Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
PetrJ

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od PetrJ »

Cormack píše:Chápu potenciální přínos kabelu, je-li napojen ze zásuvky do přístroje. Ale co v případě, kdy musím použít prodlužovačku? Tedy prodlužku a na ni napojím síť. kabel - nedegraduje mi ta prodlužka přínos kabelu?
Problém bych v tom neviděl, ta prodlužka vlastně jen "posune" zásuvku o pár metrů dál. Sám mám síťové kabely zapojeny do 10m dlouhé prodlužky, a přesto je přínos ohromný. Ideální by byla ovšem stíněná prodlužka (kabel může nějaké to rušení nachytat po cestě) s kvalitními konektory, ale i s obyčejnou to stojí za to.

boxer

Příspěvek od boxer »

Cormack

No přeci udělat (když to jinak nejde) prodlužku ze stíněný Supry je povinnost,aby byla kabeláž i s přívodním silovým stíněným kabelem pokud možno imunní proti vyzařování jak in tak out.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Samozřejmě souhlas s Boxerem. Taky bych měl prodlužku ze Supry, kdybych nepotřeboval vést jedním kabelem dvě vedení (pokud je přehrávač a zesilovač zapojený do stejné zásuvky zdroje, tak mi ty přístroje vlastním rušením degradují zvuk). A tlustý kabel bych bytem bohužel neprotáhnul.
Ale funguje to i tak. Dobře vybraný síťový kabel je k nezaplacení *thumbs up* .

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

Díky za info. Chtěl bych se zeptat, nevíte někdo kde se dá u nás v ČR sehnat tato redukce?

http://www.hifi-zubehoer.info/adapter-k ... -a-600.htm

Díky.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

To Cormack

Mám jednu redukci navíc, tak mohu nabídnout -- mám je právě z hifi-zubehoer.

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

Tomuhle já vůbec nevěřim. Až mi někdo odpřísáhne že provedl SLEPÝ test, kdy mu nějaký ochotník přehazuje kabely a on to skutečně poznal tak uvěřim. Jinač to jsou jen zbytečné a prázdné tlachy a trochu mi to připadá že si jen hojíte díry v prázdné peněžence - stálo to moc peněz, musí to přece mít vliv, říkali to v reklamě ......

Udělejte slepý test a pak se můžem bavit.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Vajgl píše:Tomuhle já vůbec nevěřim. Až mi někdo odpřísáhne že provedl SLEPÝ test, kdy mu nějaký ochotník přehazuje kabely a on to skutečně poznal tak uvěřim. Jinač to jsou jen zbytečné a prázdné tlachy a trochu mi to připadá že si jen hojíte díry v prázdné peněžence - stálo to moc peněz, musí to přece mít vliv, říkali to v reklamě ......

Udělejte slepý test a pak se můžem bavit.
Tak doraz, vezmeme aj Pytla, ten to bude musiet totizto zakazdym prepajkovat :mrgreen: . Zmenu som mozno ani nepozoroval, urcite vsak nie k horsiemu, byvam v novostavbe a nie v meste. Stalo ma to aj s filtrom komplet + 5 pristrojov urcite cez 10000Kc, ale krasne to vypada!!!! A to je to na com mne zalezi, vecer nafotim. No a co ze su to vyhodene prachy. Pes ma stal za 1,5 roku 5x tolko...

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

další diskuze o vlivu či nevlivu jsou naprosto zbytečné. Pokud mne to zajímá mohu si kabel půjčit a doma si to v klidu vyzkoušet. Pokud doma na svém zařízení neslyším rozdíl, pak je vše v pořádku. Mám naprostou jistotu, že pro mne tudy cesta nevede a nemusím zbytečně utrácet. Je ale dobré, aby si to každý sám zkusil než se pustí do diskuzí. Každý provozuje svá zařízení v poněkud odlišných podmínkách, takže výsledky se mohou lišit. Jinak je to jen zbytečné teoretizování...
Jen neznám nikoho, kdo si koupil kvalitní síťový kabel na základě nějaké reklamy. Hifisté na českých forech jsou zvyklí šetřit :mrgreen:

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

Fčera mi došly 2 ks kabelů SUPRA Lorad a tak jsem je hned prubnul. Předtím jsem si pustil The Girl is mine (z nostalgie k Majklovi) a 5x zopakoval. Pak jsem zapojil káble do receiveru Marantz SR14 a do DVD Denon 3910.

