Signálové CA Azur Reference a Ecosse Conductor CA1
Signálové CA Azur Reference a Ecosse Conductor CA1
Ahoj.
Znáte někdo tyto kabely? Jak se vám zdají? Oba získaly nějaké ceny, ale to nic nemusí znamenat. Finančně jsou stejně drahé, první postříbřený, druhý jen měď.
Rozhoduji se který si koupit. Už jsem oba slyšel, ale rád bych znal i dojmy jiných, pro případ, že by u mne šlo jen o psychoakustický rozdíl, což si nemyslím.
Nebo se vydat ještě za něčím jiným? Jde mi o to, aby mi kabel zůstal i po případné výměně komponentů za lepší.
Znáte někdo tyto kabely? Jak se vám zdají? Oba získaly nějaké ceny, ale to nic nemusí znamenat. Finančně jsou stejně drahé, první postříbřený, druhý jen měď.
Rozhoduji se který si koupit. Už jsem oba slyšel, ale rád bych znal i dojmy jiných, pro případ, že by u mne šlo jen o psychoakustický rozdíl, což si nemyslím.
Nebo se vydat ještě za něčím jiným? Jde mi o to, aby mi kabel zůstal i po případné výměně komponentů za lepší.
Re: Signálové CA Azur Reference a Ecosse Conductor CA1
Já mám od Ecosse reproduktorový kabel. Splnil to, co jsem od něj čekal díky své kunstrukci. K tomu tvému propojovacímu nedokážu říct víc, než že je to koaxiální konstrukce a je to jeden ze základnějších modelů firmy. Čekal bych, že to bude podobné jako u CA. Nečekal bych zázraky v této kategorii. Jestli to je lepší než dobře udělaný RG62, tak jde jen o to, kolik do toho chceš vrazit.
No já mám svou RG62 a musím říct, že poté, co jsem slyšel tyto 2 kabely, tak ji už nechci. Hrála tak nějak tence, výšky trochu ostré.agavel píše:Jestli to je lepší než dobře udělaný RG62, tak jde jen o to, kolik do toho chceš vrazit.
Azur byl býrazně lepší vyšší basy, zřetelnost, jemnější ale čisté výšky, větší objem. Ale ještě jakoby mu něco chybělo.
Ecosse byl na první poslech zase o něco dál, ještě zřetelnější, lepší lokalizace, ještě čistší či jemnější výšky, a to co chybělo Azuru už měl. Přirozenější hlas, větší objem, fouknutí do saxofonu mělo větší sílu a dynamiku. Bylo to příjemnější a klidnější na poslech.
Další den jsem zpočátku moc nepozoroval rozdíl, až po půlhodině, když jsem změnil přehrávané CD (Chesky Audiophile Voices nebo tak nějak). A rozdíly stejné jako předtím.
Jen si nejsem jist, zda jsem jen o tom nepřesvědčil sám sebe.
Tak vzhledem k tebou napsanému pozor na mě. Někteří zde na fóru by tě mohli varovat, že jsem nahluchlý. U propojovacích kabelů jsem trochu skeptický. V době, kdy jsem ještě zkoušel cinche, tak jsem neměl aparaturu, na které by ty rozdíly byly velmi slyšet. A u XLR kabelů se mi zdá, že jsou ty rozdíly ještě menší.
Nicméně Ecosse je pro mě hodně zajímavá firma, kterou sleduju od doby, co jsem měl doma Regu Planet 2000. Můj vzhtah k ní by se dal charakterizovat jako rozpačitý s prvky rozčarování. Pomohl jí až Dudek SR1. A její předchozí majitel mi psal, že na ni měl vyzkoušený některý z vyšších modelů Ecosse, se kterým to bylo ono. Já tehdá nechtěl dát za kabel 2/3 ceny přehrávače z druhé ruky. Dnes jsem rád. Ale Ecosse mě zůstalo v paměti. Do jejich reprokabelů jsem šel kvůli ceně, která se vyskytla a kvůli konstrukci a materiálu, které se mi zdály zajímavé. Kombinace solidcore+multistrand a vlastních meděných pozlacených konektorů. Dobré recenze včetně Hifi Choice. Ecosse prostě nejsou špatné, i když jsou jedny z mnoha. Hlavně dělají jen kabely. CA dělá různou elektroniku a kdo ví, zda jejich kabely nejsou OEM. Pokud jsou stejně dobré jako jejich elektronika, tak je to dobrá kvalita za dané peníze. Tebou zmíněný model Ecosse není hvězdný, ale nedivím se, že mohl být lepší. Také to může souviset s tvojí konkrétní sestavou. Pokud jsi to slyšel, tak to neřeš a jdi do toho. Někdo u nás Ecosse prodává jako nové?
