Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci
Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci
Este chcem povedat, že do dx9 dac mám lavricables master strieborny napajací kabel. Ked som doňho dal neotech 3003g myslel som, že mi z toho exploduju okna. To bol tak brutalny bas, ze sa mi triaslo cele kreslo na ktorom som sedel rezonovala skrina dvere vsetko. Brutalita. Ale zvukova scéna bola enormne vysoká a široka.
Aha, a já už si skoro začínal myslet, že tu jde HiFi a kvalitní poslech hudby a ono jde klasicky o poslech kabelů a grafů/měření...... Ještě řekni, že tvůj zdroj hudby je tidal nebo spotify a je hotovo úplně.Martin248 píše: ↑30 kvě 2026 11:43Mam streamer eversolo t8. Ale najradsej pouzivam fiio dap cez usb player pro cez ten neotech do ddc laiv harmony napajany alo shanti. Ten fiio je tiez napajany cez allo shanti.
Fiio m33. Najcistejsí zvuk. Pristroje typu gramofon s harmonickym skreslením nechcem a nikdy si nekúpim.
Mam 700 gb vo flacoch. Inac tidal cez usb audio player pro sa nijak zvukom nelíši od hudby na sd karte prípadne ssd disku.
Naposledy upravil(a) Martin248 dne 30 kvě 2026 17:37, celkem upraveno 1 x.
Pozor musí ten tidal byť cez usb audio player pro a nie priamo z aplikacie tidal. Potom to znie na hovno.
Martin248 píše: ↑30 kvě 2026 10:22Zosik mam hypex nilai, predzosik benchmark hpa4, dac topping dx9 akm. Repro fyne audio 501sp. Pozor nemam laiv harmony dac ale ddc takze používam i2s a to audioquest vodka. Extremne transparentny kabel. Vsetko su to pristroje co dobre meraju, takze kable robia velke rozdiely. Skusal som i2s pangea supru ricable ale ziaden nebol tak transparentny jak vodka 48. Laiv harmony dac ani nechcem zle meria. Mozno potom topping d900. Ale ja ten dx9 akm milujem. Pouzivam super slow filter.
Tady nejde o to, že z jinýho zdroje zní digitální data stejně, pokud jsou to stejný digitální data (mimochodem je úplně fuk jestli přímo z tidal aplikace nebo přes ňákej audio player, to jsou "v lepším případě" nepatrný nuance, naprosto nepodstatný), tady jde o to, že na streamovacích službách ty stejný digitální data u většiny alba nenajdeš, protože v případě většiny alb ta zvukově kvalitní vydání na streamovacích službách nejsou, jsou jen na CD, SACD, LP atd., zkrátka na fyzických nosičích. A v porovnání s tím jak velký zvukový rozdíly jsou mezi jednotlivýma vydáníma alb, jsou všechny ty jakože "rozdíly" mezi předraženýma kablíkama a aplikacema atd. žalostně nepatrný a tudíž naprosto nepodstatný.Martin248 píše: Mam 700 gb vo flacoch. Inac tidal cez usb audio player pro sa nijak zvukom nelíši od hudby na sd karte prípadne ssd disku.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pozor musí ten tidal byť cez usb audio player pro a nie priamo z aplikacie tidal. Potom to znie na hovno.
To je absolutny nezmysel. Rozne vydania sa daju najsť aj na internete aj vinyl ripi, dsd, všetko.len treba vedieť hĺadať. A aplikácie nezneju stejne vobec. Každá má svoj zvukový charakter.
No, Tys tu chyběl. Gramofon pro harmonické zkreslení nechceš, ale dynamická komprese Ti nevadí a digitální artefakty Ti také nevadí.
Kvalitní zdroj nahrávek se kupuje na nosičích LP, CD, SACD, DVD-A a pod., nebo jako soubory přímo od renomovaných vydavatelů a nikoliv zmršené a ukradené staženice z internetu. Za kvalitní hudbu se platí a pak teprve můžeš něco porovnávat, ať už přístroje, nebo třeba ty kabely. Hodnotit něco z "dráťáku" je mimo mísu.
