Signálové kabely Crystal cable Piccolo a Micro

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Steve
Kontaktovat uživatele:

Signálové kabely Crystal cable Piccolo a Micro

Příspěvek od Steve »

Po vynikající zkušenosti se silně stříbřenými reprokabely DH Labs Silver sonic Q-10, které mám v sestavě,jsem se rozhodl, že je načase zase trošku experimentovat a vyzkoušet něco nového a tak jsem se začal pídit po slušných stříbrných kabelech signálových. Po studiu nejrůznějších recenzí interconnectů značek jako Silver sonic, DH Labs, HGA a XSymphony Pure silver fantasy, jsem nakonec narazil až na holandského výrobce Crystal cable. Jejich signálové kabely mě už svým provedením naprosto uchvátily a po telefonátu s panem Navrátilem z Hifistudia v Havířově, kde jsem trošku vyzvídal, jestli hrají tak dobře, jak vypadají, bylo brzy rozhodnuto a já poštou brzy dostal kablík nejtenčí a nejlevnější, a to Crystal cable Piccolo, který sám posbíral spoustu ocenění ve světě.
Když jsem ho vyměnil v sestavě za AQ Kinga Cobru, což je velmi dobrý kabel, jsem velmi rychle pochopil, že tenhle kablík si své uznání v hudebním světě vydobyl nejspíš právem. Naprosto kouzelný zvuk, neutrální, přirozený, vyrovnaný,uvolněný a opravdu průzračný jako křišťál. Čistý a hladký, jemný.Nádherné barvy nástrojů a vokálů, zvlášť ženský vokál získal jaksi na půvabu,separace nástrojů v prostoru výborná.Tento teňunký kablík byl jasně lepší a co bylo nejzajímavější, i na basech šel níž než Cobra. Když jsem se dost naposlouchal, tak mě přepadla další, zlovolná myšlenka.Tak si říkám, sakriš, když už nejnižší model hraje takhle, jak proboha hrají asi ty vyšší modely?! :o Takže mi to nedalo a já posléze znovu volal do Havířova a vyzvídal a skončilo to nakonec malým výletem do Hifistudia za panem Navrátilem, abych si poslechl i vyšší model Micro. Abych zvýšil objektivitu samotného testování a porovnávání kabelů, přibral jsem s sebou i kolegu "captaina", který zároveň posloužil i jako znamenitý řidič :lol: Kabely Piccolo, Micro a Standard jsou konstrukčně naprosto totožné, jen vyšší model se vždy liší tloušťkou použitého stříbrného vodiče. Testovali jsme na sestavě Pioneer A9 a D9, protože že je mám doma a jsou navíc na použité kabely velmi citlivé.Ještě musím na okraj zmínit, že připojeny byly skvělé reprosoustavy Usher Dancer Mini 1, které hrály naprosto fantasticky a zřejmě je budu nucen koupit. Reprokabely byly použity rovněž stříbrné Piccolo. A konečně k testu. Po zahřátí sestavy s Piccolem jsme tedy připojili k sestavě signálové Micro a rozdíl byl slyšet. Shodli jsme se jednoznačně, že Micro znělo o chloupek objemněji, jaksi dospěleji, ještě snad uvolněněji a muzikálněji a bylo to ONO. Nebylo co řešit a koupil jsem je, protože lepší signálové kabely jsem zatím neslyšel. Hudbu zprostředkovávají tak skvěle, že máte nakonec pocit, že mezi komponenty snad ani žádný kabel není.
Předpokládám,že kdo si Micro (a zřejmě i Piccolo) koupí a vyzkouší jako já, už od své sestavy neodpojí. Jejich koupí nemůžete udělat chybu:P
http://www.navratilaudio.cz/pr_crystal/pr_crystal.html

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Signálové kabely Crystal cable Piccolo a Micro

Příspěvek od dadaft »

tyhle kabely (jako jediné) zcela nekriticky obdivuju.

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Teda Steve,
víc neříkej, jedu tam. Už se k Valdovi chystám delší dobu, ale toto je další impulz. Myslím, že se chystal i Fox, mohli bychom to spojit. Foxi slyšíš?

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

To nejsou jen neskutečný kecy na těch stránkách, to je snad už i zločin... :mrgreen:

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

kazzatel píše:To nejsou jen neskutečný kecy na těch stránkách, to je snad už i zločin... :mrgreen:
Myslíš tady, nebo ty účelové na tom reklamním letáku? V každém případě to nejsou žádné pochybné káble.

Samotný káblík by na tom měl být tak, či tak dobře: 1)Díky stříbru by měl být odpor v pohodě i při menším průřezu. 2)Koaxiální konstrukce a tenká izolace - indukčnost bude nízká. 3)Kapacita, no, vodiče jsou poměrně tenké, takže by to taky žádná hrůza být neměla a 4)skinefekt, tady by snad teoreticky mohl vadit malý využitelný povrch vodičů, ale v přenášeném pásmu kmitočtů by neměl být rozhodující.

5)Ku.va, fakt dobře s nima HiFi hraje hudbu! :D

Jsou sice drahé, ale vzhledem k tomu, že neznáme nároky výroby, nemohu ani říct, že jsou předražené, protože fakt nejsou žádné šméčko, které by zabíjelo cokoliv z kvalitní reprodukce, naopak nechybí žádná sebemenší jemnůstka, objem basů, rychlost, nástupy, doznívání těl, jemná textura nahoře i dole, barvy atd. Zkrátka ke 100tisícovým strojům jsou adekvátní.

