Síťák ze stříbra
Re: Síťák ze stříbra
Obavam se, ze pekne mile devce na exemplare naseho veku zvysoka kasle 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
bh69:
Každý by měl mluvit za sebe
.
Jinak s metodikou testu jsem nepřišel já, nemůžeš tedy říkat, že já si vymyslel divné podmínky.
Jde o to, že při běžném poslechu je řetězec:
transport-DAC-zesilovač-bedny-ucho (plus kabeláž)
To je řetězec, který běžně poslouchám a u kterého mě zajímá vliv kabelů. Při nahrávání mikrofonem, které navrhuješ, by řetězec byl:
transport-DAC-zesilovač-bedny-mikrofon-ADC-transport-DAC-zesilovač-bedny-ucho (plus kabeláž)
Přitom vliv mikrofonu přidá zkreslení o mnoho řádů větší než je zkreslení DACu, ADC, zesilovače, kabelů dohromady. Jak jsou výsledky získané z tohoto zkoumání platné pro běžný poslechový řetězec? Díky zkreslení vneseném mikrofonem, které spolehlivě zamaskují vše ostatní, nijak.
Každý by měl mluvit za sebe

Jinak s metodikou testu jsem nepřišel já, nemůžeš tedy říkat, že já si vymyslel divné podmínky.
Jde o to, že při běžném poslechu je řetězec:
transport-DAC-zesilovač-bedny-ucho (plus kabeláž)
To je řetězec, který běžně poslouchám a u kterého mě zajímá vliv kabelů. Při nahrávání mikrofonem, které navrhuješ, by řetězec byl:
transport-DAC-zesilovač-bedny-mikrofon-ADC-transport-DAC-zesilovač-bedny-ucho (plus kabeláž)
Přitom vliv mikrofonu přidá zkreslení o mnoho řádů větší než je zkreslení DACu, ADC, zesilovače, kabelů dohromady. Jak jsou výsledky získané z tohoto zkoumání platné pro běžný poslechový řetězec? Díky zkreslení vneseném mikrofonem, které spolehlivě zamaskují vše ostatní, nijak.
Porad jsi to zjevne vubec nepochopil ... proc do toho motas prehravani porizeneho zaznamu (-transport-DAC-zesilovač-bedny-ucho ?) ??ransport-DAC-zesilovač-bedny-mikrofon-ADC-transport-DAC-zesilovač-bedny-ucho (plus kabeláž)
Jde jen o porizeni dat, na kterych se provede nasledne analyza a porovnani (v pocitaci, ne usima !!)
K mikrofonu - a jak vznikaji nahravky, ktery si poustis ? Jinak viz moje poznamka ke zkresleni vyse.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Protože hudbu neměřím, ale poslouchám.
Zase jen reakce na to, co se "hodí".... I při NEposlechu budou výsledky silně poznamenány zkreslením mikrofonu. To je slepá ulička.
Zase jen reakce na to, co se "hodí".... I při NEposlechu budou výsledky silně poznamenány zkreslením mikrofonu. To je slepá ulička.
diskuze porad dokola ... kdyz chci zjistit rozdil, nepotrebuju resit absolutni dokonalost. Porad to bude daleko objektivnejsi nez subjektivni poslech.
A jeste poznamka - u nahravky hudby, kterou poslouchas, ti to "silene" zkresleni mikrofonu nevadi ? Neni pak zbytecne vubec neco resit, kdyz je ta muzika uz v pocatku tak mizerne nahrana ?
A jeste poznamka - u nahravky hudby, kterou poslouchas, ti to "silene" zkresleni mikrofonu nevadi ? Neni pak zbytecne vubec neco resit, kdyz je ta muzika uz v pocatku tak mizerne nahrana ?
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
tak jsem to prelouskal, imo pravdu ma pan Parsons ...
Fakt! Kdyz jsem rekl doma (na jedne oslave) ze posloucham kabely, divne na mne koukali.. "to jako si je das na ucho a poslouchas? A jak hraji?"... A bylo hned vic veselo 

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Honzo úplně tě vidím s kabelem za uchem a je taky vidím - to muselo být veselo - koukali jak chleba z tašky a volali Chocholouška? 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To ne, ale musím umět chápat, že pokud mě zajímá změna jevu na úrovni 0.01 až 0.001 a vnesu tam zkreslení na úrovni 1 a více, výsledek to značně ovlivní.bh69 píše:diskuze porad dokola ... kdyz chci zjistit rozdil, nepotrebuju resit absolutni dokonalost.
Slova o šílenosti a mizernosti jsem nikde nepoužil, tzn. pokoušíš se polemizovat se svou představou. Nicméně souhlasím, že v porovnání se zkreslením vneseném kabely je zkreslení vnesené mikrofonem obrovské. Lze to u nahrávání živých nástrojů vyřešit jinak? Ne. Poslouchám doma zvuk prohnaný přes mikrofon 2x? Ne.bh69 píše:u nahravky hudby, kterou poslouchas, ti to "silene" zkresleni mikrofonu nevadi ? Neni pak zbytecne vubec neco resit, kdyz je ta muzika uz v pocatku tak mizerne nahrana ?
Pítrsi,
podle stoupající četnosti a klesající obsahové kvality tvých příspěvků, evidentně potřebuješ odbornou lékařskou pomoc
podle stoupající četnosti a klesající obsahové kvality tvých příspěvků, evidentně potřebuješ odbornou lékařskou pomoc

Nakazil ho asi Bartoli
vírusom "vše mudrosti" 

pak ale vubec neni potreba kabely resit - na co se snazit zmenou zcela zanedbatelneho vlivu kabelu zdokonalit reprodukci signalu, ktery je tak daleko vyrazneji zkresleny uz v samotne nahravce ? A k cemu by pak bylo napr. porizovani HD nahravek ? A co teprve zkresleni reprobeden, ktere je jeste radove horsi ?PítrsPraha píše:v porovnání se zkreslením vneseném kabely je zkreslení vnesené mikrofonem obrovské. Lze to u nahrávání živých nástrojů vyřešit jinak? Ne.
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Když se vrátím na počátek vlákna - Mě by stejně nejvíce zajímal výraz šťastného spokojeného pytla ve chvíli, kdy své dílo dokončil a vyfotil se s novým úlovkem - uhořem síťovým 3kg macatým.
Škoda, že na fotce není vidět obličej. Ale chápu jej, po tom co se tady zase strhlo by se na té fotce jistě nyní změnil úsměv a pocit štěstí na smutek.

Škoda, že na fotce není vidět obličej. Ale chápu jej, po tom co se tady zase strhlo by se na té fotce jistě nyní změnil úsměv a pocit štěstí na smutek.

http://positive-feedback.com/Issue56/abx.htm
Jelikož vlastním uším věřit nelze, je nutno spoléhat se na ABX testy. Měření nám je k ničemu, protože jakákoli naměřená rozdílnost čehokoli povede nutně k polemice, zda může taková rozdílnost být slyšitelná ... takže to máme o to jednodušší, nic se měřit nemusí.
A protože se přínos napájecích kabelů v ABX testu nepotvrdil, nemusíme za kabely zbytečně utrácet. Ale pozor, tady dobré zprávy nekončí

Naštěstí se zdá, že reprosoustavy si zachovaly svou osobitost, takže aspoň tady zbylo něco s čím má smysl se bavit