Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci

Příspěvek od pasul »

Vajgl-Nikde jsem nepsal, že jste ignorant. Pouze si myslím, že je ztráta času zde s váma cokoli probírat. Tak jak vám to tady píše mnoho lidí. Nikdo to za vás nebude zkoušet a od židle u internetu to taky nejde.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Ač v jiných věcech skeptik, v případě síťových kabelů si myslím, že mohou mít nějaký účinek a je to dokonce i celkem snadno zdůvodnitelné. Velikost účinku závisí patrně taky hodně na kvalitě toho, co jde dovnitř kabelu.

Stíněný napájecí kabel může dle intenzity účinku (dle mne,teoreicky):
1. Omezit vyzařování hlavně u digitálních přístrojů do nejbližšího okolí, kde jsou jiné napájecí a hlavně signálové kabely.
2. Omezit průsak vnějšího záření na vyšších frekvencích do napájecích a případně i dalších obvodů napájeného přístroje.
3. Ježto stínění vůči napajecím vodičům vytváří určitou kapacitu, může takto "zkratovat" vysoké frekvence přicházející v napájecím napětí - fungovat jako odrušovací filtr a to v obou směrech.

Účinek může záviset na :
1. Kvalitě místní sítě.
2. Síťové pračce
3. Zda máme jednotlivé přívody k jednotlivým přístrojům navzájem spojené natvrdo (např.z jedné rozdvojky) nebo jsou vzájemně oddělené dalšími filtry samostatnými pro každou zásuvku (jako např. u mého filtru Belkin).
4. Kvalitě audio komponentů

Takže variabilita je velká, je to nutné asi jedině zkusit. Bohužel mé přístroje zatím nemají odpojovací síťovou šňůru, takže osobní zkušenosti nemám, ale myslím, že obecně není důvod, aby to alespoň v některých případech nefungovalo.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Noaid

Aby to nebylo tak samozřejmé, přikládám zkušenost s příšerně drahým síťovým kabelem. Vliv tak velký, že si to prostě nedokázali nijak vysvětlit.

http://www.highfidelity.pl/!ev/artykuly ... 9/kts.html

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Noaid

Aby to nebylo tak samozřejmé, přikládám zkušenost s příšerně drahým síťovým kabelem. Vliv tak velký, že si to prostě nedokázali nijak vysvětlit.

http://www.highfidelity.pl/!ev/artykuly ... 9/kts.html

Vajgl
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vajgl »

Borek píše:jestli jsem dobře pochopil, Vajgl chce ujištění, že právě u něho doma to bude fungovat a nejedná se o placebo efekt. To ale nejde, pak by to byla právě ta reklama. Každý musí zkusit sám jestli to v jeho podmínkách význam má nebo ne. Vydiskutovat na forech se to nedá.

NE nene, já nechtěl vědět (ani to po Vás nemohu chtít) jak budou kabely "hrát" na mé sestavě protože to mohu zjistit jen já sám.

Možná si kabely v budoucnu koupím a možná zjistím že to pomohlo, ale taky možná zjistím, že to je úplná hovadina ... já chtěl vědět čeho se vyvarovat a zároveň vědět že ten rozdíl o kterém se zde mluví, není způsoben něčím co můžeme nazvat psychoakustikou.

Ti co jsou na 100% přesvedčeni o účincích kabelů se přece žádného testování bát nemusí, vždyť tvrdí že rozdíl poznali, tak proč ten strach? Ten test nemusí probíhat hodinu, je možné si jej rozplánovat do několika dní... já bych rád přijel a klidně toho vola ze sebe udělám, když nepoznám rozdíl, já z ničeho strach nemám. Jestli rozdíl uslyším tak zde napíšu že máte pravdu. Já se žádné svatokrádeže nedopustil.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Vajgl, já jsem zkusil kabely drahé i levné i vlastnoručně udělané a nic jsem neslyšel. Žádný zázrak se nekonal. Po zkušenostech vím že , měď v kabelu za 50kč metr je stejná jak v kabelu za 500kč metr ,akorát ten kabel za 500kč vypadá vzhledově trochu lépe ,ale to je tak vše. :D Nakonec té elektrice je stejně jedno jestli běží po drátech z mědi 99,99 nebo 99,9999. A jinak co je na těch kabelech jiné? :mrgreen:

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

...a tím to máš u sebe vyřešené *sunglases*

alenzo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alenzo »

Tak se musím také přidat do tábora rozhodnutých o pozitivním vlivu. Tímto velmi děkuji NA za poskytnutí prvního vzorku, který jsem zapojil k Dipsre II a změna byla ihned patrná. Všimla si toho ihned i má druhá polovička a tak po pár týdnech došlo na výměnu u zbývajících komponentů. U všech byla změna k lepšímu. Teď už sázím jedno CD za druhým a nestačím se divit jak se to pročistilo, získalo na pevnosti, prostorovosti. Jako bych koupil nové komponenty. Velmi doporučuji vyzkoušet. Já zas prožívám malou hifi eufórii.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

noaid píše: Stíněný napájecí kabel může dle intenzity účinku (dle mne,teoreicky):
1. Omezit vyzařování hlavně u digitálních přístrojů do nejbližšího okolí, kde jsou jiné napájecí a hlavně signálové kabely.
2. Omezit průsak vnějšího záření na vyšších frekvencích do napájecích a případně i dalších obvodů napájeného přístroje.
3. Ježto stínění vůči napajecím vodičům vytváří určitou kapacitu, může takto "zkratovat" vysoké frekvence přicházející v napájecím napětí - fungovat jako odrušovací filtr a to v obou směrech.
Neni 1. az 3. presne to, co se bezne resi nacvaknutim feritu na kabel?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

david píše:Neni 1. az 3. presne to, co se bezne resi nacvaknutim feritu na kabel?
Není, ten účinek feritu je jen minimální, stínění je úplně jiná kategorie.
Já budu stíněný kabel zkoušet asi příští týden, až se mi pořádně rozjede zesilovač.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Někdy jsou ferity i u stíněných síťových kabelů. Mají je např. moje Krautwire Omega (ale i další firemní modely) nebo např. AudioQuest NRG-3 EU (ty mají ferity dokonce dva), které zkoušel Dan Zajíc. Samozřejmě nemůžu říct, jaký podíl mají na výsledném zvuku ferity, ale přínos je u obou kabelů veliký.

Obrázek

Obrázek

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Omlouvám se, jen jsem chtěl zkusit, co to udělá, když kliknu na ikonku "oživit téma".

Obrázek

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Otevírám toto staré vlákno , na trhu se objevila nová metráž postříbřené vodiče : http://www.supracables.cz/supracables/e ... ersary-16A

Dle informací prodejce bude v ČR do 14 dnů, určitě zakoupím a poslechnu.

Odpovědět