Kvalitní zdroj nahrávek se kupuje na nosičích LP, CD, SACD, DVD-A a pod., nebo jako soubory přímo od renomovaných vydavatelů a nikoliv zmršené a ukradené staženice z internetu. Za kvalitní hudbu se platí a pak teprve můžeš něco porovnávat, ať už přístroje, nebo třeba ty kabely. Hodnotit něco z "dráťáku" je mimo mísu.
Najst znamená aj kúpiť. O žiadnom stahovaní z pochybných zdrojov nehovorím.
Ale chäpem, že vy starší si tie nosiče chcete chytit ošahat. A ten fetiš je k nezaplateniu. Pomaly to tam vložit a tak.
O tom žádná. Vyndat vinylovou desku z obalu, lehce ji přejet antistatickou utěrkou, položit na talíř gramce, ještě ji pro sychr očistit kartáčkem z Tuzexu nebo štětečkem z optiky a pak už jen poslouchat
. To byl přece vždycky takový slastný rituál.
To očištění samozřejmě popisuju s odstupem 50 a více let. Tenkrát žádné pračky asi nikdo neměl. Aspoň u nás doma nebyla.
To očištění samozřejmě popisuju s odstupem 50 a více let. Tenkrát žádné pračky asi nikdo neměl. Aspoň u nás doma nebyla.
Také není od věci prohledat si webové stránky firem, které se profesionálně zabývají masteringem a něco aktuálního si tam přečíst a nevycházet jen se svých rigidních přesvědčení.
Máš svůj názor a máš na něj právo, ale nemáš absolutní pravdu. Netřeba psát o snobismu a uvědomění mají zdejší Hifisté ( tedy těch několik, co tu ještě jsou ) dostatečné. Prznit náhrávky DA formou LW se začalo postupně již v roce 1995 a od toho data to pokračuje s větší intenzitou. Vyjímkou jsou pouze nahrávky klasické hudby, tam si to díkybohu nikdo nedovolí.
Dráťák má mnoho problémů, ale ten zásadní je, že používají DA a ty nahrávky do roku 1995 ve většině nemají k dispozici ( na rozdíl od sběratelů Hifistů ) a používají současné dostupné zdroje hudby, kde v naprosté většině je aplikován LW. Tak příjemný poslech v éře streamování.
Dráťák má mnoho problémů, ale ten zásadní je, že používají DA a ty nahrávky do roku 1995 ve většině nemají k dispozici ( na rozdíl od sběratelů Hifistů ) a používají současné dostupné zdroje hudby, kde v naprosté většině je aplikován LW. Tak příjemný poslech v éře streamování.
@oOldear: Děkuji za přání, poslech i v éře streamované hudny si často užívám. A ano, i hudbu, která vznikla po roce 1995.
Ale docela nerozumím, proč se pořád otíráš o streamování jako takové - to je v případě loudness war nevinné.
Ale docela nerozumím, proč se pořád otíráš o streamování jako takové - to je v případě loudness war nevinné.
Ano, nevinné, ale to jsem také nikdy netvrdil. Bohužel jejich zdroje hudby jsou povětšinou z kategorie LW, neboť jinou možnost nemají, na rozdíl od rozsáhlých sbírek nosičů pravověrných Hifistů a Audiofilů, které si vytvořili za léta svého Hifikoníčka.
Pravdu máš, že "dráťák" mně nebere. Dokonce před léty při servisce a upgrade infotainmentu v autě ( SIM je trvale připojená ) se mi tam objevila možnost toho "dráťáku" ( samozřejmě ) za příslušný poplatek té údajně vyšší úrovně kvality a tak jsem to zkusil. Za týden jsem to odinstaloval, to se fakt nedalo ani v tom autě. Každý však podle svého gusta, ale WAV na flešce je v tom autě úplně někde jinde.
Pravdu máš, že "dráťák" mně nebere. Dokonce před léty při servisce a upgrade infotainmentu v autě ( SIM je trvale připojená ) se mi tam objevila možnost toho "dráťáku" ( samozřejmě ) za příslušný poplatek té údajně vyšší úrovně kvality a tak jsem to zkusil. Za týden jsem to odinstaloval, to se fakt nedalo ani v tom autě. Každý však podle svého gusta, ale WAV na flešce je v tom autě úplně někde jinde.