Signálové kabely 5 metrů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
darken76
Kontaktovat uživatele:

Re: Signálové kabely 5 metrů

Příspěvek od darken76 »

BVa píše:Bolo by dobré nepliesť dokopy signálové káble a reprokáble (odkaz na CYSY krížovú štvorku..).
Tak jsi toto napsal asi dřív,než jsi to četl.Kdyby jsi to napsal napoprvé,s takovým pěkným zdůvodněním,tak ani neceknu.Nemám problém uznat,když plácnu blbost,přece jen jsem v oboru amatér,ale toto vyznělo,jako že jsem úplný idiot.

Zapojení mám,červená a bílá signál,modrá a žlutá zem,stínění jsem zkoušel připojit na zem,jak na straně zdroje,tak na obou koncích.Žádný rozdíl jsem neslyšel.Kabel je mezi CA Azur 551P a CA Azur 840A.Pokud v tom vidíš nějaký zásadní problém,rád se poučím,jak si to udělat líp,bude to jen lepší pro mě.

Koax jsem taky zkoušel,konkrétně SC Sinus control a Tasker T42.SC Sinus control není vůbec špatný a cena je až směšná ale SC Square mi prostě přijde zvukově lepší,proto jsem doporučil tento.Taky na to nemá moc velký ropočet,10m kvalitního kabelu bude něco stát.Takový SC Stratos by ho vyšel v téhle délce na víc než 5000,bez konektorů.Snažím se poradit,podle toho,co jsem sám zkusil.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Já jsem si na ten odkaz, kde je foto kabelu, kliknul, než jsem psal příspěvek. Nic neměním na tom, co jsem už napsal. Pro RCA-RCA z výstupu phono korekčního zesilovače do předzesilovače je taková konstrukce kabelu kolosální nesmysl. Je potřeba zachovat kontinuitu stínění pro co nejlepší odolnost vůči VF rušení a co nejmenší odpor/impedanci stínění pro co nejmenší úbytek napětí na něm v důsledku vyrovnávacích proudů. Signálová zem pro toto nesymetrické propojení je stínění kabelu, stínění s co nejmenším odporem (= husté, dostatečný celkový průřez). Je mi líto, i když jsem na hifistické nesmysly zvyklý, tak u kolosálních nesmyslů se ozvu.
Pavel Macura Audio

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 darken76
Ale však som si tvoj prvý príspevok prečítal, aj som klikol na odkazy na dva symetrické káble, z nich jeden typu "star quad" ("simulácia" koaxiálu tesným stočením, lepšie potlačenie rušení z magnetickej zložky poľa) doporučuješ zapojiť ako krížovú štvorku. Symetrické káble na nesymetrické prepojenie nemajú žiadny význam, je lepšie použiť rovno koaxiál, než jeho "simuláciu".. A krížová štvorka má nejaký význam skutočne len pre pripojenie reproduktorov (menší odpor a indukčnosť). Viem že odkaz na CYSY si nedal ty, to som ani nenapísal. Tak sa nečerti.
To zapojenie čo máš, je prakticky ekvivalent spletaných káblikov, kde nie je žiadne tienenie (nemáš ho nikam zapojené..) proti elektrickej zložke rušivých polí, odolnosť proti magnetickej zložke (čiastočná) je daná (tým tesným skrútením vnútorných žíl, to je tá "simulácia" koaxiálneho usporiadania. Ak chceš ten kábel využiť, tak spoj tienenie na obidvoch koncoch na zeme RCA, dostaneš okrem tienenia aj menší odpor a menšie rušenia (úbytky), za cenu vyššej kapacity živý-zem . Ale je lepšie (jednoduchšie) rovno použiť kvalitný koaxiál, kde oplet navyše tieni aj tú elektrickú zložku poľa.
Vhodný typ je napr. https://imusicdata.cz/sc-300-0071-spiri ... rovy-kabel

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

bh69
Zminena "pomlazka" vyhrala docela presvedcive a prestoze jsem ji puvodne vubec nechtel, nakonec jsem si ji nechal. Vliv ruseni se nemusel projevit
Možno vyhrala práve preto, že vplyv rušení sa prejavil..."jakoby lepsi vzdusnost a cistotu" ??

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

BVa píše:Možno vyhrala práve preto, že vplyv rušení sa prejavil..."jakoby lepsi vzdusnost a cistotu" ??
tak tehle poznamce nerozumim - ze jako to ruseni dela zvuk bohatsim ? neco jako gramofon ? :D

ale co se tyka ruseni, uz je to taky pres 15 let - tenkrat vzduch tak nacpany rusenim nebyl (mobilu malo, wifi zadne, navic v RD na okraji mesta ..)

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

To BVa

Napsal jsem to trochu zmateně,to stínění je připojené a to na obou koncích.Nejdřív jsem ho připojil na straně zdroje,jak se leckdy doporučuje,vyzkoušel a pak jsem připojil i druhou stranu a znovu vyzkoušel.Protože jsem neslyšel rozdíl,nechal jsem to tak,což jsem prvně nenapsal.Ten Spirit určitě zkusím,díky za tip.

To PMA

Mohl by jsi prosím říct,co je se stíněním to kabelu v nepořádku,dvojité nestačí?

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Inakustik - signálový - metráž , dá se to vůbec u nás sehnat ? Poradte.
Jaké jsou Vaše zkušenosti s tímto výrobcem a jeho ksbely ?

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Inakustik jsem před lety kupoval ve StudioEso Praha. Psal se rok 2013 myslím.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Inakustik. U nas nevim, v nemecku snadno. Nejvyssi co jsem delal metraz je NF-202. Dva symetricke medene solid core vodice. Asi lepsi na xlr. Nebo rca NF 102. Nesymetricky. Na vetsi delku bych asi zvolil spis viablu nf s1 quatro silver nebo s6. Oba jsou taky med, ne solid core, o dost lepe stinene nez inakustik.

Odpovědět