Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Paul
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od Paul »

Petře - teď jsi to teprve pořádně opepřil *bravo*

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

Peer píše:asi začnu prodávat zázračnou vodíčku kterou se potřou kabely a to teprve rozezvučí sestavu.

To má vajgl ale smůlu... :D
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... o+3#p19016
Sakra tak to mám smůlu. Tak sem se těšil že skočim do groša a prd. No musím vymyslet ještě větší hovadinu - čím větší tím líp se chytne.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Stále dokola to stejné. Na jedné straně pochybovači a zhazovači (ohánějící se slepými testy, "objektivitou", "fyzikou", psychoakustikou) a na druhé ti, co vyzkoušeli a nemusejí už proto ničemu "věřit". Za pozornost snad stojí akorát to, že po vlastní zkušenosti na pořádném aparátu jedinců z prvního tábora ubývá ve propěch tábora druhého, ale nikdy ne naopak...

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Omlouvám se, poslal jsem to omylem víckrát. :oops:
Naposledy upravil(a) PetrJ dne 30 čer 2009 19:17, celkem upraveno 1 x.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Error.

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

PetrJ píše:Stále dokola to stejné. Na jedné straně pochybovači a zhazovači (ohánějící se slepými testy, "objektivitou", "fyzikou", psychoakustikou) a na druhé ti, co vyzkoušeli a nemusejí už proto ničemu "věřit". Za pozornost snad stojí akorát to, že po vlastní zkušenosti na pořádném aparátu jedinců z prvního tábora ubývá ve propěch tábora druhého, ale nikdy ne naopak...
Teda to je rétorika jak na schůzi SSM. Vy jste nepochopil o co mi jde tak to shrnu do jediné otázky:

Z 10 POKUSŮ PŘI SLEPÉM TESTU KOLIK JSTE UHODL ŽE JE ZAPOJEN KABEL SUPRA?

Co může být objektivnějšího než slepý test?

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Nějaké otázky pro pana Vajgl(Mimochodem super jméno *thumbs up* ). K čemu by vám bylo, kdyby zde začal někdo psát o slepém testu. Vždyť vy mu již teď nevěříte a máte svoji pravdu již teď. Takže když to někdo udělá, tak stejně bude nadhozena jiná námitka. Což je mnohokrát ověřená záležitost. Proč by měl někdo vám dokazovat, že něco funguje. Vy si přece musíte sám ověřit, jestli to funguje. A ještě jedna věc. Všichni už to vědí, že ti, co to vyrábí jsou podvodníci a ti co to prodávají ještě větší. Čteme to zde již se železnou pravidelností. Takže opravdu to už NEŘEŠTE. Díky. *thumbs up*

A ještě něco. Mám doma Supru filtr na 6 zásuvek. Vstupní kabel je Oyaide Tunami. Napájí to moje monobloky. A vliv je okamžitě slyšitelný. Funguje to skvěle. *thumbs up*
Naposledy upravil(a) pasul dne 30 čer 2009 20:52, celkem upraveno 1 x.

boxer

Příspěvek od boxer »

Vajgl

O co ti chlapče jde?

Oni to slyší,jsou spokojení,že dobře investovali a to je hlavní.
Pokud a priori jsi nevěřící (že by ateista? :) ),tak by tě stejně nikdo nepřesvědčil,i kdyby tady odpřisáhli 11 úspěšných pokusů z 10.

Aj,Robin byl rychlejší.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

O fous jsem byl rychlejší. Ale opravdu si myslím, že mnoha lidem to již takzvaně leze na nervy, číst to stále dokola. A bude to asi z obou táborů. Zajímavá je poznámka, že lidé co to vyzkoušeli, již neříkají, že to nefunguje a je to podvod.

