Sieťový napájací kábel
Sieťový napájací kábel
Otázka do pléna, aký by mal byť minimálne dlhý prívodný napájací kábel ku komponentom a dôvod?
Re: Sieťový napájací kábel
1,8 metru. Praktičnost délky. Me osobně se kratší délky neosvědčily.
U značky VDH je to pak i kvůli vlivu filtrace.
U značky VDH je to pak i kvůli vlivu filtrace.
No mne by stacila dlzka 1m, len ci taka moze byt?
V jednom studio mi vraveli , ze minimalna by mala byt 1,5m.
V jednom studio mi vraveli , ze minimalna by mala byt 1,5m.
Pokud si budeš dělat kabel z obyčejné metraze, tak si udělej klidně 0,5 m.
Pokud bys chtěl rozstrihnout např originál kabel fururech na 2 krátké, pak je to blbost.
Už je těžko prodat a při změně sestavy budeš treba za 3 roky litovat, ze nemáš původních 1,8 m
Za sebe bych též doporučil dělat min 1,5 metru. Kratší se blbe kroutí k pristrojum
Pokud bys chtěl rozstrihnout např originál kabel fururech na 2 krátké, pak je to blbost.
Už je těžko prodat a při změně sestavy budeš treba za 3 roky litovat, ze nemáš původních 1,8 m
Za sebe bych též doporučil dělat min 1,5 metru. Kratší se blbe kroutí k pristrojum
Ano , planujem vyrobu z metraze a tiez si skor myslim, ze optimalna dlzka bude 1,5m.
Zapaja sa tienenie pri takom napajacom kably pri vyrobe z metraze alebo nie?
Zvazuji o vyrobe 2-5m kabelaze, mel by nekdo zajem ?
Cena zhruba 1700kc (cena je odhadni, pac jsem zatim neobjednaval veci - spise cena je nadsazena takze pujde nize.)
Prozatim info koncovky zlate s obalem cervene a modre. Samozrejmne budou odstinene a nejaky cas bude to vyrobit.
Tudiz je na Vas zda k memu zajemci privyrobim i pro Vas...

Cena zhruba 1700kc (cena je odhadni, pac jsem zatim neobjednaval veci - spise cena je nadsazena takze pujde nize.)
Prozatim info koncovky zlate s obalem cervene a modre. Samozrejmne budou odstinene a nejaky cas bude to vyrobit.
Tudiz je na Vas zda k memu zajemci privyrobim i pro Vas...

lépe delší kvůli manipulaci s přístroji, fyzikální vliv a důvod žádný
některé zesilovače mají vzadu na panelu AC zásuvku (nebo dvě)
pro další komponent (tuner, deck, CD, EQ...) nepatrného příkonu
některé zesilovače mají vzadu na panelu AC zásuvku (nebo dvě)
pro další komponent (tuner, deck, CD, EQ...) nepatrného příkonu
Přidám se s dotazem na zapojení stínění u DIY kabelu. Díky.
stineni na "zem" a K filtru nebo lepsimu komponentu, napr. Zesiku. Mel by mit zapojenou zem, jinak je to na nic.
Ale jeste tomu moc nerozumim. At radeji odpovi nekdo zkusenejsi nebo elektro/hifi konstrukter.
Ale jeste tomu moc nerozumim. At radeji odpovi nekdo zkusenejsi nebo elektro/hifi konstrukter.
A zapojit na obou stranách?
lidumil
vyzkoušej dát 2 nebo lépe 3 stínění (mědené punčošky) přes sebe a každé zapoj na opačné straně.
tedy 2 do zdi a 1 do přístroje.
mě to takhle teď bude dělat pytel na nový napájecí kabel ze stříbrných vodičů.
(když už máš tak krásné, luxusní koncovky, udělej si nekompromisní, stínící oplet!)
vyzkoušej dát 2 nebo lépe 3 stínění (mědené punčošky) přes sebe a každé zapoj na opačné straně.
tedy 2 do zdi a 1 do přístroje.
mě to takhle teď bude dělat pytel na nový napájecí kabel ze stříbrných vodičů.
(když už máš tak krásné, luxusní koncovky, udělej si nekompromisní, stínící oplet!)
To jako bez izolace mezi těmi těmi vrstvami?
Měď je vodivá a pokud by se vrstvy vzájemně dotýkaly a jak píšeš, byly na střídačku uzemněny, pak by to bylo jako jedna, byť hustější vrstva stíněného opletu, ale uzemněná na obou stranách...
Měď je vodivá a pokud by se vrstvy vzájemně dotýkaly a jak píšeš, byly na střídačku uzemněny, pak by to bylo jako jedna, byť hustější vrstva stíněného opletu, ale uzemněná na obou stranách...
ramones
pokud si kolega lidumil troufá na výrobu napájecího kabelu, tak určitě chápe "úskalí" výroby.
( a dle výběru koncovek oyaide tipuji, že bude mít zkušeností habaděj)
to, že má třeba i správně zapojit žlutozelený mu zde také nebudeme radit, ne?

pokud si kolega lidumil troufá na výrobu napájecího kabelu, tak určitě chápe "úskalí" výroby.
( a dle výběru koncovek oyaide tipuji, že bude mít zkušeností habaděj)
to, že má třeba i správně zapojit žlutozelený mu zde také nebudeme radit, ne?