Nicméně Ecosse je pro mě hodně zajímavá firma, kterou sleduju od doby, co jsem měl doma Regu Planet 2000. Můj vzhtah k ní by se dal charakterizovat jako rozpačitý s prvky rozčarování. Pomohl jí až Dudek SR1. A její předchozí majitel mi psal, že na ni měl vyzkoušený některý z vyšších modelů Ecosse, se kterým to bylo ono. Já tehdá nechtěl dát za kabel 2/3 ceny přehrávače z druhé ruky. Dnes jsem rád. Ale Ecosse mě zůstalo v paměti. Do jejich reprokabelů jsem šel kvůli ceně, která se vyskytla a kvůli konstrukci a materiálu, které se mi zdály zajímavé. Kombinace solidcore+multistrand a vlastních meděných pozlacených konektorů. Dobré recenze včetně Hifi Choice. Ecosse prostě nejsou špatné, i když jsou jedny z mnoha. Hlavně dělají jen kabely. CA dělá různou elektroniku a kdo ví, zda jejich kabely nejsou OEM. Pokud jsou stejně dobré jako jejich elektronika, tak je to dobrá kvalita za dané peníze. Tebou zmíněný model Ecosse není hvězdný, ale nedivím se, že mohl být lepší. Také to může souviset s tvojí konkrétní sestavou. Pokud jsi to slyšel, tak to neřeš a jdi do toho. Někdo u nás Ecosse prodává jako nové?
No a toho se právě bojím...proto se ptám, jestli s tím nemá zkušenost ještě někdo jiný, abych po výměně aparátu nezaplakal.agavel píše:Také to může souviset s tvojí konkrétní sestavou. ..... Někdo u nás Ecosse prodává jako nové?
Ecosse bych asi kupoval přes net z GB, za nějakých 60 GPB včetně poštovného je to v pohodě, spíše bych šel možná i do vyššího modelu.
Kabely CA jsou v podstatě OEM, PRÝ snad kupují ve velkém metráž nějaké kvalitní a strkají tam jen své konektory tak vycházejí levněji, ale měly by být ze slušného zdroje.
Konektory a provedení spojení by měly být přiměřené kvality, jinak si můžeš takové kabely udělat sám. Nechtěl jsem ti navrhovat vyšší modely od Ecosse, ale vidím, že máš dobrý zdroj. Já to tam sleduju, ale většinou mají jen nesymetrické, které jsou pro mě nezajímavé. Obávám se ale, že tu neseženeš skoro nikoho, kdo Ecosse zná a o to méně je pravděpodobné, že někdo bude znát tyhle konkrétní.
Kde jsi teda slyšel přímo ty Ecosse?
Kde jsi teda slyšel přímo ty Ecosse?
U mne domaagavel píše:Kde jsi teda slyšel přímo ty Ecosse?
Mimochodem dá se někde koupit slušný audio koax v metráži? Kvalitní konektory mám (z toho Clearaudia
Ecosse v Česku prodává Tykon. CA si kabely sama nevyrábí nechávají si je dělat od nějaké z renomovaných kabelářských firem. Nemůžu jí teď přijít na jméno.
Myslím, že by šlo něco koupit např. v Panském dvoře (Ojáde, nechce se mi hledat jak se to píše), Van den Huly v Highendu na Belgické nebo další v jiných studiích.noaid píše:Mimochodem dá se někde koupit slušný audio koax v metráži? Kvalitní konektory mám (z toho Clearaudia). Použil bych to jako další kabel k něčemu, koupený by byl k DacMagic.
A nehledej lepší sestavu. Ta může být lepší i tím, že bude mít nižší výstupní impedanci a zahraje i na normálních kabelech. Prostě každá kombinace může být jiná a holt se musíš smířit s tím, že kupuješ kabely pro svoji konkrétní sestavu.
Pokud Borek nemůže něčemu přijít na jméno, tak bych si na to dával minimálně pozor
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Noaide,noaid píše:No a toho se právě bojím...proto se ptám, jestli s tím nemá zkušenost ještě někdo jiný, abych po výměně aparátu nezaplakal.agavel píše:Také to může souviset s tvojí konkrétní sestavou. ..... Někdo u nás Ecosse prodává jako nové?
Ecosse bych asi kupoval přes net z GB, za nějakých 60 GPB včetně poštovného je to v pohodě, spíše bych šel možná i do vyššího modelu.
