Síťák ze stříbra
Re: Síťák ze stříbra
[quote]nabadame naopak k otevrenosti ve stylu "co lze objektivne slyset, to existuje"[/quote]
Tak si over, čo znamená slovo "objektivne": Pretoze obsah "sdeleni" je daný významom slov. A pozri si konečne, čo je to slepý test . Pretože, ako tu bolo napísané, googlit vie hocikto. Ale s pochopením obsahu je to už horšie. Ak sa ti to podarí, potom má debata zmysel, nie s takýmito argumentmi,
[quote]Nikdo zde netvrdil, ze znacka neco zarucuje.[/quote]
Netvrdil priamo, ale inak..
[quote]Ale mozna to vsichni, kdo mame sestavy za sesti ci vicemistne castky od svetove uznavanych konstrukteru a predrazenymi kabely delame proste blbe[/quote]
Tu máš realitu , aj s prienikom siete (ten lesík dolu...)
[img]https://www.stereophile.com/images/1115PHalofig22.jpg[/img]
https://www.stereophile.com/content/par ... asurements
Na tom poznáš tak akurát.....Môžeš tam dať akýkoľvek kábel, ten "les" tam bude vždy.
Toto je ten predtým odkazovaný Benchmark
[img]https://www.stereophile.com/images/1115BAHB2fig12.jpg[/img]
čo je iné kafe.
Ako si sám povedal,
[quote]Rozliseni a zvukovy potencial takovych komponentu je proste nedostatecny k tomu, aby se rozdily mezi kabely projevily.[/quote]
Jednoducho a na záver k tejto téme, najlepší sieťový kábel je taký, ktorý zvuk nezmení. Pretože zlepšiť ho nemôže, može len (nejakým zázrakom, alebo pri blbom prístroji) priviesť rušenia zo siete a ten signál kontaminovať, v sieti užitočný signál nie ... Ak počujete zmenu, máte problém, nie je to známka kvality.
Tak si over, čo znamená slovo "objektivne": Pretoze obsah "sdeleni" je daný významom slov. A pozri si konečne, čo je to slepý test . Pretože, ako tu bolo napísané, googlit vie hocikto. Ale s pochopením obsahu je to už horšie. Ak sa ti to podarí, potom má debata zmysel, nie s takýmito argumentmi,
[quote]Nikdo zde netvrdil, ze znacka neco zarucuje.[/quote]
Netvrdil priamo, ale inak..
[quote]Ale mozna to vsichni, kdo mame sestavy za sesti ci vicemistne castky od svetove uznavanych konstrukteru a predrazenymi kabely delame proste blbe[/quote]
Tu máš realitu , aj s prienikom siete (ten lesík dolu...)
[img]https://www.stereophile.com/images/1115PHalofig22.jpg[/img]
https://www.stereophile.com/content/par ... asurements
Na tom poznáš tak akurát.....Môžeš tam dať akýkoľvek kábel, ten "les" tam bude vždy.
Toto je ten predtým odkazovaný Benchmark
[img]https://www.stereophile.com/images/1115BAHB2fig12.jpg[/img]
čo je iné kafe.
Ako si sám povedal,
[quote]Rozliseni a zvukovy potencial takovych komponentu je proste nedostatecny k tomu, aby se rozdily mezi kabely projevily.[/quote]
Jednoducho a na záver k tejto téme, najlepší sieťový kábel je taký, ktorý zvuk nezmení. Pretože zlepšiť ho nemôže, može len (nejakým zázrakom, alebo pri blbom prístroji) priviesť rušenia zo siete a ten signál kontaminovať, v sieti užitočný signál nie ... Ak počujete zmenu, máte problém, nie je to známka kvality.
Jaká je jejich hodnota? - No jelikož to jsou vf rušivé proudy tak nejspíš i v řádech desítek kHz. Ale to se řeší pomocí odrušovacích kondenzátorů, filtrů a ne kabelu.PítrsPraha píše:krmelec:
Hezka ukazka strelby od pasu do cerneho lesa.
