelé, ale tak akorát pěkně vykreslené. Subjektivní to bude vždycky.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Díky za odkaz. Tyhle kabely jsem už na Aliku prohlížel. Bohužel mám smůlu. Potřeboval bych 6 metrů. Viz post267124.html#p267124

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Pri highendovych instalaciach - MCH, multi-room a podobne. profesionali pouzivaju profi kable, najcastejsie s konektormi Neutrik SpeakOn.

Ja osobne na 5m+ pozuivam 4x6mm profi kabel od Mogami 3104, kot si chce nechat spravit, tak na audiocables.eu, bravam od nich pravidelne, da sa aj dohodnut. Ked chces o nieco drahsie, ale uplne nakonfigurovane na mieru tak enoaudio.de urobi aj z metraze, ktoru nema na stranke.
Na subwoofery pouzivam cordial 12AWG a to je jedina vec, co ma zaujima u kabla na suby [to AWG]

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Není to 4x4mm2 ten Mogami 3104 ?

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Pravdu mas 4x4 to je, ale stale tlste jak svina. ;-)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Drahá svina

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Tlustá sviňa to teda je. 14,5mm.
Stáhnul jsem si jejich katalog (bohužel z roku 2020) a tam se píše:
Každý vodič je vyroben z mnoha pramenů z provázku slavné bezkyslíkaté mědi MOGAMI „NEGLEX“ v barevně kódované PVC izolaci. Kabely chrání pevný, nízkoprofilový matně černý superflexibilní PVC plášť.
U reprokabelů izolace z tohoto materiálu nevadí?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Ja som práve fascinovaný tým, že najviac prispevkou ku káblom majú v tomto vlákne tí čo si kupujú aj tak káble od oka alebo ppdľa toho čo si myslia že je technicky dôležité.
Pôvodný dotaz vôbec nikto okrem mňa nebral v potaz a aj samotný autor si povzdychol že škoda že nie sú tie Aliexpressove káble aj 6 metrové. Pritom podľa popisu rozhodne tieto káble nebudú mať plnši spodok. “vykreslenejšie” znamená obvykle viac detailu a to býva väčšinou spojené so štíhlejším spodokom ktorý sa potom javí ako presnejši a/alebo aj o niečo viac výšiek.
Treba aspoň viac čítať s porozumením, keď už nenakupujete kabeláž spôsobom vyskúšam, porovnám a podľa toho si vyberiem.

Odpovědět