signálový kábel, aký ?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
kite19
Kontaktovat uživatele:

signálový kábel, aký ?

Příspěvek od kite19 »

Uvažujem o obmene signálových káblov, keďže sa v tom veľmi nevyznám prosím o radu. Ide mi o domácu výrobu, ale z kvalitného materiálu, a práve tú kvalitu u kábla ja ohodnotiť neviem.
Zatiaľ som sa dopracoval k tomuto káblu http://www.customworks.cz/komponenty/koaxialni-kabely/, rozmýšľam nad oboma, ale posúdiť ich kvalitu neviem. Ten postriebrený by som vzhľadom na súčasnú diskusiu o striebre vyskúšal - ani len netuším či je na to vhodný.
Prípadne uvítam akýkoľvek odkaz, na iné káble v metráži, ktoré sú na takúto manufaktúru vhodné, idem mi o naozaj kvalitný signálový kábel, koncovky pravdepodobne kúpim z uvedenej stránky.
Ďakujem za každú radu.

kubas
Kontaktovat uživatele:

Re: signálový kábel, aký ?

Příspěvek od kubas »

http://elektro.bazos.cz/inzerat/3254807 ... -kabel.php
a podobné varianty, neurvou ti kapsu a svůj účel splní.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ďakujem, skôr som myslel nejakú kvalitnú metráž, potrebujem si vyrobiť káble na mieru.
CD -----> PreAmp
Gramo -> PreAmp -> koncák

Chcem to len skúsiť, nikdy som neriešil káble, ale keď je už okolo toho toľko kriku, tak si hovorím že si zoženiem nejakú postriebrenú meď, striebro a meď, vyskúšam či vôbec niečo počujem a ak nie tak mám vyriešený problém sám pre seba, ak budem niečo počuť, môžem skúšať ďalej :D :D hlavne mi vadia prevísajúce káble, tak to chcem urobiť a keď sa s tým idem naťahovať, tak to urobím z nejakej lepšej metráže hovorím si a čakám na radu aký kábel + informácia kde ho kúpiť je bonus :D Dnes som niečo čítal aj u susedov a napriek tomu že je ich tam dosť veľa technicky zdatných, ku konkrétnej informácii som sa nedopracoval.
Ak sa niekto položí otázku "Aký kábel ?" 90% odpovedí je aký kábel nepoužiť :D Tak niekto poradte a nebojte sa tých čo budú hovoriť že taký nie, pýtam sa ja nie oni :D :D kurňa raďte, nech toho potom nemám doma haldy - budem to lúpať ako socka a nosiť do zberu :D

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ďakujem aspoň za dva príspevky, pôjdem dnes do nejakého štúdia niečo kúpiť, nech sa môžem cez víkend hrať s káblami. Myslel som že sa do radenia pustí viacej ľudí, toľko sa už popísalo o tejto téme, asi to už ľudí až tak neirituje.
Ja som na prínos káblov vôbec neveril, ale pravdou je, že som tomu ani veriť nechcel, pretože je to pohodlnejšie a lacnejšie :D Nikdy som to neskúšal a preto som veril ľuďom, ktorý vplyv káblov znevažovali a veľká väčšina z nich postavila svoje argumenty na presvedčení, že to tak je. Ľudia, ktorý káble počujú, sú označovaný za pocitárov. Mne z toho vyšlo, že pocitár som ja, pretože moje presvedčenie skrz káble pramenilo čisto z diskusíí a vnútorného pocitu.
Vyskúšam to a počujem či niečo počujem :D

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

dawso:
Akurát odchádzam do obchodu, keby si mi mal poradiť ktorý VDH zobrať ? Ja viem že takto je to blbá a laická otázka, ale som laik a z predajcov v hifi obchodoch mám nervy, nebude mať čo poviem tak sa bude snažiť predať mi čokoľvek :D ale ja s radou od teba budem pevný ako skala a nedám sa :D
Niečo do signálovej cesty s čím je predpoklad že by to malo byť lepšie a ak nebude tak nebude. Potom napíšem ako sa mi všetko prekreslilo vyčistilo, už ani vysávať podlahy nebudem :D

mirec1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirec1 »

...... skus pripadne Kimber PBJ , je to zakladny model , ale naozaj velmi dobry..... :)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Takže mám sadu káblov 1. Kimber Kable HERO s koncovkami WBT, 2. VDH D 310, a ešte tu mám nejaký Cardas crosslink, s mojími súčasnými vedomosťami a skúsenosťami s káblami, môžem jednoznačne povedať že Cardas (Čardáš tipujem na ľudovú hudbu), VDH a Kimber sú mi podľa názvu neznáme ale HERO bude dobrý na Metallicu alebo Mariah Carey :D
Tak uvidím či mi to na niečo bude.
No a poznámka k štúdiám v ktorých som bol, nebudem menovať, ale v BA je to dosť mizerné a to preto, že pokiaľ som sa zaujímal o kvalitnú metráž tak nič moc a to ani v ponuke ale ani informácie od predávajúcich, v momente záujmu o káblové komplety, záujem predavačov náhle stúpol a dokonca ma dokázali informovať o tvrdšom, jemnejšom zvuku, o priestore vo všetkých smeroch a tiež o cene :D Mám pocit, že tí predajcovia majú vedomostí o problematike menej ako ja, ale reklamné letáky ovládajú z pamäti.
Svojim spôsobom mám pocit, že pravda je na obe strany, teda kvalitné káble môžu byť prínosné ale nie v rozsahu ktorý sa im pripisuje. Skúsenosť nadobudnem až po víkende, a potom už nebudem pocitár :D