Ale kdyz uz tedy "vis", prosim rozved to. Jaka je jejich konkretni hodnota u me v (ted uz byvale) poslechovce? Od jake jejich hodnoty maji slysitelny vliv na muj zesilovac a co presne v signalu zesilovace ovlivnuji? Jakou roli v tom hraji konkretni vlastnosti ruznych napajecich kabelu? Ktere jejich el. vlastnosti jsou pro vliv na vysledny zvuk klicove?
A ted hlavni otazka: proc ten samy vliv napajeciho kabelu je slyset na ruznych zesilovacich v ruznych poslechovkach?
Predem diky za tve prime konkretni fakticke odpovedi na polozene otazky.
Od jaké hodnoty mají vliv a jak se to projeví? - No to záleží asi nejvíc na tom, jak je kvalitně udělané odrušení. Když je něco blbě, tak se vf signál dostane dál do obvodů pro zpracování užitečného signálu a tam se bude chovat nejspíš jako nežadoucí interference. To způsobí buď celkové zkreslení původního signálu čí brum, lupnutí atd.
Jakou roli v tom hraji konkrétní vlastnosti ruznych napajecich kabelu? - Však jsem ti psal, že jsou soufázové ( ty se šíří mezi krajními vodiči a vodičem PE) a protifázové ( ty se šíří mezi vodiči krajními) vf proudy.
proc ten samy vliv napajeciho kabelu je slyset na ruznych zesilovacich v ruznych poslechovkach? - Můžeme zavolat švédskému králi pro žádost o Nobelovku, kterak hifista proti vf odrušení úspěšně využívá kabel namísto odrušovacích filtrů.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
krmelec:
Hodnota PROUDU je v desitkach kHz
? Promin, dal jsem to ani necetl
. Uz z te prvni vety je evidentni, ze jsi uplne mimo. Placas to paty pres devaty.
(abys chapal: hodnota proudu se udava v Amperech. V kHz se udava frekvence)
Hodnota PROUDU je v desitkach kHz
(abys chapal: hodnota proudu se udava v Amperech. V kHz se udava frekvence)
No jelikož to jsou vf rušivé proudy tak nejspíš i v řádech desítek kHz
Je zrejmé, že čítanie s porozumením je problém. Polopate, vf= vyskokofrekvenčný. Rovnako je zrejmé, kto je úplne mimo. Ale "krmelec" to nie je.
Je zrejmé, že čítanie s porozumením je problém. Polopate, vf= vyskokofrekvenčný. Rovnako je zrejmé, kto je úplne mimo. Ale "krmelec" to nie je.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
BVa:
Krome toho, ze nechapes vyznam ceskeho textu a oportunisticky pouzivas zcela irelevantni argumenty idiotsky vytrzene z mnoho let stare diskuse tykajici se uplne jineho pristroje, tak jsi stale zcela impotentni napsat jediny smysluplny a konkretni duvod, proc by mnou provedeny slepy test s kabely mel byt chybny. Stale hodnotis neco, co neznas, ale o to marnomarneji se snazis poucovat o tom, jak by to melo byt spravne. Pritom z debaty vzeslo, ze jsi sam dodnes nepochopil podstatu slepeho testu, kdy ses trapne mentorsky snazil doplnovat neco, co v mych 3 bodech bylo obsazeno
.
A k tvemu poslednimu odstavci? To je zas takove tve prazdne teoretizujici kdakani. Sitovy kabel, ktery by nijak nemenil jim prochazejici elektrinu neexistuje. Stejne jako neexistuje zesilovac, ktery by signal jen zesilil bez jinych zmen, jakkoliv muzeme 100x napsat, ze takovy zesilovac by byl jediny "spravny".
