Signálové XLR do 10tis.
Re: Signálové XLR do 10tis.
Skoro všichni prodejci když jim přineseš plnou cenu tak ti je domu půjčí. Audionirvana bez problému posílá.
Internet je plny kablov, ktorych majitelia sa "posuvaju dalej"
A celkovo pri high-end kabloch plati, ze ked zaplatis plnu cennikovu cenu, tak si minimalne o 30% preplatil.
Ja pouzivam na zostavu v cene nasobkov tvojej profesionalne kable za menej penazi ako su tvoje rozpocty. ALe to je moja filozofia, ze akustika a dobre umiestnene kvalitne repro maju na kvalitu exponencialne vacsi vplyv ako vsetky kable sveta.
A celkovo pri high-end kabloch plati, ze ked zaplatis plnu cennikovu cenu, tak si minimalne o 30% preplatil.
Ja pouzivam na zostavu v cene nasobkov tvojej profesionalne kable za menej penazi ako su tvoje rozpocty. ALe to je moja filozofia, ze akustika a dobre umiestnene kvalitne repro maju na kvalitu exponencialne vacsi vplyv ako vsetky kable sveta.
To zapůjčení je rozhodně nejlepší cesta. A pokud nebude zbytí, pořád máš právo klasicky zakoupený kabel na eshopu do 14 dnů vrátit... Ale nechci ponoukat k testování tímto způsobem
Ale jak tady píše Fidji99 - rozhodně souhlas. Kabely se snažím kupovat na př. jenom bazarový, nebo demo... oni se nějako neopotřebujou, pokud se k nim majitel choval slušně. A ta cena padne na 50% a pak je o něco snesitelnější... Ještě je monžné kupovat metráže, ale od jistý kategorie už se metráž nenabízí.
A rozhodně není debat, že akustika je základ. Špatnou akustiku nezachrání ani sestava na 10 mega
Alespoň absorpci na první odrazy a další kapitolou jsou pak mody místnosti.... To jsi nějako zkoumal/řešil? Teda nechci odbíhat od tématu... Kdyby si to chtěl řešit asi založ vlákno, jestli ne - mlčím
Ale jak tady píše Fidji99 - rozhodně souhlas. Kabely se snažím kupovat na př. jenom bazarový, nebo demo... oni se nějako neopotřebujou, pokud se k nim majitel choval slušně. A ta cena padne na 50% a pak je o něco snesitelnější... Ještě je monžné kupovat metráže, ale od jistý kategorie už se metráž nenabízí.
A rozhodně není debat, že akustika je základ. Špatnou akustiku nezachrání ani sestava na 10 mega
Alespoň absorpci na první odrazy a další kapitolou jsou pak mody místnosti.... To jsi nějako zkoumal/řešil? Teda nechci odbíhat od tématu... Kdyby si to chtěl řešit asi založ vlákno, jestli ne - mlčím
Fidji99: poděl se o typy tvých kabelů, to by mě opravdu zajímalo.
misakq: nemám spešl místnost na poslech, klasický obývak s kuchyní cca 55m2. Absorbční podložky v tuhle chvíli neřeším. Akustiku resp. panely budou další v pořadí.
misakq: nemám spešl místnost na poslech, klasický obývak s kuchyní cca 55m2. Absorbční podložky v tuhle chvíli neřeším. Akustiku resp. panely budou další v pořadí.
https://www.audiocables.eu/products/mog ... connectors
tieto sa mi z ponuky Mogami osvedcili najviac.
Ked su tie kable dost dobre pre Davida Gilmoura, tak su dost dobre aj pre mna
Ten postup je nesprávný. Daleko dříve než nějaký kabel, bys měl právě řešit tu akustiku a spol. - to je pro poslech reprodukované hudby v domácích podmínkách to nejdůležitější.
Rozdíl vlivem kabelu nezastírám, ale je to v řádu nižších jednotek procent a na hranici rozeznatelnosti a statistické chyby, ale vliv akustiky je v řádu desítek procent.
Důležitý je kvalitně zpracovaný kabel, popř. stíněný. Jinak jsou to marketingové pohádky "různých" prodejců ( nechci urážet ).
Hodně úspěchů.
Absorpční podložky - to teda nevím co myslíš. To jsme dávali do ohrádky štěňatům
Já mysle panely... Ty jsou buď absorpční nebo difuzní... Podložky a nožičky to může být další kapitola, ale to bych řadil asi až úplně na konec...