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

No tak prvé skúsenosti nedopadli podľa mojich predstáv :( Predstava bola, zajtra beriem káble a pekne mi vrátia peniažky, možno vrátia, ale určite si kúpim ďalšie, ešte neviem či tú zmenu spôsobil kimber alebo VDH. Kimber je medzi predkom a koncom, VDH je medzi CD - Predok. Zatiaľ je to tak, zajtra sa s tým pohrám, poprehadzujem všetko, ale zmena to je a k lepšiemu, zatiaľ mám pocit že sa najviac zlepšilo rozlíšenie, ešte nikdy som tak s určitosťou nepočúval basovú gitaru a je tam toho viac v dobrom slova zmysle. Zajtra nahodím staré káble, kôli autosugescii a donútim počúvať aj priateľku a nepoviem jej o čo ide, ona počuje dobre ale nevie to popísať.
Takto to nemalo byť. Skúsim zajtra fixou na nejaký koax napísať Van den hul :D možno pomôže a ja svoje peniaze dostanem späť :D

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ke gramofonu doporučuji VDH D501 nebo VDH D502. Oba kabely jsou stejné konstrukce. Ten první se prodává v jedno linkovém provedení a je určený k propojení mikrofonu, ten druhý je dvojlinka se zemnícím lankem mezi kabely. Základní modely jsou z vysoce postříbřené mědi. Pokud chceš něco echt, kup si ten z čistého stříbra. Mám doma oba. Měděný k vintage, stříbrný k hlavní sestavě. Pro jejich kvalitu mluví i to, že jsou součástí vybavení ramen SME.
Na ebay se dá koupit v metráži.

Obrázek

kubas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas »

má zkušenost, přizval jsem prodejce, dotáhl kablů za 150 000 kč v kufříku typy různý oehlbach,monster cable,eagle či sharkwire krautwire či co, nakonec odešel jak spráskánej pes, bez kšeftu, čurák si myslel že vypláznu 10000 za jeho zasraný předražený mrdky.A já zůstal u svýho,domorobo,ponaučení už mám.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

kubas: Na čem momentálně hraješ ? A jaké máš kabely teď ?

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Mne to zatiaľ vychádza s tými káblami tak že rozlíšenie sa určite zlepšilo, u Bruce Springsteena to vytiahlo jeho klaviristu a saxofonistu, teda odseparovalo to z rokového hluku. Neviem či by som to trafil v slepom teste, ale som s tým spokojný, minimálne kôli sťahovacím konektorom si ich nechám - lepšie sa s tým manipuluje. Dnes nemám kľud, tak sa nejako neviem sústrediť na počúvanie, ale po prehodení na staré káble a prehodení na VDH, počujem rozdiel(zlepšenie). Tak si ich nechám.
Fox:
Ďakujem za tip, riešim to práve kôli gramofónu.

Tiež som neveril, ale niečo na tom bude. Určite nebudem nikdy v živote skúšať ťažítka, a ani laborovať s podložkami, tomu neverím absolútne. S káblami je to iné, kvalitný kábel sa dá ľahko dokázať aj príkladom, zapojenie setopboxu, lacným koaxiálom a hodenie na zem, mal som to vedené popri reproduktore, ak sa dostal blízko zamrzol obraz v telke, akýkoľvek kontakt s káblom spôsoboval sekanie obrazu. Po výmene za bežný drahší kábel s kvalitným tienením sa nič podobné nedeje. Viem že je to obraz a nie zvuk, ale ako príklad to stačí. Treba vyskúšať.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já mu taky závidím a to nemyslím s posměchem. Někdy lituji, že jsem se naučil číst na internetu a vlezl na fóra o hifi. Byl bych spokojený s tím, co jsem měl a užíval bych jiných hodnot. No, ale co se dá dělat ? Dneska ale kašlu na hifi. Půjdu raději na pivo ! :lol:

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Tak Fox to rozštípnul a mě nezbívá než přesně souhlasit z jeho textem :mrgreen:
Nebýt hifi for, měl bych doma sony mikro vež a domácí kino od panasonica a nic by mi nechybělo :P

Jinak signálové kabely mám udělané z nějakých RG koax :) a sem pokojen. (A k bednám CSSS 4x4 do kříže a biwirem a je taky klid).

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Co blázníš. Jaká mikrověž. Šel bych s dobou.

Obrázek

Odpovědět