Kabely CA jsou v podstatě OEM, PRÝ snad kupují ve velkém metráž nějaké kvalitní a strkají tam jen své konektory tak vycházejí levněji, ale měly by být ze slušného zdroje.
nějaké kabely Ecosse jsem také vyzkoušel a mohu Ti jen říct, že určitě nemusíš mít strach o kvalitu nebo, že uděláš koupí Ecosse nějakou chybu. Tato značka není v našich končinách až tak populární, ale na ostrovech je to velmi dobře hodnocená značka. Pokud mohu poradit, tak jdi radši do vyžšího modelu, který už si necháš i když změníš aparát. Hrozí jedině, že lepší stroje mají symetrické výstupy a to bude možná jediný důvod ke změně kabeláže.
Já používal Ecosse Conduktor s Rega-Planet 2000 a sedělo to velmi dobře, ale s Rega-Jupiter jsem už měnil kabel za Ecosse Maestro a bylo to úplně někde jinde. Nevím jestli jsem to přehlédnul, ale nevím k čemu chceš ten kabel použít.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Jinak něco se o Ecosse psalo tady:
http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... osse#p1055
http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... osse#p1055
Všem zúčastněným děkuji za názory a odpovědi.
Mám půjčené ještě další 3 kabely, takže celkem teď porovnávám 6 různých kousků, pořádám "velký test signálových kabelů" a musím říct, že už mi jde z toho hlava kolem, vše, až na 2 výjimky hraje dost podobně a ten Ecosse Conductor už se mi nezdá tak dobrý, je otázka, jak to bude vypadat zítra, až zase přijdu unavený z práce a jak zase pozítří, či později večer, až se síť uklidní... Dnes už ty rozdíly nevnímám tak jako včera, i když jsou. Bohužel největší jsou v mechanické části, některé kabely je problém vůbec nacpat do konektoru. Ale už mám jednoho favorita. Pro dnešek
Uvidíme, co budu říkat další dny.
Každopádně se mi nezdá žádný kabel vyloženě špatný, spíše jen jiný. Ty rozdíly by vylezly asi až na něčem lepším...pokud jsou.
Mezi DacMagic a integr. NAD 314 (zatím) s Mission 752 (zatím). U toho Ecosse bych asi taky šel do toho Maestro MA2, uvidím.Mark Levinson píše: Nevím jestli jsem to přehlédnul, ale nevím k čemu chceš ten kabel použít.
Mám půjčené ještě další 3 kabely, takže celkem teď porovnávám 6 různých kousků, pořádám "velký test signálových kabelů" a musím říct, že už mi jde z toho hlava kolem, vše, až na 2 výjimky hraje dost podobně a ten Ecosse Conductor už se mi nezdá tak dobrý, je otázka, jak to bude vypadat zítra, až zase přijdu unavený z práce a jak zase pozítří, či později večer, až se síť uklidní... Dnes už ty rozdíly nevnímám tak jako včera, i když jsou. Bohužel největší jsou v mechanické části, některé kabely je problém vůbec nacpat do konektoru. Ale už mám jednoho favorita. Pro dnešek
Každopádně se mi nezdá žádný kabel vyloženě špatný, spíše jen jiný. Ty rozdíly by vylezly asi až na něčem lepším...pokud jsou.
Jednu věc ale nepochopím - jak to že signálové kabely mohou různě zobrazovat basy. U výšek to chápu - kapacita, indukčnost, různé dráhy spletenými vodiči, při vysokých kmitočtech to může způsobit "rozmazání či zrnitost" apod. Ale u nízkých kmitočtů, kde je délka vlny 100x delší se to na půl metru nemůže projevit. A projevuje...Jak to? 
Nevím, celkový průřez? A hlavně asi konstrukce kabelu. Určitě ale někdo napíše víc. A co teprve když zjistíš, jaké jsou v tomto rozdíly mezi zesilovači a bednami
Jinak vidím, že máš taky 752. Máš verzi Freedom? Doporučil bych ti časem výměnu zesíku, zjistíš, že tím dokážeš daleko víc než těmi kabely. Na nich v tomto šetři, jestli je naděje vyřešit základní kámen. Já jsem si to s nima celé prošel, tak vím o čem mluvím. Dneska dorazil další kousek a Mission zase vykvetly.
Jinak vidím, že máš taky 752. Máš verzi Freedom? Doporučil bych ti časem výměnu zesíku, zjistíš, že tím dokážeš daleko víc než těmi kabely. Na nich v tomto šetři, jestli je naděje vyřešit základní kámen. Já jsem si to s nima celé prošel, tak vím o čem mluvím. Dneska dorazil další kousek a Mission zase vykvetly.