Souhlasím. Podobné zkušenosti jsem zaznamenal při výměně staré Supry za postříbřenou k filtru. V nahrávkách se objevily nové detaily. Kabel podporuje výšky, které jsou detailní a přitom příjemné bez náznaků ostrosti. Basy jsou pevnější. Hudba má větší drajv.Pytel píše:Tak jsem nevydržel a odpojil z ProBurnu -- 20 hodin se pekl ,( před chvilkou jsem dal tam ten v opletu ), zapojeno na primare BD 32, pln očekávání dal naposlouchané SACD -- to postříbření je znát po pár taktech, ten zvuk nemá vůbec nic společného s původní Suprou -- pevný bas, čitelné výšky , sice není tak veliký prostor strereo báze, ale v cenové lize do 800,- Kč za 1m bude mít velice málo konkurentů. Dnes budu na něj hrát, z praxe vím , že i po zahoření na ProBurnu, chce nový kabel delší dobu hrát zapojen v sestavě.
Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci
Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci
Ahoj všem,
Tak jsem zakoupil síťové kabely Supra Lorad excalibur a musím říct, že zvuk se obrovsky posunul a dospěl...je až strašlivé jaký rozdíl oproti přiloženému kabelu to je...nikdy bych nevěřil, že kabel může mít takový vliv a přínos....řekl bych, že tato řada je od supry prostě suprová a velice povedená...a nestojí majlant
Tak jsem zakoupil síťové kabely Supra Lorad excalibur a musím říct, že zvuk se obrovsky posunul a dospěl...je až strašlivé jaký rozdíl oproti přiloženému kabelu to je...nikdy bych nevěřil, že kabel může mít takový vliv a přínos....řekl bych, že tato řada je od supry prostě suprová a velice povedená...a nestojí majlant
Rada Excalibur vyzera byt fajn. Mam Supra Excalibur USB kabel a milo ma prekvapil
Ten usb se mi taky hodně líbí, asi ho též pořídím...jinak mi prodejce té supry řekl, že audioquest by si za obdobný kabel (síťový) řekl 40k....to je silné kafe...
@catliker: Vidím z tvého podpisu, že používáš i napájecí kabel od NA? Porovnával jsi ho s tím síťovým Excaliburem?
Moje zkušenost s předchozím ''no-nonsense' Supra byla spíše nijaká, taková pěknější PC šňůra. Měl jsem taky jejich ethernet kabliky a to samé - nahradil jsem je obyčejným "ne-audio" kablem od LinkUp. Tak doufám, že ten Excalibur bude o hodně lepší
Moje zkušenost s předchozím ''no-nonsense' Supra byla spíše nijaká, taková pěknější PC šňůra. Měl jsem taky jejich ethernet kabliky a to samé - nahradil jsem je obyčejným "ne-audio" kablem od LinkUp. Tak doufám, že ten Excalibur bude o hodně lepší
Supra LoRad. Som kedysi mal a neboli podľa mňa dobré. Hlavne nafúknutý netransparentný bas mi vadil. Rada Excalibur je podľa všetkého úplne iná. Už aj tá verzia s postriebrenými vodičmi s označením SCP je výrazne lepšia.
Nechci být hnidopich, ale tady jsme Hifisti a někteří posluchači, nikoliv posunovači. Posunovači jsou na vlakovém nádraží. Dovolím si tedy otázku k tomu "posunování". Můžeš specifikovat, kam, že se tedy ten zvuk obrovsky posunul? Je to směrem více k realitě - tedy tomu reálnému zvuku v parametrech HIFI, nebo směrem na druhou stranu od reálného zvuku, nebo prostě jen posunul. To jen ze zajímavosti.Catliker píše: ↑18 kvě 2026 18:51Ahoj všem,
Tak jsem zakoupil síťové kabely Supra Lorad excalibur a musím říct, že zvuk se obrovsky posunul a dospěl...je až strašlivé jaký rozdíl oproti přiloženému kabelu to je...nikdy bych nevěřil, že kabel může mít takový vliv a přínos....řekl bych, že tato řada je od supry prostě suprová a velice povedená...a nestojí majlant![]()
Ahoj,
Popíšu své pohledy na Supru ale i NA síťové kabely...Supra dodala zvuku oproti přiloženým kabelům hlavně uvěřitelnost, tóny jsou nyní reálné a takové jak to říct analogové, prostě uchu přirozené...také obecně narostl bas, ale takový ten reálný jdoucí z nástrojů, nikoli ten neurčitý vždy přítomný nedokonalostí systému, ten ale v mé sestavě obecně nepozoruji. NA kabel, který je zapojený do filtrace má hlavně službu v tom, že je neutrální a nic nikam nesměřuje a nic si nepřidává..dodal systému dozvuky nástrojů a špetku ještě vyšší procítěnosti...hraju vše tzn. na 0...totálně bez korekcí přesně tak, jak bylo nahráno...po pravdě vzhledem k délce jsem prohazovat nezkoušel...mám NA 2 metrový a z filtru jsou jen metrové...