Já mám taky klasický obytný prostor.. obyváko-jídelno-kuchyni... i tam to jde nějako rozumně řešit. Samozřejmě ne nekompromisně... Ale zase se nemusíš s audiem izolovat
Jako postupuj dle vlastní chuti... ale dokud akustiku nějako nepořešíš, pravděpodobně nebudeš se zvukem zcela spokojený. A jestli tou dobou už budeš mít dobrý kabely nebo ne je celkem jedno. Jen jde o to, že s akustikou moderního interiéru asi nelze zhodnotit přínos kabelů. Ty rozdíly smaže "ozvěna"...
Takže záleží - vadí Ti něco na tom, jak Ti to hraje? Co to je? Dokážeš to popsat?
Ale jestli máš doma alespoň velký chlupatý koberec mezi bednama a poslechovým místem, zatemňovací závěsy na oknech, nějaký nábytek, kytky... otevřenou knihovnu... Je možný že ten dozvuk (mimo spodek) bude celkem přijatelný i bez dodatečných úprav....
Já mysle panely... Ty jsou buď absorpční nebo difuzní... Podložky a nožičky to může být další kapitola, ale to bych řadil asi až úplně na konec...
Já mám taky klasický obytný prostor.. obyváko-jídelno-kuchyni... i tam to jde nějako rozumně řešit. Samozřejmě ne nekompromisně... Ale zase se nemusíš s audiem izolovat
Jako postupuj dle vlastní chuti... ale dokud akustiku nějako nepořešíš, pravděpodobně nebudeš se zvukem zcela spokojený. A jestli tou dobou už budeš mít dobrý kabely nebo ne je celkem jedno. Jen jde o to, že s akustikou moderního interiéru asi nelze zhodnotit přínos kabelů. Ty rozdíly smaže "ozvěna"...
Takže záleží - vadí Ti něco na tom, jak Ti to hraje? Co to je? Dokážeš to popsat?
Ale jestli máš doma alespoň velký chlupatý koberec mezi bednama a poslechovým místem, zatemňovací závěsy na oknech, nějaký nábytek, kytky... otevřenou knihovnu... Je možný že ten dozvuk (mimo spodek) bude celkem přijatelný i bez dodatečných úprav....
Já bych byl v tuto chvíli rád za tipy na signálové kabely. Uvědomuji si, že je potřeba řešit více věcí ale to zase jindy.
Asi anoFidji99 píše: ↑05 zář 2023 11:14https://www.audiocables.eu/products/mog ... connectors
"Don't forget that since AES/EBU digital audio cable has very low capacitance characteristics, it can result great in high quality analog audio transmission - especially where high frequency range is important!"
Ale na fotkách kabelu není vidět nic mimořádného. Určitě jde udělat kabel s menší kapacitou.
Kdybych měl doma zařízení s XLR, tak bych si zkusil sám něco udělat z tohohle. Z verze s pěnovým dielektrikem.
https://sc04.alicdn.com/kf/H6b5dd21215c ... be68cn.jpg
Ale na fotkách kabelu není vidět nic mimořádného. Určitě jde udělat kabel s menší kapacitou.
Kdybych měl doma zařízení s XLR, tak bych si zkusil sám něco udělat z tohohle. Z verze s pěnovým dielektrikem.
https://sc04.alicdn.com/kf/H6b5dd21215c ... be68cn.jpg
presne tak, kvaitny AES kabel je eletricky lepsi a pouziva sa uplne bezne aj na analogskypi píše: ↑05 zář 2023 19:59Asi anoFidji99 píše: ↑05 zář 2023 11:14https://www.audiocables.eu/products/mog ... connectors
Ked su tie kable dost dobre pre Davida Gilmoura, tak su dost dobre aj pre mnajen se dívám - to je AES EBU 110 Ohm - Ty je používáš jako analog signálové ?
![]()
Dík za odpověď, tak to se budu muset ze zajímavosti dostudovat
- já už dřív pořídil tady https://warmaudio.com/cables/, Premier star quad, drát je od Gotham
Na QuadStary pozor - ja mam QUadStary, a pouzivam ich len na suby. QUadStary su skvele co sa tyka rusenia [mozes ich 10x omotat okolo mikrovlnky a je to jedno], ale ked to nepotrebujes, tak to je zbytocne a platis za to vyssiou kapacitanciou [ktora ti zere vysky]
mam aj W2549 [normalne] aj W2534 [quad stary] a 2549 su lepsie na surroundy. W3080 alebo W3171 [AES] na LCR
mam aj W2549 [normalne] aj W2534 [quad stary] a 2549 su lepsie na surroundy. W3080 alebo W3171 [AES] na LCR
Nedavno jsem narazil na kabely Nanotec music strada. Vyroba japonsko a zajimava konstrukce. Cena taky neni astronomicka a zvuk je takovy vyvazeny . Otevreny, detailni a s peknym plnym basem. Nejake recenze na netu jsou. Mam model 211 a super za ty penize
PajusB, díky podívám se na ně.