Síťák ze stříbra

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťák ze stříbra

Příspěvek od dkdkdk »

PítrsPraha píše:Takze nekolik lidi ti tu napise, ze pri relevantnim ABX rozeznaji napajeci kabely.
dkdkdk píše:Jak se dělá slepý test s rychlým přepínáním mezi A a B síťovým kabelem v rámci stálého přehrávání test signálu nebo songu?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

...mimochodem tahle debata mi pripomnela Capkuv dialog zdravotniho rady s doktorem Galenem v radove pracovne, kdy Galen nabizi prokazatelne fungujici lek na Bilou nemoc a rada rigidne trva na VEDECKEM postupu s morfiem, na kterem se prece shodl cely odborny svet...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

dkdkdk:
Netusim.
Proc se na to ptas me?

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Slepý test popíšu naprosto přesně, ale záměrně ne na kabelech.
Potřebuji temnou komoru, hezkou černošku a hezkou bělošku.
Nejdřív opíchám v temné komoře černošku, pak bělošku a na závěr
mi tam nezaujatá osoba strčí jednu z nich.
Pokud nepoznám kdo to byl, jsem osel který není schopen rozlišit
černošku od bělošky.
Naposledy upravil(a) Pamela dne 08 črc 2017 16:06, celkem upraveno 1 x.

slimy

Příspěvek od slimy »

*thumbs up*

Asi tak. Relevantní slepy SEX test.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

PítrsPraha píše:dkdkdk:
Netusim.
Proc se na to ptas me?
Protože tohle je jediný relevantní poslechový test. A dle tvého tvrzení ho několik lidí zde přispívajících podstoupilo. Tak mě jen zajímá metodika.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

JEDINY RELEVANTNI ? Krasny priklad porekadla "prani otcem myslenky".

Jediny relevantni zpusob to samozrejme neni. Zpusobu, jak menit ukazky, je vice. Nekomu vic vyhovuje, co pises ty, jinemu vic vyhovujou delsi ucelene ukazky. Kazdy zpusob ma subjektivni klady a zapory. Vysledky dosazene tim kterym zpusobem jsou stejne hodnotne.
90% uspesnost ABX testu ziskana pri rychlem prepinani ma stejnou vypovidaci schopnost jako 90% uspesnost ziskana pri poslechu delsich celistvych ukazek. Jediny podstatny je, jestli je posluchac schopen s jistotou poznat ten ktery komponent.

Ja osobne pri rychlem prepinani poznam mnohem min nez pri poslechu delsich ukazek. Rychly prepinani je v mem pripade dobry k rozeznani hrubych rozdilu ve zvuku (vic min basu, vysek, zabarvenost zvuku). Pro podrobnejsi zkoumani rozdilu v prostorovosti, mikrodynamice, charakteru dozvuku, celkove zivosti a realnosti zvuku, rytmu a "flow" hudby, potrebuju delsi celky.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

..

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

K prvni citaci: to je zas jen tve prazdne mentorovani bez smysluplne navaznosti na muj text. Takovy pubertalni hate.

K druhe citaci: jen bezobsazne deklaratorni tvrzeni, ke kteremu ani neumis uvest duvody. Pokud posluchac nevi, co je zapojeno a presto umi urcit, co je A, co je B a umi priradit X k A nebo B, je uplne jedno, jak dlouhou ukazku posloucha. Jedine podstatne je, jestli komponenty rozezna nebo ne.

Edit:
:-D Bunta radsi smazal, co napsal, pac mu doslo, jaky to byly nesmysly. Smesny.

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Je mi to šumak,ale když vidím přístup obou stran,tak jako výrobce zesilovačů bych taky tvrdil že můj výrobek nemůže ovlivnit přívodní kabel ze zásuvky který má za úkol pouze dovést energii pro oživení přístroje,můj přístroj přece zpracovává až zvukový signál -to je přece jasné, neprůstřelná konstrukce,na druhou stranu jako posluchač hudby,zvuku a jeho výsledného podání-pokud uslyším změnu která se mi líbí více než jak to hrálo s kabelem x,y ,....kabel přehodím , a je mi jedno co tvrdí výrobce a jaký zvuk se líbí jemu...........
-podle mě není taky celkem fér tvrdit o někom kdo mění kabely na základě svých poslechových poznatků- že nerozezna změnu zvuku při reálném poslechu,ale utvoří si pouze jakousi virtuální představu která mu potom vydrží další týdny, měsíce..... ale jak říkám je mi to šumak,nikomu výměny kabelů netlačím,
- popravdě před několika lety jsem byl na pomyslném začátku,jak zvukovém tak cenovém,a takový zvuk jaký poslouchám dnes by se mi tehdy zdál z hlediska pořizovací ceny nepřijatelný,a z pohledu na kvalitu zvuku (danou zejména repro a zase cenou) asi taky dost jiný než jakou jsem měl tehdy představu, doslova jsem se k němu musel proposlouchat,pro-vymenovat ,tuhle etapu nešlo přeskočit,ale hlavně jsem někdy v době kdy jsem zjistil že je na čase udělat větší krok zajel do pár hi-fi studií ujasnit si - kudy dál

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

PítrsPraha píše:Edit:
:-D Bunta radsi smazal, co napsal, pac mu doslo, jaky to byly nesmysly. Smesny.
Prostě sesedl z kolotoče. Toť vše.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 Pítrs
Je mi fuk, čo si myslíš. Ani jeden tu predložený "test" nedokázal ("prokazatelne"!) priradiť to X k A alebo B. A viem , že neexistuje žiadne fyzikálne reálna možnosť aby sieťový kábel dodal hudbe niečo k "prostorovosti, mikrodynamice, charakteru dozvuku, celkove zivosti a realnosti zvuku, rytmu a "flow" hudby,". Proste bláboly na n-tú. Kľudne v nich zotrvaj. To je tá zatuhnutá rigoróznosť, ktorú kritizuješ.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Pane Bunta, proč mi tedy všichni popíší ty kabely shodně pokud ty rozdíly podle Vás neexistují?
Jak je to možné, jak se to dá vysvětlit? Vyhýbáte se stále odpovědi, a berete si za argumenty pouze informaze a závěry které se Vám hodí, ostatní ignorujete místo aby jste se jimi zabýval.
Noble Audio - výroba a prodej

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

dkdkdk:
Je evidentni, ze se spis Bunta ztratil ve svych deklaratornich tvrzenich, pro ktera ale nema zadny argument - viz slepy test.

A proto mu nezbyva nic jineho nez jako kolovratek opakovat, ze nikdo v ABX testu kabely nepozna, prestoze mu zde vice lidi napsalo, ze ano...

Podle toho, co ty i Bunta pisete, se zda, ze jste ani jeden nepochopili ucel slepeho ABX testu. Podstatne jsou tam jen 3 veci: 1) aby testujici netusil, ktery komponent/nahravka hraje,
2) aby byl schopen spravne priradit A, B, X,
3) aby bylo zachovano ceteris paribus.

A jestli to pozna, je naprosto nedulezite, jestli to bylo pri stridani komponent/nahravek po 1 s, 15 s, hodine ci tydnu.

Odpovědět