Popíšu své pohledy na Supru ale i NA síťové kabely...Supra dodala zvuku oproti přiloženým kabelům hlavně uvěřitelnost, tóny jsou nyní reálné a takové jak to říct analogové, prostě uchu přirozené...také obecně narostl bas, ale takový ten reálný jdoucí z nástrojů, nikoli ten neurčitý vždy přítomný nedokonalostí systému, ten ale v mé sestavě obecně nepozoruji. NA kabel, který je zapojený do filtrace má hlavně službu v tom, že je neutrální a nic nikam nesměřuje a nic si nepřidává..dodal systému dozvuky nástrojů a špetku ještě vyšší procítěnosti...hraju vše tzn. na 0...totálně bez korekcí přesně tak, jak bylo nahráno...po pravdě vzhledem k délce jsem prohazovat nezkoušel...mám NA 2 metrový a z filtru jsou jen metrové...
Je to shit mam ho doma. Nema vzduch medzi nastrojmi. Ani neni dost transparentny. Mam ho zapojeny do allo shanti a ten do laiv harmony ddc. Doporucujem skusit neotech 3003g. Absolutna transparentnost a vzduch medzi nastrojmi.
Kupil som si ho docasne ked som daval vymenit na neotechu zlate koncovky za rhodiovane. Neviem ci som urobil dobre. Tie zlate mu sedeli asi viac.
A ešte k tomu supra excalibur usb kabelu ten mam tiež doma. Neni zlý ale žiadne porovnanie s Neotech NEUB-1020. Separacia nastrojov dobra ale nemá taku hlbku scény a vrstvenie jak Neotech NEUB-1020. Jediné čo na supru nemožem povedať ani slovo su icĥ supra excalibur repro káble. Tie si nechám. Možno trochu viac vyšiek by to chcelo. Ale inač super.
Martin vďaka za tvoje postrehy. Aké maš tepro a zosík? Laiv Harmony počúvaš v NOS alebo OS mode? Je dobré pri hodnotení špeciálne káblov poznať kontext - teda poznať minimálne komponenty zostavy. (ak by si mal uvedené vo “vybavení” pod nickom nemusel by som sa pýtať)
Ten Neotech NEUB 1020 som mal v shortliste ale po tom čo som nakoniec skôr či neskôr vylúčil z každej pozície akýkoľvek striebroný kábel, som sa k tomu už nemal chuť vracať ako k možnej krátkodobej slepej uličke. Ale mám nachystaný setup streameru (Roon server+Roon bridge) ktorý vyzerá že by mohol lepšie fungovať cez i2s tak som to prestal riešiť.
Ten Neotech NEUB 1020 som mal v shortliste ale po tom čo som nakoniec skôr či neskôr vylúčil z každej pozície akýkoľvek striebroný kábel, som sa k tomu už nemal chuť vracať ako k možnej krátkodobej slepej uličke. Ale mám nachystaný setup streameru (Roon server+Roon bridge) ktorý vyzerá že by mohol lepšie fungovať cez i2s tak som to prestal riešiť.
Zosik mam hypex nilai, predzosik benchmark hpa4, dac topping dx9 akm. Repro fyne audio 501sp. Pozor nemam laiv harmony dac ale ddc takze používam i2s a to audioquest vodka. Extremne transparentny kabel. Vsetko su to pristroje co dobre meraju, takze kable robia velke rozdiely. Skusal som u2s pangea supru ricable ale ziaden nebol tak transparentny jak vodka. Laiv harmony dac ani nechcem zle meria. Mozno potom topping d900. Ale ja ten dx9 akm milujem. Pouzivam super slow filter.
A gramofon a (SA)CD přehrávač používáš jaký? Při hodnocení káblov je třeba znát celej kontext a nejen půlku.
Mam streamer eversolo t8. Ale najradsej pouzivam fiio dap cez usb player pro cez ten neotech do ddc laiv harmony napajany alo shanti. Ten fiio je tiez napajany cez allo shanti.
Fiio m33. Najcistejsí zvuk. Pristroje typu gramofon s harmonickym skreslením nechcem a nikdy si nekúpim.
Fiio m33. Najcistejsí zvuk. Pristroje typu gramofon s harmonickym skreslením nechcem a nikdy si nekúpim.