Krome toho, ze nechapes vyznam ceskeho textu a oportunisticky pouzivas zcela irelevantni argumenty idiotsky vytrzene z mnoho let stare diskuse tykajici se uplne jineho pristroje, tak jsi stale zcela impotentni napsat jediny smysluplny a konkretni duvod, proc by mnou provedeny slepy test s kabely mel byt chybny. Stale hodnotis neco, co neznas, ale o to marnomarneji se snazis poucovat o tom, jak by to melo byt spravne. Pritom z debaty vzeslo, ze jsi sam dodnes nepochopil podstatu slepeho testu, kdy ses trapne mentorsky snazil doplnovat neco, co v mych 3 bodech bylo obsazeno
A k tvemu poslednimu odstavci? To je zas takove tve prazdne teoretizujici kdakani. Sitovy kabel, ktery by nijak nemenil jim prochazejici elektrinu neexistuje. Stejne jako neexistuje zesilovac, ktery by signal jen zesilil bez jinych zmen, jakkoliv muzeme 100x napsat, ze takovy zesilovac by byl jediny "spravny".
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Bunto, Bunto
.
Ze nerozumis cesky psanemu textu uz jsi dnes ukazal nejednou. Ale uprimne nerozumim tomu, proc tu ze sebe delas az takoveho pitomce
.
Krmelec psal o nachylnosti myho zesu na soufazove a protifazove proudy. Ja se zeptal na jejich hodnotu v me (byvale) poslechovce. Krmelcova odpoved byla, ze jejich hodnota (proudu,na ktere jsem se ptal) je v desitkach kHz.
Dobre ranko, ujko
.
Ze nerozumis cesky psanemu textu uz jsi dnes ukazal nejednou. Ale uprimne nerozumim tomu, proc tu ze sebe delas az takoveho pitomce
Krmelec psal o nachylnosti myho zesu na soufazove a protifazove proudy. Ja se zeptal na jejich hodnotu v me (byvale) poslechovce. Krmelcova odpoved byla, ze jejich hodnota (proudu,na ktere jsem se ptal) je v desitkach kHz.
Dobre ranko, ujko
To tvrzení má jeden háček.BVa píše: Jednoducho a na záver k tejto téme, najlepší sieťový kábel je taký, ktorý zvuk nezmení. Pretože zlepšiť ho nemôže, može len (nejakým zázrakom, alebo pri blbom prístroji) priviesť rušenia zo siete a ten signál kontaminovať, v sieti užitočný signál nie ... Ak počujete zmenu, máte problém, nie je to známka kvality.
Není žádný jediný a původní stav. Vycházíš z mylné premisy, že umíš změřit slyšitelné změny zvuku.
Ten nejlepší kabel nezmění zvuk vůči jakému kabelu, co je ten původní svatý grál? Kabel k PC?
Už vím, kdežto někteří slyší v napájecích kabelech rozdíly a proto pro ně existují, Ty ať změříš co leze ze zesilovače připojeného téměř jakýmkoli kabelem vidíš stejné grafy, a to Ti osobně stačí pro závěr, že rozdíl kategoricky neexistuje a proto ho ani nikdo nemůže slyšet. To Ti navíc podporuje, že většina lidí nepozná v ABX testu X. Já Ti opravdu rozumím, ale nemůžu s těmito závěry souhlasit. Mam odlišné zkušenosti na kterých stavím můj názor. Rozdíly vnímám a lidé mi je na slepo potvrdí. Já ty rozdíly vnímám i tehdy, když se mi secsakra nehodí abych je slyšel a vůbec se mi to nelíbí. Ale nikdo mě nedonutí abych udělal závěr, že se mi to jen zdá, protože mi ty rozdíly přeci nepotvrzuje něco, co je číselně kvantifikováno a vyhodnotím to ne skrze sluch, ale viděním, tedy grafem.
Noble Audio - výroba a prodej
No, Pitrsi, asi ses nachytal na švestkách.
Jak napsal BVa, sou a proti fázovými proudy se samozřajmě myslí vf rušivé proudy, které maj danou frekvenci.
A omlouvám se ti, že jsi to zle pochopil, ale jelikož jsem kdysi studoval obor elektro se zaměřením na radiolokaci, tak je u mě běžné používat zkratky typu: mf, vf...
Jak napsal BVa, sou a proti fázovými proudy se samozřajmě myslí vf rušivé proudy, které maj danou frekvenci.