Tak mě napadá, že tady mám dlaší věcičku od Acoustic Revive. Ale to si teda prvně pořádně nastuduji, o co vlastně jde a co tento přístroj dělá.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Vajgl

Nic ve zlém, ale Vaše pochyby sem prostě nepatří. Tohle je vlákno o zkušenostech lidí se síťovými kabely. Pokud chcete přinést svůj náhled (proč ne), založte vlastní vlákno, kde to teoreticky probereme. Rád se přidám, samotného mě zajímá argumentace, kterou skeptici (zpravidla bez poslechových zkušeností s pořádným aparátem :? ) své názory podpírají. Začal bych potom asi jedním z největších předsudků, totiž že slepý test je zárukou objektivity... (viz. např. mé poznámky v článku zde: http://www.hifipassion.com/stranky/zama_hpa_1k.php).

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

PetrJ píše:Začal bych potom asi jedním z největších předsudků, totiž že slepý test je zárukou objektivity... (viz. např. mé poznámky v článku zde: http://www.hifipassion.com/stranky/zama_hpa_1k.php).
Prima, zalozeno vlakno ve volne diskusi... jen do toho! (Mimochodem, viz neni zkratka, nybrz imperativ od videti.)

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

pasul píše:.... Vždyť vy mu již teď nevěříte a máte svoji pravdu již teď. ... *thumbs up*

A ještě něco. Mám doma Supru filtr na 6 zásuvek. Vstupní kabel je Oyaide Tunami. Napájí to moje monobloky. A vliv je okamžitě slyšitelný. Funguje to skvěle. *thumbs up*

Co to blábolíte co Vy o mě víte?
Já chtěl vědět jaký skutečný vliv mají tyto kabely a hned jsem za ignoranta. Kabely (i síťové) mají na reprodukci určitý vliv, ale názory typu "vyměnil sem šňurku a celá sestava hraje o 100% lépe jako by stála 100000000000" jsou zhovadilost, čím to tedy bylo zadrátováno předtím? Rozpraskaným hlinikovým drátem v asfaltové izolaci? Pak ano věřím že to hraje o 100% lépe...

Mám odrušovací filtr ČKD, signálové kabely zhotovuji doma z RG62 s dvojitým stíněním. Kdybych si koupil supru jako že o tom uvažuji tak si nemyslím že ten rozdíl bude slyšitelný, ale jsem fanda do analogu a nahrávám z gramofonu a z CD na kazetu (doufám že budou i nějaké kotouče) a tak bych byl klidnější že nahrávka bude opravdu kvalitní.

Vliv to má ale není tak zásadní jak tady všichni píší. Já chci vědět skutečnost nic víc. Taky mě to trochu připadá jako kdybych na zalévání kytek kupoval balenou vodu - je přece dražší než z kohoutku tak přece kytky po ní rostou rychleji nebo snad ne?

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

nesmyslná, nekonečná debata nemající závěr. Podstatné už bylo řečeno a přesto je to zase na začátku... Zkusit, zkusit, zkusit :!:

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Borek

Souhlas. Vajgl nemá vlastní zkušenosti a nebyl u nikoho z nás doma, aby mohl posoudit, zda síťové kabely mají nebo nemají tak zásadní vliv, takže jeho tvrzení jsou nepodložená. I my jsme síťové kabely zkoušeli proto, abychom věděli, jak to s nimi ve skutečnosti je...
Kabely je dle mého potřeba vyzkoušet, pro dražší komponenty je to povinnost, i když je třeba zvolit ten správný, který zapadne do sestavy a podpoří její pozitiva (ne naopak). Výsledek stojí za to, poměr výkon/cena může být výrazně lepší než při koupi nového komponentu.
Docela se bavím, když mě někdo od monitoru přesvědčuje, že to, co slyším na své sestavě, kterou nikdy neslyšel, jsou jen iluze a subjektivní dojmy :D .

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

jestli jsem dobře pochopil, Vajgl chce ujištění, že právě u něho doma to bude fungovat a nejedná se o placebo efekt. To ale nejde, pak by to byla právě ta reklama. Každý musí zkusit sám jestli to v jeho podmínkách význam má nebo ne. Vydiskutovat na forech se to nedá.

Odpovědět