PS: Omlouvám se, zahrnul jsem do toho popisu i jejich reprokáble.
Přes řeku do stínu stromů.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Crystal Cable má překrásné katalogy. *thumbs up*
Cena odpovídá materiálu, všechny stříbrné kabely vyjdou dráž.
Jediný stříbrný kabel, který mi před CC přišel dobrý, je VDH Orchide. CC se povedlo odstranit prezenci na středech, které vnímám u jiných značek. Přiznám se, že úplně pravdivý zvuk, není mou preferencí, potřebuji spíš příjemný zvuk, nejsem zvukař.

(Couchova aktivní labolatoř je pro opravdové znalce)

CC splňuje můj vkus už základním, cenově příjemným stříbrným kabelem, cinknutý zlatem, pro jemnější zvuk.

Chápu, že na levných Pioneerech, je drahý kabel asi nejvíce přínosný. Když nechce jít Steve do dražšího zesilovače, je lepší kabel investicí do budoucna. CC se mu neztratí, ani po upgradu na lepší zesilovač.
Valda má co nabídnout.

Koukám na krásný starý stroj, integrovaný Luxman 321. Noblesní značka se znamenitým MM phonem.
Možná prošel Kazzatelovi rukama, v testu pro Audio Video Revue.
Mám tu malou sbírku ávéerek a Pavlovy testy mi přijdou kouzelné.
Zákmity na osciloskopu, odtrhy..., prostě vše, co potřebuje citlivý posluchač, pro rozhodnutí k nákupu do své svatyně sudých harmonických, barevných alikvotů, náběžných hran, 3D prostoru...

hidefan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hidefan »

Díky laskavosti p.Navrátila jsem měl možnost posoudit kvality reproduktorových Crystal cabel Piccolo na své sestavě Cabasse Altura Bahia a zes. Xindak XA 6200.Musím konstatovat jednoznačně slyšitelný posun v
kvalitě podání zvukového spektra v celém mém, možná již tetřevím sluchovém pásmu.

kazzatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazzatel »

To bude asi tím natlačeným zlatem v okamžiku tuhnutí stříbra... :shock:

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Bylo mi zřejmé, díky zdařilým CC katalogům, že slyším vtlačené atomy zlata, do molekulárních mřížek stříbra. Zlato je jak známo pomalejší a elektrony vodí pomaleji, než stříbro. Tím se zvuk stal tekutým, plynulým, což je jak známo, opak nervního odhmotněného zvuku levných stříbrných kabelů. CC má jemný kultivovaný zvuk, zcela prost presence, zní koherentně a oblažuje vyladěním charakteru. Usnadňuje poslechové maratony a pro vlastníky jemného sluchu, který odhalí jakékoli rezonace, nelinearity a špatnou práci s náběžnou hranou impulsu. Při nesymetrických odtrzích u půlvlnného obdélníku, se na osciloskopu jev "glachštajchuje" po připojení kabelem Piccollo.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Zlato je jak známo pomalejší a elektrony vodí pomaleji, než stříbro.
:D

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Další z kandidátů na Nobelovu cenu :)
Pavel Macura Audio

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Masakr :mrgreen: Z toho by se dal udělat dobrý seminář na ČVUT zkusím to sdělit nějákému z vyučujících snad přežiju :mrgreen:
A nebo budu odsouzen k poslechu eskymáckých lidových písní.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

co kdyby nám někdo technicky zdatný osvětlil v mrak naší nevědomosti zahalené kouzlo téhle křišťálové tkaničky? než nějaká vycpávka je ušlechtilý kov zdá se vhodnější na medaile a šperky. tak v čem to vězí?

Piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piskot »

Koukám a není ani stíněný. To tomuto kabulu nevadí? Nebude pro šetřílky lepší si smotat nějaký ten stříbrný kabel sám, nebo koupit něco podobného se stříbrem určeného k jiným účelům? http://www.jacmusic.com/wire/index.htm http://www.who-sells-it.com/cy/intersta ... -4590.html nebo http://www.vt4c.com/shop/program/main.p ... 3&hit_cat= a http://www.vt4c.com/shop/program/main.p ... d=1034#601

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

tak tady máme kecy na kriminál, žertovnou přednášku na ČVUT, nobelovku, hahaha, to jsou ale blbci ti Krystali...
ale jsou to všechno takové kecy? co tahle věta z upoutávky: Když děláte věci správně, tak méně znamená více – menší průměr, méně dielektrika, méně plastů = nižší rezonance. (?)
nebude na tom něco pravdy?
jinde (nezávisle) jsem se dočetl: The cable moves then, each pole is subject to microspostamenti proportional to the circulating current and the fact that such movements toward the opposite for the two poles (negative and positive) we have a micro-variations of the distance between the two conductors, each having a corresponding movement generation current that tends to oppose the cause that generated it, we can say that we will have a compression wave amplitude in transit.
a dále se tam mluví o parazitní induktanci a kapacitanci a o jejich vlivu na výsledný zvuk a o tom, že jedna z cest je redukovat celkový průměr kabelu a co nejvíce snížit vzdálenost mezi vodiči - třeba i na úkor stínění.
Obviously we need to find a fair compromise between the need to reduce the parasitic inductance and to not increase too much the resistive component of the cable.
je na tom šprochu pravdy trochu?

Odpovědět