A omlouvám se ti, že jsi to zle pochopil, ale jelikož jsem kdysi studoval obor elektro se zaměřením na radiolokaci, tak je u mě běžné používat zkratky typu: mf, vf...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ze zvedavosti jsem ted docet krmelcovy proudy v kHz
do konce a klasika. Konkretni odpoved na mnou polozene otazky ani jedna, jen vseobecne teoretizujici reci. Tedy strelba naslepo s nulovym povedomim o konkretnich hodnotacha realnych dopadech. Bez prekvapeni
.
Nasledna polemika o necem, co zde nikdo zatim nenapsal, je taky bez prekvapeni. Mozna si ve svem hejtu jen nevsiml, ze filtraci pouzivam...
.
Ale diky, ze ses zapojil. Priste napis, klidne na jine tema - treba o zkresleni zesilovacu udavanem v kilogramech
.
Nasledna polemika o necem, co zde nikdo zatim nenapsal, je taky bez prekvapeni. Mozna si ve svem hejtu jen nevsiml, ze filtraci pouzivam...
Ale diky, ze ses zapojil. Priste napis, klidne na jine tema - treba o zkresleni zesilovacu udavanem v kilogramech
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak to bys mel krmelce jit zitra vratit diplom, protoze ackoliv proud ma svou frekvenci, tak HODNOTA proudu, na kterou jsem se ptal a na kterou jsi odpovidal, je v Amperech.
Klickovat muzes sebevic, na svem omylu tim nic nezmenis. Neni spatne, ze ses spletl. To je cloveku normalni. Uboha je ta marna snaha vyklickovat.
Klickovat muzes sebevic, na svem omylu tim nic nezmenis. Neni spatne, ze ses spletl. To je cloveku normalni. Uboha je ta marna snaha vyklickovat.
Nevím jestli jseš tak natvrdlej nebo jsi snědl Šalamounovo hovno, ale já jsem psal o rušení jako vf rušivém proudu.
V této diskusi už bohužel nejde o vysdílení zkušenosti s napájecími kabely, což je věc pro hifistu vždy pozitivní - ať už ta zkušenost byla dobrá anebo špatná.
Na tvrzení BVa, že pokud se projeví změna napájecího kabelu, pak je problém s přístrojem, v principu něco bude. V ideálním světě by přístroj byl tak separován od všech možných rušení, že by samozřejmě žádný kabel vliv mít neměl. A o to samozřejmější to je, pokud se pak jedná o přístroj vyšší cenové kategorie. Jenže evidentně nežijeme v ideálním světě - spousta z nás prostě vliv napájecí kabeláže na zvuk systému pozoruje.
BVa (a není sám) se prezentuje tak, jako by byl přesvědčen, že svými měřeními obsáhne všechny vlastnosti vesmíru. Syndrom přesvědčení o vlastní objektivní ( = měřitelné
) pravdě bývá tím silnější, čím kvalifikovanější je odborník, který ji hlásá. Je to lidské a není důvod takového odborníka urážet. Stejně tak by však odborník, pokud je navíc i moudrý, mohl připustit, že když velká skupina pozoruje nějaký jev, pak tento jev možná objektivně existuje, i když jej neumí změřit, a následně by s otevřenou myslí hledal jeho vysvětlení.
@BVa: Proč prostě jednoduše nevysdílíte svou osobní zkušenost? Stačí napsat: "Udělal jsem si (třeba i slepý) test, žádný rozdíl ve zvuku jsem nezaznamenal." To je rozhodně lepší než tvrdit, že nic slyšet být nemůže.
Na tvrzení BVa, že pokud se projeví změna napájecího kabelu, pak je problém s přístrojem, v principu něco bude. V ideálním světě by přístroj byl tak separován od všech možných rušení, že by samozřejmě žádný kabel vliv mít neměl. A o to samozřejmější to je, pokud se pak jedná o přístroj vyšší cenové kategorie. Jenže evidentně nežijeme v ideálním světě - spousta z nás prostě vliv napájecí kabeláže na zvuk systému pozoruje.
