Chcel by som skúsiť nejaké lepšie reprokáble k zostave NAD C370 + Wharfedale Diamond 9.2. Ako signálne sú použité RG62.
Čo sa týka zvuku, očakávam v prvom rade prečistenie stredov a viac detailov v stredoch, ale nie na úkor ostrosti a "ujačanosti" a zjemnenie výšok, prípadne nárast priestoru.
Cenu neuvádzam schválne (dĺžka cca. 2x3m), popozeral by som po bazároch a pod. Preferujem medené káble. Máte s niečím dobrú skúsenosť?
Reprokáble
Re: Reprokáble
Myslim ze o cene bys mel mit asi predstavu ci nejakou hranici....uz vzhledem i k tem signalovym kabelum (nebo uvazujes o vymene i tady?) i tve sestave. Jestli se nepletu, tyto bedynky maji bi-wire, ze? Co mas za reprokabely ted?
RG62 nemám v pláne meniť, mal som skúsenosť s drahšími signálnymi káblami a investícia by to bola neadekvátna, je to dobrý kábel.
Čo sa týka reprokáblov, skúšal som len nejaké tenšie XLO zo značkových a to ma absolútne nepresvedčilo. To ma stavia medzi otázku, či to skutočne nemá zmysel, alebo jednoducho neboli dostatočne dobré. Práve toto chcem rozriešiť v tomto topicu.
Áno, majú biwire. Momentálne mám zapojenú obyčajnú 4mm2 medenú dvojlinku (doma sa nájde ešte jedna 2,5mm2 na biwire, ale tam som prínos nepociťoval).
Hodnota káblov ako nových by nemala rozhodne presahovať hodnotu reproduktorov a od toho sa dá odvodiť nejaká predstava pre bazárové ceny atp. Presnú hranicu nemám, ide skutočne o to dostať z týchto regálov maximum, najmä v oblasti stredov a prekreslených (ale veľmi jemných) výšok. Nemám rád ostrý zvuk na výškach, napriek tomu, že počúvam hlavne tvrdšie hudobné štýly (nie je pravidlom).
Čo sa týka reprokáblov, skúšal som len nejaké tenšie XLO zo značkových a to ma absolútne nepresvedčilo. To ma stavia medzi otázku, či to skutočne nemá zmysel, alebo jednoducho neboli dostatočne dobré. Práve toto chcem rozriešiť v tomto topicu.
Áno, majú biwire. Momentálne mám zapojenú obyčajnú 4mm2 medenú dvojlinku (doma sa nájde ešte jedna 2,5mm2 na biwire, ale tam som prínos nepociťoval).
Hodnota káblov ako nových by nemala rozhodne presahovať hodnotu reproduktorov a od toho sa dá odvodiť nejaká predstava pre bazárové ceny atp. Presnú hranicu nemám, ide skutočne o to dostať z týchto regálov maximum, najmä v oblasti stredov a prekreslených (ale veľmi jemných) výšok. Nemám rád ostrý zvuk na výškach, napriek tomu, že počúvam hlavne tvrdšie hudobné štýly (nie je pravidlom).
Asi by bolo vhodné, aby mali aspoň nejaké tienenie.
Možno pre priblíženie charakteru. Mierne ufiknutie výšok nevadí (zmršená akustika a momentálne nemožnosť riešiť ju), ale detaily na stredoch sú dôležité, najmä nižších.
Čau,
z vlastní zkušenosti můžu doporučit reprokabely Cardas Crosslink. Předtím jsem měl Audioquest Type 4+ BD a ve srovnání s Cardasem jsem u nich nepozoroval takové rozdělení nástrojů v prostoru, středy nezněly tak pěkně a basy nešly tak hluboko jako u Crosslinku.
Určitě je dobré kabely na tvé sestavě vyzkoušet, ale jak je psáno např. v recenzi zde http://www.audiodrom.cz/cardas.html, je Crosslink celkem sázka na jistotu
z vlastní zkušenosti můžu doporučit reprokabely Cardas Crosslink. Předtím jsem měl Audioquest Type 4+ BD a ve srovnání s Cardasem jsem u nich nepozoroval takové rozdělení nástrojů v prostoru, středy nezněly tak pěkně a basy nešly tak hluboko jako u Crosslinku.
Určitě je dobré kabely na tvé sestavě vyzkoušet, ale jak je psáno např. v recenzi zde http://www.audiodrom.cz/cardas.html, je Crosslink celkem sázka na jistotu
Ahoj,
vďaka za tip. Ak by ich niekto predával, určite by som mal záujem.
vďaka za tip. Ak by ich niekto predával, určite by som mal záujem.
pouzivam K400 bi-wire, neni to prilis drahe (400 Kc za metr) a linn to bezne pouziva ve svych top sestavach,
na ebay se daji obcas koupit pouzite.
http://linn.co.uk/music_systems_k400_loudspeaker_cable
na ebay se daji obcas koupit pouzite.
http://linn.co.uk/music_systems_k400_loudspeaker_cable