Výsledek: 100% zaregistrovatelná změna, o které není pochyb! Zvuk trošku zesílil a zmohutněl, basy jsou takové plnější, až mi z toho po půlhoďce ve sluchátkách začala bolet hlava. Výšky jsou více syrové, některé nástroje na nich založené se zvýraznily. V některých skladbách jsem zaznamenal nápadnější rozložení nástrojů.
Asi jedinou nevýhodou je zvětšení sykavek. Nejsou příliš agresivní, ale jsou více slyšet.

Závěr: jak zde bylo tisíckrát napsáno - VYZKOUŠET!!! - pak mluvit. U mé aparatury jsem zaregistroval změnu k lepšímu, takže se pro mne vyplatily.

Nějaké dotazy?

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

A zase další "objektivní" test ... byl to test naslepo?????? Zřejmě ne, pak se nedivím že byl rozdíl slyšitelný ... je tam přece ta drahá šňůra ne?

A nemyslím si že by čeští hifisté šetřili, podívejte se do fóra o voodoo pomůckách kolik tam je hovadin a co všechno lidi kupují a za kolik .... asi začnu prodávat zázračnou vodíčku kterou se potřou kabely a to teprve rozezvučí sestavu.

Rád bych test udělal, ale kdo mi kabel půjčí ????? A pokud uslyším rozdíl tak ano - neříkám tak nebo onak, jen prosím jediného odvážlivce který test naslepo provede a sdělí své poznatky. Jinač BLA BLA BLA BLA ........................................................

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Musím říct, že po letech vylepšování zvuku vlastní aparatury je mi úplně jedno, čemu třeba Vajgl nebo kdokoliv jiný věří. O to raději si ale přečtu Vaše zkušenosti. Cormack *thumbs up* .

Řekl bych, že tady ale zatím nezazněla jedna důležitá věc. A to, že i síťové kabely se liší, podobně jako třeba signální kabely, ve svém účinku na zvuk (doporučuji přečíst např. toto: http://highfidelity.pl/!ev/artykuly/18_ ... olink.html). Mají také svá negativa, takže nemusí ideálně zapadnout do naší sestavy, celkový dojem může být i u síťového kabelu za pár tisíc v konkrétní sestavě nepřesvědčivý. U slabších řetězců mohou také vystoupit na povrch slabiny např. komponentů, které byly dosud překryty rušením ze sítě.
Naposledy upravil(a) PetrJ dne 30 čer 2009 13:50, celkem upraveno 2 x.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

To Vajgl:
...a co ti brání si ten test provést na sobě jako to udělali ostatní :?: Všichni tím museli projít aby se sami přesvědčili jestli to právě u nich bude fungovat. To je jen otevírání nových diskuzí o ničem...
Myslím, že vlastníkům síťových kabelů je celkem jedno kdo čemu věří nebo nevěří...

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Borek píše:Myslím, že vlastníkům síťových kabelů je celkem jedno kdo čemu věří nebo nevěří...
To jsme se pěkně shodli. Skutečně nevím, proč bych měl přesvědčovat někoho, že můj přehrávač hraje se síťovým kabelem tak jako kdyby to byl o pár desítek tisíc dražší model... Poslechové zážitky jsou dostatečnou odměnou *2thumbsup* .

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Mám všechny síťové přívody k audiu ošetřeny búď stíněnými kabely / některé Supra, některé neznačkové, ale stíněné silnou měděnou punčochou/, nebo k výkonovým zesilovačům Audiolabs /myslím, že se tak jmenují/ od Pavla Dioka.
Přívod od bytového rozváděče k hifi mám taky řešen stíněným samostatným přívodem. A co nemám? Hlavně rušení od všelijakého bordelu, který se mi indukoval do kabelů a rušil . Možná že, kdybych toto udělal již dříve, neprodával bych některé komponenty, jako např. gr.předzesilovač, ve kterém mi neustále něco pípalo.
Když je někdo takový chytrolín a neustále to zhazuje, pak se může jít přesvědčit např. do nemocnic, kde se takové rozvody k vůli chránění citlivých přístrojů běžně montují !

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

asi začnu prodávat zázračnou vodíčku kterou se potřou kabely a to teprve rozezvučí sestavu.

To má vajgl ale smůlu... :D
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... o+3#p19016

Odpovědět