BVa (a není sám) se prezentuje tak, jako by byl přesvědčen, že svými měřeními obsáhne všechny vlastnosti vesmíru. Syndrom přesvědčení o vlastní objektivní ( = měřitelné
@BVa: Proč prostě jednoduše nevysdílíte svou osobní zkušenost? Stačí napsat: "Udělal jsem si (třeba i slepý) test, žádný rozdíl ve zvuku jsem nezaznamenal." To je rozhodně lepší než tvrdit, že nic slyšet být nemůže.
2FS
Som ale presvečený , že všetky vlastnosti zosilňovača , ktoré majú vplyv na zvuk dokážeme merať rádovo presnejšie, než je schopný zachytiť /rozlíšiť sluch. Ak viete o niečom neznámom, sem s tým..A hudba je tiež len signál, ako každý iný.
Sluch plne stačí a je rozhodujúci pre výber, "líbí/nelíbí", ale na hodnotenie kvality (presnosti, neutrálnosti..)reprodukcie ani náhodou. To je overené všelijakými rešpektovanými prácami o sluchu, jeho fyziológii, maskovaní, to nie je môj výmysel....A keď je niečo objektívne (ak to existuje) za možnosťami sluchu, tak to nemôže byť počuť. Z toho vyplýva aj presvedčenie, že ak je to skutočne počuť, tak je to vážny problém
Bol som viackrát svedkom nadšených komentárov ku zvuku (priestor a pod.), pritom boli prehodené kanály, alebo nadšenie z "nových detailov" a potom sa ukázalo že to boli parazitné kmity (skreslenie).Takže som silne skeptický
2 krmelec
2 NA
Tak to ani náhodou, to mi nepodsúvaj..BVa (a není sám) se prezentuje tak, jako by byl přesvědčen, že svými měřeními obsáhne všechny vlastnosti vesmíru
Som ale presvečený , že všetky vlastnosti zosilňovača , ktoré majú vplyv na zvuk dokážeme merať rádovo presnejšie, než je schopný zachytiť /rozlíšiť sluch. Ak viete o niečom neznámom, sem s tým..A hudba je tiež len signál, ako každý iný.
Všetky čo tu píšem je len zdielanie vlastnej skúsenosti, navyše podloženej tisíckami všelijakých meraní za posledných 25 rokov. Pretože som dávno zistil že sluch ani náhodou nestačí na objektívne hodnotenie (zlepšenie) vlastností prístroja, stačí akurát tak na "trvale udržateľný rozvoj" = motanie sa v kruhu.Proč prostě jednoduše nevysdílíte svou osobní zkušenost?
Sluch plne stačí a je rozhodujúci pre výber, "líbí/nelíbí", ale na hodnotenie kvality (presnosti, neutrálnosti..)reprodukcie ani náhodou. To je overené všelijakými rešpektovanými prácami o sluchu, jeho fyziológii, maskovaní, to nie je môj výmysel....A keď je niečo objektívne (ak to existuje) za možnosťami sluchu, tak to nemôže byť počuť. Z toho vyplýva aj presvedčenie, že ak je to skutočne počuť, tak je to vážny problém
Bol som viackrát svedkom nadšených komentárov ku zvuku (priestor a pod.), pritom boli prehodené kanály, alebo nadšenie z "nových detailov" a potom sa ukázalo že to boli parazitné kmity (skreslenie).Takže som silne skeptický
2 krmelec
b.) je správne.. A možno všetko.Nevím jestli jseš tak natvrdlej nebo jsi snědl Šalamounovo hovno
2 NA
Mylná je tvoja premisa, že to nie je možné. Vysvetlenie vyššie.Pretože merať sa dajú aj tie určite nepočuteľné (napr, skreslenia hlboko pod 0,001%, odstup šumu aj 120dB..), zmerať počuteľné je "brnkačka".Vycházíš z mylné premisy, že umíš změřit slyšitelné změny zvuku.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...jehoz hodnota se udava..... chvile napeti.... v Amperechkrmelec píše:Nevím jestli jseš tak natvrdlej nebo jsi snědl Šalamounovo hovno, ale já jsem psal o rušení jako vf rušivém proudu.
Neva, priste to treba s tim zkreslenim v kilogramech zvladnes lip