Po vynikající zkušenosti se silně stříbřenými reprokabely DH Labs Silver sonic Q-10, které mám v sestavě,jsem se rozhodl, že je načase zase trošku experimentovat a vyzkoušet něco nového a tak jsem se začal pídit po slušných stříbrných kabelech signálových. Po studiu nejrůznějších recenzí interconnectů značek jako Silver sonic, DH Labs, HGA a XSymphony Pure silver fantasy, jsem nakonec narazil až na holandského výrobce Crystal cable. Jejich signálové kabely mě už svým provedením naprosto uchvátily a po telefonátu s panem Navrátilem z Hifistudia v Havířově, kde jsem trošku vyzvídal, jestli hrají tak dobře, jak vypadají, bylo brzy rozhodnuto a já poštou brzy dostal kablík nejtenčí a nejlevnější, a to Crystal cable Piccolo, který sám posbíral spoustu ocenění ve světě.
Když jsem ho vyměnil v sestavě za AQ Kinga Cobru, což je velmi dobrý kabel, jsem velmi rychle pochopil, že tenhle kablík si své uznání v hudebním světě vydobyl nejspíš právem. Naprosto kouzelný zvuk, neutrální, přirozený, vyrovnaný,uvolněný a opravdu průzračný jako křišťál. Čistý a hladký, jemný.Nádherné barvy nástrojů a vokálů, zvlášť ženský vokál získal jaksi na půvabu,separace nástrojů v prostoru výborná.Tento teňunký kablík byl jasně lepší a co bylo nejzajímavější, i na basech šel níž než Cobra. Když jsem se dost naposlouchal, tak mě přepadla další, zlovolná myšlenka.Tak si říkám, sakriš, když už nejnižší model hraje takhle, jak proboha hrají asi ty vyšší modely?!

Takže mi to nedalo a já posléze znovu volal do Havířova a vyzvídal a skončilo to nakonec malým výletem do Hifistudia za panem Navrátilem, abych si poslechl i vyšší model Micro. Abych zvýšil objektivitu samotného testování a porovnávání kabelů, přibral jsem s sebou i kolegu "captaina", který zároveň posloužil i jako znamenitý řidič

Kabely Piccolo, Micro a Standard jsou konstrukčně naprosto totožné, jen vyšší model se vždy liší tloušťkou použitého stříbrného vodiče. Testovali jsme na sestavě Pioneer A9 a D9, protože že je mám doma a jsou navíc na použité kabely velmi citlivé.Ještě musím na okraj zmínit, že připojeny byly skvělé reprosoustavy Usher Dancer Mini 1, které hrály naprosto fantasticky a zřejmě je budu nucen koupit. Reprokabely byly použity rovněž stříbrné Piccolo. A konečně k testu. Po zahřátí sestavy s Piccolem jsme tedy připojili k sestavě signálové Micro a rozdíl byl slyšet. Shodli jsme se jednoznačně, že Micro znělo o chloupek objemněji, jaksi dospěleji, ještě snad uvolněněji a muzikálněji a bylo to ONO. Nebylo co řešit a koupil jsem je, protože lepší signálové kabely jsem zatím neslyšel. Hudbu zprostředkovávají tak skvěle, že máte nakonec pocit, že mezi komponenty snad ani žádný kabel není.
Předpokládám,že kdo si Micro (a zřejmě i Piccolo) koupí a vyzkouší jako já, už od své sestavy neodpojí. Jejich koupí nemůžete udělat chybu:P
http://www.navratilaudio.cz/pr_crystal/pr_crystal.html